Find den bedste proteinbar – proteinbar test

Det er blevet populært at spise en proteinbar i ny og næ, og derfor har vi besluttet os for at finde den bedste proteinbar. Det ligger lidt i ordet, men en proteinbar indeholder en god mængde protein, som hjælper dig med at bygge muskler i kroppen. Vi har derfor lavet den ultimative proteinbar test, så du kan få den nødvendige viden omkring proteinbarer.

For at finde frem til den bedste proteinbar har vi i vores test kigget nærmere på 5 forskellige parametrer:

  1. Næringsindhold
  2. Smag og konsistens
  3. Pris på produktet
  4. Kundeanmeldelser
  5. Vores vurdering
bedste proteinbar
Gå til produkt

1# Bodylab proteinbar

Bodylab har lavet en proteinbar af virkelig høj kvalitet, hvilket også er grundet til at de topper denne liste. Proteinbaren er uden tilsat sukker, og så får du hele 20 g protein og 214 kcal pr. 55 g bar.

Bodylab sørger altid for at deres produkt er gennemarbejdet, og for at smagene sidder lige i øjet. Du har mulighed for at vælge 4 forskellige varianter, som alle smager lækkert og har en dejlig blød konsistens.

Prisen på Bodylabs proteinbarer er under gennemsnittet, og folk synes virkelig godt om baren. Så hvis du ønsker en nem kilde til protein, som også skal smage godt, så bør du overveje at prøve Bodylabs proteinbarer.

bedste proteinbar
Gå til produkt

2# Nutramino proteinbar

Nutramino hopper ind på listens 2. plads, da de også har produceret en af markedets bedste proteinbarer. Når du indtager denne bar, så får du 246 kcal og 21 g protein pr. 60 gram bar, så du får rigeligt med protein.

Nutramino proteinbar kommer i mange forskellige varianter, så du kan være sikker på, at der er en smag til dig. Mange har denne proteinbar som deres foretrukne, da både konsistens og smag er yderst delikat.

Kundeanmeldelser lyver sjældent, hvilket heller ikke er tilfældet her. Tilfredsheden omkring dette produkt er helt i top, og søger du en lækker proteinkilde, så bør du prøve Nutraminos proteinbarer af.

bedste proteinbar
Gå til produkt

3# Barebells proteinbar

Barebells har formået at producere nogle rigtig gode proteinbarer, som klart er en af markedet bedste proteinbar. Du indtager sølle 200 kcal pr. bar, men stadig 20 g protein, og så er baren ovenikøbet uden tilsat sukker.

Barebells proteinbar er blød og lækker, og så er kundetilfredsheden omkring produktet virkelig højt. Barebells har lavet deres proteinbar i mange forskellige varianter, så der er helt sikkert en efter din smag.

Prisen er på produktet er lidt højere end gennemsnittet, men kvaliteten på produktet vejer op for dette. Du får en god proteinkilde, som ikke indeholder særlig mange kalorier, og så er smagen bare virkelig god.

bedste proteinbar
Gå til produkt

4# Nutramino XL proteinbar

Hvis en normal størrelse proteinbar ikke er nok for dig, så er Nutramino XL proteinbar løsningen for dig. En bar er på hele 82 g, hvilket betyder at du indtager 316 kcal og 30 gram protein pr. bar.

Et højt indhold af protein og kulhydrat gør at baren er ideel til et mellemmåltid, eller hvis du ønsker at være i kalorieoverskud. Nutramino har sørget for at der er 3 forskellige XL varianter, som du kan vælge imellem.

Grundet XL størrelsen så er prisen også lidt højere end de andre barer, men du får også meget proteinbar for dine penge. Du får altså en god kilde til protein og kcal, hvis du køber denne bløde og lækre XL bar fra Nutramino.

Gå til produkt

5# Snickers proteinbar

Hvis du er glad for snickers, så er denne proteinbar fra Snickers lige noget for dig. Denne bar er produceret på Snicker’s egne fabrikker, og så indeholder den stadig den lækre velkendte kombination af råvarer fra den traditionelle chokoladebar.

Nødder, karamel, chokolade og nougat er stadig byggestene i denne bar, og den smager dejligt. En bar vejer 55 g og så indeholder den 213 kcal. Du får stadig 20 gram protein pr. bar, så baren er også en god proteinkilde.

Du kunne måske godt tænke dig den traditionelle lækre smag fra Snickers efter en træning, men du har ikke lyst til at indtage den store mængde sukker, så er Snickers proteinbar lige noget for dig.

bedste proteinbar
Gå til produkt

6# Bounty proteinbar

Proteinbarer har er blevet mere og mere populært, og derfor er Bounty også hoppet med på vognen. Når du indtager en Bounty proteinbar, så bliver du mødt af mælkechokolade og kokos, som du kender den fra den traditionelle chokoladebar.

Baren er delt i to, og har en samlet kampvægt på 52 g. Du indtager 207 kcal og 18 gram protein pr. bar, så du kan være sikker på at få tilført nok protein til din krop. Konsistensen er lidt hårdere end den traditionelle, men smagen er tæt på identisk.

Prisen på produktet stemmer godt overens med gennemsnitsprisen på markedet. Hvis du er glad for den traditionelle kokossmag fra Bounty, så synes vi at du skal overveje at prøve denne proteinbar.

bedste proteinbar
Gå til produkt

7# Mars proteinbar

Mars har også udviklet en proteinbar på baggrund af deres velkendte Mars chokoladebar. Mars har lavet en sund snack, som har en vægt på 59 g. Du indtager 207 kcal og 20 g protein pr. bar, så du har her en kaloriefattig proteinkilde.

Mars har sørget for at bibeholde de velkendte smag af chokolade, flydende karamel og nougat. Mars har valgt at producere deres proteinbarer fra egen fabrik, så du kan være sikker på en god smagsoplevelse.

Prisen er sammenlignet med lignende produkter meget gennemsnitlig, og så smager proteinbaren og chokoladebaren nærmest identisk. Så hvis du er vildt med den traditionelle Mars, så vil Mars proteinbar være lige noget for dig.

bedste proteinbar
Gå til produkt

8# LinusPro proteinbar

Danske LinusPro er en selvfølge på mange af vores lister, da de laver nogle virkelig lækre produkter. En bar fra LinusPro er på 55 g og indeholder ca. 196 kcal og 19 g protein, hvilket gør denne proteinbar til en kaloriefattig bar med højt indhold af protein.

Du finder dette produkt i to forskellige varianter, hvilket er den primære grund til placeringen. Smagen og konsistensen på disse er dog dejlig, og LinusPro er derfor perfekt som en sund snack.

Prisen er sammenlignet med lignende produkter meget gennemsnitlig, hvilket er flot, når man tænker på at den kommer fra Danmark. Ønsker du en proteinkilde som kaloriefattig, så er LinusPro proteinbar lige noget for dig.

bedste proteinbar
Gå til produkt

9# Maxim proteinbar

Maxim er med på denne liste over bedste proteinbar af flere forskellige årsager. Alle produkter som kommer fra Maxim er udviklet af specialiser i ernæring, hvilket er din sikkerhed for et produkt af høj kvalitet.

Maxim følger tendenserne, og de har derfor lavet en lækker proteinbar, som kommer i flere forskellige varianter. En bar på 55 gram indeholder ca. 200 kcal og 20 g protein, så proteinbaren kan nemt bruges som snack eller mellemmåltid.

De forskellige varianter smager alle fantastisk, og så er prisen også gennemsnitlig sammenlignet med andre på denne liste. Hvis du søger en lækker og velsmagende proteinbar, så bør du prøve en Maxim proteinbar.

bedste proteinbar
Gå til produkt

10# Bodylab vegan proteinbar

Der skal være noget for alle, og derfor har vi fundet den bedste veganske proteinbar. Bodylab har udviklet en vegansk proteinbar, som består af 22% planteprotein og så er den den tilsat sukker.

Bodylab har udviklet tre forskellige varianter, som alle er friske og består af nødder. En bar er på 40 g, og så indeholder den 202 kcal og 9,2 g protein. Bodylabs veganske proteinbar er perfekt som en snack eller mellemmåltid.

På trods af proteinbarens høje kvalitet, så er prisen på produktet faktisk lav. Så hvis du af den ene eller anden årsag ønsker en vegansk proteinbar, så bør du prøve Bodylabs vegan proteinbar.

Hvad er en proteinbar?

Proteinbarer er blevet meget populære og hypede gennem de seneste par år. Langt de fleste har hørt om dem, og rigtig mange har efterhånden prøvet en proteinbar.

Der findes to typer proteinbarer: normale proteinbarer og energibarer. De normale proteinbarer er en bar, der kan erstatte et kosttilskud som proteinpulver, mens energibarer er mere som en normal chokoladebar, bare tilsat ekstra proteiner.

Sukker og fedtindholdet varierer meget, og det er derfor vigtigt at du kigger på den enkelte bar, inden du tror at den er meget sund. For mens nogle barer er sunde og fulde af proteiner og kostfibre, vil andre også give dig lige så mange kalorier som en almindelig chokoladebar. Hvis du spiser sådan en, vil det ikke hjælpe dig i dit vægttab eller i din træning.

Rigtig mange tror desværre at de proteinbarer de spiser er “sunde”, men det er en stor fejl. Mange proteinbarer er præcis lige så fulde af sukker og fedt som en almindelig chokoladebar. Det er derfor også vigtigt at du rent faktisk har en grund til at spise dem, da du ellers bare spiser slik forklædt som et sundt mellemmåltid.

Hvorfor spise proteinbarer?

Proteinbarer er ikke for alle. Inden du begynder at spise en masse proteinbarer skal du spørge dig selv hvorfor du gerne vil spise dem, og om du har en grund til det. Proteinbarer er nemlig hverken en måltidserstatning eller en vægttabsbar, men skal derimod ses som et kosttilskud eller som proteinpulver.

Der er dog nogle fordele ved at spise proteinbarer:

  • Det er en forholdsvis sund og velsmagende snack
  • Proteinbarer er en let måde at tilføje flere proteiner til din kost
  • De er hurtig måde at få protein på, da det kun tager få sekunder at pakke op og spise proteinbaren

Proteinbarer er et godt alternativ til dem, der ikke bryder sig om proteinshakes eller måske ikke altid har adgang til deres shaker på farten. Så kan de snuppe en bar, og stadig være sikker på at de får dækket deres proteinbehov.

Hvad indeholder proteinbarer?

Proteinbarer indeholder proteiner, kulhydrater, kostfibre, fedt og sukker. Proteinindholdet ligger ofte mellem 10 og 25 gram, mens de andre ingredienser varierer alt efter hvilken type proteinbar det er. Hvis du gerne vil tabe dig, skal der ikke være store mængder af sukker og fedt i baren, mens der gerne må være det, hvis du gerne vil tage på. Hvis du gerne vil opbygge muskelmasse, kan det være en god idé at vælge proteinbarer med kulhydrater, fedt og sukker, så du får flere kalorier.

Kostfibre er en god ting at have i en proteinbar, da de stammer fra de grovere kulhydrater som korn, grøntsager og frugt, og dermed kan bidrage til mæthedsfornemmelsen. På den måde får du alle de gode ting fra kostfibrene, men de feder samtidig ikke.

Hvor mange proteinbarer må du spise?

For at finde ud af hvor meget protein din krop har brug for, skal du regne ud hvor meget protein du får ind gennem kosten. Hvis du styrketræner, har du brug for 1,7 gram protein pr kilo kropsvægt – både for mænd og kvinder. En god huskeregel er at spise en enkelt proteinbar om dagen, og så supplere op med en proteinrig kost for at dække resten af kroppens proteinbehov.

Det er bedst at fordele dit proteinindtag hen over dagen. Måske som et mellemmåltid før eller efter træning, hvor musklerne har brug for protein til at opbygge muskelmasse. Det kan ikke anbefales at spise et stort proteinmåltid, og så udelukkende spise kulhydrater og fedt resten af dagen. En sund livsstil handler om balance – både i kost og motion.

Nogle bruger proteinbarer som erstatning for slik, når de er sukkertrængende eller sliksultne, mens andre bruger dem i forbindelse med træning.

Vælg mellem mange varianter af proteinbarer

Der findes mange varianter af proteinbarer, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Som det første skal du prøve dig lidt frem og finde frem til dem, du bedst kan lide. Start altid med at læse næringsindholdet inden du køber, så du er klar over hvilken type proteinbar det er. (normal eller energi) Det er ærgerligt at købe et stort parti hjem af en bar der lyder lækker, og så viser det sig senere, at det var den forkerte type proteinbar til dit behov.

Du kan finde en proteinbar der passer lige til den smag du gerne vil have. Lige fra kendte chokoladebarer som Mars og Bounty, til smage som Chocolate Brownie, Skumbanan og Cookie Dough. Bare kig på alle de forskellige smagsvarianter der findes. Det er dog vigtigt ikke at blive forvirret og forblændet af de spændende navne og smagsvarianter, da det klart er indholdet der er det vigtigste. Hvis pris også er vigtigt for dig, kan du også lade den faktor være en del af beslutningen. Læs også gerne anmeldelser inden du køber, så du får en idé om barens popularitet, smag, konsistens og værdi til prisen.