Bedste pre workout – den ultimative guide og pre workout test

Det kan nogle gange være svært at finde energien til at gennemføre en træning, og derfor har vi lavet en test, hvor vi finder det bedste pre workout på markedet. Pre workout indeholder koffein og aminosyrer, som skal være med til at booste din energi, så du kan give den fuld gas.

For at finde frem til den bedste pre workout, så har vi taget i kig på følgende parametrer:

 1. Smag og opblanding
 2. Næringsindhold
 3. Pris på produktet
 4. Kundeanmeldelser
 5. Vores vurdering
bedste pre workout fra bodylab
Gå til produkt

1# Bodylabs pre workout

Bodylabs pre workout er dansk produceret, så du kan være sikker på høj kvalitet. Produktet indeholder Fødevarestyrelsen maksimale grænse for koffein og beta-alanin, og du indtager derfor 100 mg koffein og 1000 mg beta-alanin. Du kan altså være sikker på at produktet giver dig massere af energi.

Ligesom med andre produkter fra Bodylab, så har de sørget for at både smag og funktion er i særklasse. De har sørget for at du kan købe produktet i 5 forskellige varianter, som alle smager dejligt. Kunderne er meget tilfredse med opløsningen af produktet, smagen og den energi det giver dem.

Bodylab producerer deres pre workout i Danmark, og derfor er prisen også lidt højere end gennemsnittet. Det ændrer dog ikke på, at Bodylab på alle parametre har lavet et virkelig godt produkt, og er derfor efter vores vurdering det bedste pre workout.

Gå til produkt

2# Functional Nutritions pre workout

Functional Nutrition har lavet en pre workout, hvor du får rigtig meget for dine penge. Du får pr. portion 1000 mg beta-alanin og 100 mg koffein, så du kan være helt sikker på, at du har den fornødne energi til at gennemføre din træning.

Der er muligt at få produktet i 5 forskellige lækre varianter, som smager virkelig godt. Hvis du læser anmeldelserne, så finder du hurtigt ud af, at det er et populært produkt. Functional Nutrition har lavet et produkt af høj kvalitet, som er super nemt at blande op med ønskede væske.

Produktet kommer til en skarp pris, hvor du får rigtig meget pre workout for dine penge. Prisen, kvaliteten og kundeanmeldelser gør at Functional Nutritions pre workout er en af de bedste på markedet.

bedste pre workout fra linuspro
Gå til produkt

3# LinusPros pre workout

Det dansk produceret pre workout fra LinusPro indeholder de nødvendige komponenter for at tilføje en masse energi til dig. Du får 96 mg koffein pr. portion, samt taurin, C-vitamin og beta-alanin som sikrer, at du ikke kører tør under en træning.

LinusPro har lavet et produkt, som er af rigtig høj kvalitet. Pulveret er let opløseligt i den ønskede væske, og smagen er virkelige god. Pre workout kan nogle gange godt være et bitter omgang, men det er LinusPros ikke. Der er ligeledes heller ikke noget sukker i pulveret.

Kunderne er meget glade for både LinusPros produkter, men i høj grad også deres service. LinusPros pre workout er bestemt et af markedets bedste pre workout på alle parametre.

Gå til produkt

4# Nutraminos pre workout shots

Listens eneste pre workout som ikke er i pulverform. Nutraminos har lavet en pre workout i form af shots, som kommer i 4 forskellige varianter. Et shot indeholder både B6 og B12, som bl.a. mindsker træthed, og du indtager 100 mg koffein.

Nutraminos har sørget for et færdigblandet produkt, så du kun skal skrue låget af. Smagen er god og forfriskende, og så kan du være sikker på, at du får den fornødne energi til at gennemføre dit træningspas.

Prisen pr. servering er noget højere sammenlignet med pre workout pulver, men produktet er super effektivt og smart. Du kan nemt tage Nutraminos pre workout shots med på farten og drikke indholdet, når det passer dig.

BioTechUSAs bedste pre workout
Gå til produkt

5# BioTechsUSAs bedste pre workout (kapsler)

Listens eneste pre workout i form af kapsler kommer fra BioTechsUSA, hvilket gør det super nemt at have din pre workout med dig. Hver BioTechUSA kapsel indeholder 80 mg koffein og 600 mg taurin, så du får den ønskede energi.

Kapslerne er super nemme at have med dig på farten, og så får du meget energi for dine penge. Kapslerne indeholder også kun det nødvendige for at booste dig, så produktet er derfor ikke fyldt med unødige kalorier.

Kapslerne kan booste dit energiniveau, og så er de nemme at have med. Prisen på dette produkt er lavt sammenlignet med andre pre workouts, men indeholder heller ikke den samme næring. Søger du et nemt boost til din træning, så bør du prøve disse kapsler.

Hvad er pre workout?

Pre workout er, som navnet antyder, et kosttilskud, der skal indtages inden du begynder at træne. Pre workout skal indtages ca. 20-40 minutter før træningen begynder, for at kroppen kan få den mest optimale effekt af kosttilskuddet. Pre workout fungerer på den måde at kosttilskuddet går ind og giver kroppen det den har brug for, for at kunne træne optimalt. Det er både ekstra energi og en følelse af øget udholdenhed og styrke. Mange oplever også et øget fokus under deres træning, hvilket også er vigtigt for at opretholde et højt niveau, når der trænes med tunge vægte og høj intensitet.

Pre workout kan bruges af mange forskellige sportsudøvere, men bruges dog oftest af vægtløftere og folk der styrketræner, da de gerne vil se resultater hurtigt.

Hvad indeholder pre workout?

Indholdet i preworkout varierer meget fra det enkelte brand. Langt de fleste indeholder dog en bred vifte af ingredienser, så du kan optimere din træning mest muligt. Som oftest indeholder Pre workout: Kreatin, taurin, BCAA, beta alanin, citrulline malate, tyrosine og koffein. De ingredienser er alle med til at hjælpe kroppen med at præstere bedre under træning. Det gør den ved at få godt med energi, flere forskellige slags protein til musklerne, aminosyrer der hjælper kroppens væskebalance, og en nedsættelse af muskeltrætheden.

Hvis du tager andre kosttilskud samtidig med pre workout, skal du passe på med ikke at overdosere, da du pludselig kan få dobbelt op ved at supplere din pre workout med fx ren kreatin, eller ren BCAA.

Kreatin

Kreatin er et meget populært kosttilskud i fitnessverdenen. Kreatin forøger kroppens styrke, forbedrer udholdenheden og stimulerer musklerne til at vokse hurtigere. Der findes også kosttilskud, der udelukkende består af kreatin.

Taurin

Taurin er en aminosyre, der findes naturligt i kroppen. Taurin har mange positive indvirkninger på kroppen, som blandt andet vedligeholdelse af væskebalancen og nedsættelse af muskelømhed.

BCAA

BCAA står for Branched Chained Amino Acids, der på dansk kaldes forgrenede aminosyrer. BCAA findes naturligt i proteinrige fødevarer som for eksempel æg, men fordelen ved BCAA som kosttilskud er at de unødvendige som kulhydrater er sorteret fra. Når du tager BCAA som kosttilskud får du aminosyrerne Leucin, Isoleucin og Valin, der hjælper kroppen med at

Beta Alanin

Beta Alanin er en aminosyre, der både kan fås gennem kosten og som også dannes i kroppen. Derfor er det en ikke-essentiel aminosyre. Beta alanin er med til at nedsætte muskeltrætheden og dannelsen af mælkesyre i musklerne.

Citrulline Malate

Citrulline Malate er blandt andet med til at accelerere din restitution og forbedrer blodcirkulationen.

Tyrosine

Tyrosine er med til at forbedre dit mentale fokus, så du bedre kan fokusere på din træning. Med Tyrosin kan kroppen også bedre slappe af og abstrahere fra stress.

Koffein

De fleste kender til koffein, som det stof i kaffen, der får en til at vågne en tidlig mandag morgen. Koffein kan nemlig give dig mere energi og mange får også et bedre fokus.

Derfor skal du tage pre workout som tilskud til din træning

Pre workout er til alle der gerne vil have mere energi, overskud og udholdenhed i deres træningspas. Er det dig, kan det være at du skal give dig i kast med Pre workout som supplement til din træning.

Rigtig mange sportsgrene kan have gavn af pre workout, men det bruges oftest i fitnessindustrien og blandt folk der styrketræner. Selvom om svømmere, atleter og mange andre også ville have gavn af de mange fordele ved et ekstra skud energi, udholdenhed og styrke når de skal træne hårdt.

Mange oplever at de efter et par års træning rammer en mur, og ikke kan komme videre med træningen og nå nye mål. Her kan pre workout gå ind og tilføje et skud ekstra energi til træningen, så de forhåbentlig kan komme over muren og videre med træningen. På den måde kan pre workout bruges til både erfarne og nybegyndere.

Sådan bruger du pre workout

Som tidligere nævnt skal du tage pre workout 20-40 minutter før din træning begynder. Det giver kosttilskuddet mulighed for at virke optimalt. Når det kommer til dosering, er det vigtigt at læse hvad der står på pakken. Til at starte med kan det være en god idé at begynde med en halv dosering, for lige at se hvordan din krop vænner sig til det.

Ligesom med mange andre kosttilskud, kan det ske at din krop vænner sig til det. Det anbefales derfor at der holdes en pause på 3-4 uger, efter du har brugt pre workout i 2 måneder. Så får du det optimale ud af din pre workout.

Pre workout kommer oftest i pulverform, og skal derfor blandes op med vand eller anden væske som for eksempel mælk. Prøv også at lave nogle lækre pre workout shakes, som denne med fersken.

Fordele ved pre workout

Der er en lang række mulige fordele ved at tage pre workout:

 • Øget styrke når du træner
 • Øget udholdenhed under træning
 • Øget energi
 • Øget stofskifte
 • Bedre fokus når du træner

Selve formålet med pre workout er at give den trænende de bedste betingelser for at opnå gode resultater, og gerne hurtigere end de ellers ville være blevet opnået. Derfor får kroppen tilført den nødvendige energi, udholdenhed og styrke gennem kosttilskuddet.

Bivirkninger ved brug af pre workout

Der er nogle enkelte bivirkninger ved brugen af pre workout, men ingen af dem er alvorlige. Bivirkningerne kan dog variere alt efter hvilket pre workout produkt du vælger, da ingredienserne varierer meget fra mærke til mærke.

Søvnløshed

På grund af den koffein der er i Pre workout, kan kosttilskuddet desværre gå ind og påvirke nattesøvnen. Det er derfor bedst at undgå sene aftentræninger, da du ville blive nødt til at tage pre workout inden da. Prøv i stedet at træne om eftermiddagen eller morgenen, hvis koffein påvirker dig meget.

Dehydrering

Nogle oplever at de bliver en smule dehydrerede når de tager pre workout. Det kan både skyldes koffeinen, der er vanddrivende, og kreatinen der binder vand i musklerne. Det kan dog kompenseres for ved at drikke ekstra vand, både under træning, men også gennem hele dagen.

Opsvulmethed

Nogle oplever at deres muskler svulmer op. For mange er det ikke et problem, da de gerne vil se større ud. Men hvis du ikke bryder dig om det, kan du finde en Pre workout uden kreatin, da det er det der binder vandet i musklerne, og får dem til at svulme op. Nogle kvinder er ikke vilde med at deres muskler blive opsvulmede, og sørger derfor for at tage pre workout uden kreatin.

Prikken på huden

Prikken på huden er en meget almindelig, men ganske ufarlig bivirkning ved brug af Pre workout. Efter lidt tid lægger de fleste ikke mærke til det længere.

Det skal du gå efter når du skal købe pre workout

 • Pris

Prisen betyder naturligvis noget! Selvom pris og kvalitet ofte hænger sammen, er det ikke altid sådan. Pris skal nærmere ses på i relation til produktets andre komponenter som indhold og smag. Hvis indholdet er godt og prisen er rimelig, er det et rigtig godt produkt, og hvis indholdet er mindre godt og prisen er høj, skal du måske finde dig et andet mærke at købe pre workout fra. Det er altid en balancegang, hvor dyrt et produkt man vil købe. For hvis du endelig har fundet en variant du synes smager godt og giver gode resultater, er du måske også villig til at betale lidt ekstra for det.

 • Indhold

Der er stor forskel på indholdet i de forskellige pre workouts. Tag altid et kig på ingredienslisten inden du beslutter dig for at købe et produkt. Måske vil du gerne have uden kreatin eller noget andet?

 • Smag

Smagen er rigtig vigtig når det kommer til pre workout og proteinpulver generelt. Nogle kan ikke fordrage smagen mens andre sagtens kan få det ned. Der er dog kæmpe forskel på de forskellige smage, så prøv dig frem og find en du kan lide.

 • Andre parametre som vegansk, laktosefri, glutenfri eller andet

Ja der findes også pre workout til veganere, og til dem med særlige allergener. Desværre er de typer proteinpulver ofte dyrere end de almindelige, men hvis du døjer med allergi eller ikke vil indtage protein fra animalske kilder, ka du heldigvis finde et alternativ.