Find det bedste magnesium – magnesium test

Magneisum er et vigtigt mineral for kroppen af flere forskellige årsager, og derfor har vi lavet denne test for at finde frem til det bedste magnesium. Magnesium har mange positive virkninger på din krop, som du kan læse om længere nede på siden. Vi har fundet frem til det bedste magnesium på markedet og samlet dem på listen herunder.

For at finde frem til det bedste magnesium har vi i vores test kigget nærmere på 4 forskellige parametrer:

  1. Magnesiumindhold
  2. Pris på produktet
  3. Kundeanmeldelser
  4. Vores vurdering
bedste magnesium
Gå til produkt

1# Bodylab magnesium

Danske bodylab hopper ind på testens førsteplads over bedste magnesium, da de har lavet et produkt af høj kvalitet til en stærk pris. Du får pr daglige dosis 230 mg magnesium, hvilket burde være nok som supplement til din kost.

Produktet bidrager til at du har en normal muskelfunktion og sunde knogler, og bidrager ligeledes til at reducere træthed og udmattelse. Bodylabs magnesium er perfekt for dig, som gerne vil yde fysisk og bevare energien.

Du indtager magnesium gennem en sund og varieret kost, men for at være sikker på at du giver din krop de bedste betingelser for at performe, så kan det være en god ide at supplere med Bodylabs magnesium.

bedste magnesium
Gå til produkt

2# Puori magnesium M3

Puroi magnesium er meget mere end en god kilde til magnesium, da kosttilskuddet også indeholder B6-vitamin, Zink og Æblesyre. Puori har testet deres magnesium i et 3. parts laboratorie for at sikre en høj kvalitet omkring produktet.

Puori magnesium M3 indeholder organisk zink og magnesium, som sikrer en høj optagelighed. Magnesium vedligeholder bl.a. dine knogler, mens Zink bidrager til en optimal omsætning af protein, fedt og kulhydrat.

Prisen på produktet er ikke noget der skal skræmme dig, da du får en god kilde til flere vigtige mineraler. Du indtager 225 mg magnesium og 8 mg Zink pr. daglige dosering, hvilket vil være et god supplement til din daglige kost.

bedste magnesium
Gå til produkt

3# Biosym magnesium

Biosym magnesium er også for dig, som ønsker at leve vegansk, da produktet er fri for animalske ingredienser. En kapsel magnesium fra biosym indeholder 300 mg, hvilket er en god mængde magnesium som supplement.

Biosyms magnesium kommer i en organsik og letoptagelige form, som styrker dine tænder, muskler og knogler. Et godt produkt til dig som er fysisk aktiv, da det bidrager til em normalt fungerende muskelfunktion.

Prisen på produktet stemmer godt overens med lignende produkter på markedet. Du bør prøve Biosym magnesium +300, hvis du ønsker en god kilde til magnesium, som desuden er vegansk.

bedste magnesium
Gå til produkt

4# Solaray magnesium citrat

Solaray magnesium citrat hjælper dig med at dække dit behov for magnesium fuldt ud. Indtager du 2 kapsler om dagen, så vil du tilføje 250 mg magnesium, hvilket er et godt supplement til den daglige kost.

Magnesium er en del af alle energi processer i kroppen, hvilket gør det til et ultra vigtigt mineral. Produktet bidrager bl.a. til et velfungerende stofskifte, og så medvirker det til at mindske træthed og udmattelse.

Solaray magnesium citrat indeholder foruden magnesium også flere urter, som er gode for kroppen. Prisen på produktet er lidt høj, men du køber også et produkt af høj kvalitet, som kommer fra et anerkendt brand indenfor kosttilskud.

bedste magnesium
Gå til produkt

5# Pureviva magnesium citrat

Pureviva magnesium citrat indeholder 200 mg magnesium pr. kapsel, hvilket er under den anbefalende mænge pr. dag. Det betyder, at der er god rum til at indtage madvarer med magnesium, uden du skal være bange for at indtage for meget.

Produktet indeholder udelukkende magnesium, hvilket har flere forskellige virkninger på kroppen. Mineralet bidrager til en normal muskelfunktion, proteinsyntese og psykologisk funktion.

Pureviva magnesium citrat er perfekt til dig, som gerne vil supplere din daglige kost med et magnesium kosttilskud. Prisen på produktet stemmer ligeledes godt overens med andre magnesium kosttilskud på markedet.

bedste magnesium
Gå til produkt

6# Plantforce ionisk magnesium

Det eneste magnesium kosttilskud i pulverform på denne liste kommer fra plantforce, og den kan købes i mange forskellige smagsvarianter. Doseringen pr. dag er 1 teske, som indeholder ca. 230 mg magnesium.

Magnesium medvirker til et sundt nervesystem, muskelfunktion og generelt bare en velfungerende sund krop. Det lækre ved plantforce magnesium er at du bl.a. kan købe en passionsfrugt og lemon-variant, som giver kosttilskuddet en ekstra dimension.

Plantforce ionisk magnesium blandes op med vand og optages nemt af kroppen. Prisen på produktet er lidt under gennemsnittet, og så er det desuden velegnet til veganere.

Hvad er magnesium?

Magnesium er et livsvigtigt mineral i kroppen. Faktisk er magnesium det fjerde mest forekommende stof i kroppen . Der findes magnesium i både knogler og muskler, hvilket også er derfor at knoglerne fungerer som et lager for magnesium. Magnesium har en gavnlig effekt på at mindske træthed og udmattelse. Nogle tilskriver også magnesium et bedre mentalt helbred og en bedre mental balance. Der er derfor god grund til at give magnesium en chance, hvis du døjer med udmattelse, trætte og ømme muskler, samt et uroligt sind.

Magnesium lagres i knoglerne og reguleres stramt af kroppen, så der altid er den samme mængde i blodet. Det betyder også at der ikke kan tages en blodprøve for at måle kroppens magnesiumniveau, da tallet altid vil være stabilt i blodet. Det gør det svært at dokumentere et decideret underskud af magnesium i kroppen.

Fordele ved at indtage magnesium

Udover de fordele der allerede er nævnt, er der faktisk endnu flere fordele ved at tage magnesium. Magnesium bidrager også til stærke tænder, stofskifte, nervesystem og celledeling. Kort fortalt indgår magnesium i rigtig mange af kroppens vigtige processer.

Derfor er det en god idé at sørge for altid at få magnesium ind gennem kosten, eller gennem et kosttilskud. Faktisk hænger magnesium sammen med D-vitamin, og det betyder at hvis du indtager for meget D-vitamin, kan det gå ud over dit magnesiumniveau og omvendt. Det bedste er at indtage en balanceret mængde af vitaminer og mineraler, som du fx får i en multivitaminpille.

Kroppens magnesiumniveau påvirker også kroppens calciumniveau. Magnesiummangel kan gå hen og gøre kroppens optagelse af kalk dårligere, hvilket i sidste ende kan udvikle sig til knogleskørhed. Det kan også gå hen og betyde en ophobning af kalk i blodårene, hvilket kan resultere i hjerte-kar sygdomme som blodpropper, forhøjet blodtryk, fedme og insulinresistens.

Heldigvis er magnesiummangel sjælden hos raske personer.

Andre kilder til magnesium

Du finder også mange kilder til magnesium i forskellige madvarer. Blandt andet i nødder og kerner, som mandler, hasselnødder, cashewnødder og solsikkekerner. Men du finder også magnesium i spinat, laks, brune ris, chokolade, kaffe, peanuts, rug, havre, byg, hvede og avocado. Der er også et højt indhold af magnesiumsalte i hårdt vand.

Spiser du rigeligt af disse fødevarer, er det ikke sikkert at du har brug for et magnesiumtilskud. For mange er det dog svært at få spist nok af kilderne til magnesium, da de er på farten og har for travlt til enten at få spist ordentligt eller i rigelige mængder.

Mange lever desværre af store mængder af forarbejdet mad, hvilket kan gøre det svært at få nok magnesium fra naturens hånd. Tilberedning som kogning, stegning, lys og varme påvirker også indholdet af vitaminer og mineraler i fødevarer. Spis derfor dine grøntsager rå eller så tæt på rå, som det kan lade sig gøre. Desuden optager vi kun 20-60% af det magnesium vi spiser, og det kan derfor være en god idé at supplere med et magnesiumtilskud for at være på den sikre side.

Kan jeg tage for meget magnesium?

Det kan du faktisk godt. Ligesom alle andre vitaminer og mineraler, er det ikke for godt at få for store mængder af en enkelt ting. Da magnesium er fedtopløseligt, kan det ophobe sig i kroppen over tid, og gå hen og give nogle seriøse bivirkninger. Dette sker dog kun hvis der indtages over 350 mg for mænd og 280 mg for kvinder. Det er dog stadig yderst sjældent at der sker overdoseringer, eftersom magnesium udskilles af nyrerne. Læs mere om forskellen på fedtopløselige og vandopløselige vitaminer.

Blandt bivirkningerne ved overdosering af magnesium er blandt andet:

  • Svimmelhed
  • Vejrtrækningsproblemer
  • Diarré
  • Opkast
  • Depression
  • Irregulært hjerteslag

Sygdomme kan give magnesiummangel

Kroppen er faktisk rigtig god til selv at regulere indtaget af magnesium, men der er nogle sygdomme, der kan gå ind og påvirke kroppens mængde af magnesium. Sygdommene påvirker kroppen i en sådan grad, at du kan komme til at mangle magnesium. Du skal derfor være opmærksom, hvis du lider af tarmsygdommen Crohns (kronisk tarminfektion), malabsorptionssyndrom (hvor kroppen ikke kan optage en del næringsstoffer gennem tarmen), cøliaki (bedre kendt som glutenallergi eller som tyndtarmsinfektion) og det samme skal de patienter, der har fået fjernet en del af tarmen og derfor også er udsat.

Derudover kan alkoholisme og diabetes også betyde et lavere niveau af magnesium i kroppen. Hvis du lider af nogle af de ting, kan det være at du skal overveje et kosttilskud med magnesium.

Faktisk er nogle forskere i gang med at undersøge magnesiums positive effekt på en række sygdomme som migræne, svangerskabsforgiftning og astma. Faktisk gives magnesium også som medicinsk middel mod forstoppelse. Forskningen viser at magnesium nedsætter risikoen for kramper under svangerskabsforgiftning, minimerer risikoen for dødsfald ved hjertestop, reducere både frekvens og alvorsgraden af migræneanfald samt reducere antallet af indlæggelser hos børn med astma. Læs mere om deres forskning her.