Træningstøj til mænd

Se det store udvalg

Træningstøj til kvinder

Se det store udvalg

Vores samarbejdspartnere

Træningstøj

Om du ønsker at træne styrke, cardio eller noget tredje, er det essentielt, at du har ordentligt tøj på til formålet. Selvfølgelig spiller personlige præferencer en rolle, og det er selvfølgelig op til dig, om du foretrækker meget tætsiddende tøj, eller om du hellere vil have noget, der er lidt løst.

Træningstøj til styrketræning

Styrketræning er lidt en gren for sig selv, for det er meget forskelligt, om man sveder meget eller lidt. Derfor er det også et spørgsmål om personlige præferencer. Derfor er de forskellige muligheder for træningstøj inddelt:

 • Hvis du sveder meget, når du styrketræner, skal du sørge for, at have:
  • Svedtransporterende træningstøj
  • (Relativt) tætsiddende træningstøj
  • Behageligt træningstøj
  • Åndbart træningstøj
 • Hvis du ikke sveder ret meget, når du styrketræner, kan du benytte træningstøj, der er:
  • Behageligt at have på
  • Løsere siddende – det skal dog stadig ikke flagre rundt

Det er selvfølgelig meget et spørgsmål om præferencer, men du kan med fordel vælge noget træningstøj, der for dig er det mest komfortable. Dog skal du droppe alle former for bomuld! Kroppen kan ikke ånde i bomuld, og det er meget vigtigt, selvom du ikke sveder, at din krop kan det. Syntetisk tøj er som regel det bedste til træning, og find gerne noget, der har åndbare huller i. Du kan dog benytte bomuld, hvis du synes, det er behageligt og ikke sveder så meget. Dog frarådes bomuld til hård styrketræning, da man oftest får en del sved på panden.

Træningstøj til løb

Hvis du skal løbe, kommer du med garanti til at svede! Sørg for at løbe i syntetisk åndbart tøj, og sørg samtidig for, at din krop har det godt i tøjet. En god idé er at anskaffe tights (stramme underbukser i syntetisk stof), da man under løb skal sørge for, at der er gnidningsfrit mellem lårene. Derudover er det en god idé at benytte t-shirts, shorts og sokker af syntetisk stof. Det gør, at huden kan ånde, og det giver dig den bedste oplevelse, når du løber.

Igen er bomuld her et no-go. Faktisk er bomuld det værste, du kan vælge til en løbetur. Dit træningstøj skal være svedtransporterende, så du undgår, at det bliver på kroppen under løbeturen.

Det vigtigste er dog løbeskoene! De er simpelthen alfa og omega for din løbetur. Træningstøjet spiller selvfølgelig en rolle, men løbeskoene er det vigtigste for dig, der gerne vil blive bedre til at løbe. Du har måske hørt om Nikes løbesko, der var så gode, at de blev bandlyst fra internationale løbeturneringer. Det siger lidt om, hvad du kan få ud af at have ordentligt fodtøj på, at det umulige kunne opnås med en bestemt sko. Eliud Kipchoge fra Kenya nåede nemlig under 2 timer på et maraton, fordi han benyttede Nikes specielle sko.

Gode løbesko koster lidt, men det er ikke uoverskuelige priser, og hvis du betaler penge nok for et par gode løbesko, har du også lyst til at bruge dem. Dog frarådes det at gå på kompromis med fodtøjet, når du skal løbe. Det kan skade mere, end det gavner. Man siger godt nok, at der ikke findes dårlig motion, så længe man laver noget, men stilstand er næsten bedre end at løbe ind i en skade. Dårligt fodtøj kan give skader, og hvis du vil være helt sikker på, at du finder det rigtige til din løbestil, kan du få taget en test på en løbebånd, hvor en ekspert ser på, om du løber på indersiden, midten eller ydersiden af foden. På den måde sikrer du, at du får den rigtige sko til dit behov.

Men som udgangspunkt skal dit træningstøj være behageligt og af syntetisk materiale. Mange løbere foretrækker tøj, der ikke er alt for tætsiddende, da det giver lidt luft til kroppen, og det er ikke ligesom cykling, hvor vindmodstanden spiller en større rolle for valget af træningstøjet.

Sørg derfor for:

 • Behagelig, svedtransporterende t-shirt
  • Syntetisk
 • Gode shorts/tights
 • Tætsiddende undertøj
  • Syntetisk
 • Gode løbesko
  • Tilpasset din løbestil

Træningstøj til cykling

Det skal bare sidde helt tæt! Når du cykler, går det som regel en del hurtigere, end når man løber. Her spiller vinden en rolle, og det er ikke rart, når tøjet blafrer om ørene på en. Du skal selvfølgelig føle dig tilpas i tøjet, og der findes også løsninger, hvis du ikke er vild med at hoppe en den helt skintætte udgave af træningstøjet. Dog rådes det, at cykeltøj sidder ret tæt, fordi du på den måde undgår, at det blafrer og samtidig kan nogle biler godt komme en anelse tæt på, og selvom det er højst usandsynligt, kan tøjet godt komme i klemme. Dog skal det sidde ualmindeligt løst, hvis du skal være så uheldig.

Sørg for at have en pude i røven! Det kan simpelthen ikke understreges med fed nok skrift, hvor vigtigt det er at have en pude i sine cykelshorts. Hvis du regner med at skulle cykle mere end 30 km mere end bare en enkelt gang om ugen, skal du sørge for at sidde godt. Man sidder hurtigt mange timer på cyklen, og hvis der er noget, der er vigtigt, er det, at man sidder ordentligt. Som supplement kan du undersøge mulighederne for at forebygge irriteret hud med forskellige produkter. Og lad nu være med at tage underbukser på indenunder! Det hjælper ikke.

Ligesom med løb, er dine sko også vigtige. Cykelskoen skal sidde godt, og de skal være i den rigtige størrelse. Hvis du cykler på en cykel med klikpedaler, er det defineret på forhånd, hvor din sko klikker i, og med hvilken del af foden, du trykker ned på pedalen med. Det skal helst være ude på spidsen af foden, da det giver dig mest styrke i dit tråd, men det må heller ikke være helt ude ved tæerne, da det er meget svært at træde med den del af foden.

Sørg derfor for:

 • Tætsiddende træningstøj
 • Svedtransporterende træningstøj
 • Gode shorts med en pude i
 • Gode sko i den helt perfekte størrelse

Træningstøj til vinterhalvåret

Der findes mange gode muligheder for træningstøj til vinterhalvåret. Løbejakker, -veste og vintertights er nogle af de muligheder, du har. Desuden er det altid en god idé at tage en vest på. Det er muligvis ikke det mest fikse at løbe rundt i, men det er ofte mørkt i vinterperioden, og det kan være enormt svært at se en løber. Derfor råder vi dig altid til at tage enten noget lys på eller en vest, hvis du løber i mørket.

Når du køber træningstøj til vinterperioden, er det vigtigt, at du sørger for, det inderste lag af dit tøj ligeledes er svedtransporterende. Hvis det inderste lag af tøj lukker helt tæt, kan du risikere at blive meget kold, hvis du enten løber langt eller står stille undervejs, så det er derfor vigtigt, at du sørger for et godt inderste lag. Skiundertøj er derfor ikke dit bedste udgangspunkt, da det ofte er enten uld eller en blanding med uld i.

Det er mere vigtigt om vinteren, at dit tøj er svedtransporterende, fordi du hurtigt og effektivt skal have fjernet sveden fra huden, så du ikke bliver våd og kolde og samtidig får tungt tøj. Det våde tøj køler nemlig din krop for hurtigt ned, så du bliver afkølet. En god huskeregel er, at det er den stillestående luft omkring kroppen, der isolerer mod kulde. Vi afgiver en masse varme til omgivelserne, når vi løber om vinteren, fordi forskellen på kropstemperaturen og temperaturen i omgivelserne er meget forskellig.

Det betyder, at den omkringliggende luft varmes med din krop, og som vi ved, stiger varmen til vejrs. Vi skal derfor sørge for, at den omkringliggende, varme luft ikke forsvinder, så vi bare varmer omgivelserne. Sørg for at have flere vindtætte lag på, så du ikke mister varmen. Hav altid noget vindtæt på yderst og noget svedtransporterende under. Varmen stiger som sagt op, og vi skal derfor også have styr på træningstøj til hovedet.

At have god hovedbeklædning er vigtigt. Det er ikke alle, der kan lide at løbe med hue på, men en stor del af varmen kan vi enten komme af med eller holde på ved at benytte hovedbeklædning. Din løbehue må gerne indeholde bomuld, men den skal ikke være ren bomuld. Led efter en hue, der indeholder i omegnen af 20%  bomuld og 80% polyester. Bomuld er selvregulerende i varme og polyester er svedtransporterende. På den måde sikre du en fin blanding af materiale, der både holder dig varm og relativt tør. Så køler du ikke for hurtigt.

Selvfølgelig er hovedbeklædning også et spørgsmål om smag, og der findes adskillige gode muligheder at finde. Du skal bare finde noget, du føler dig tilpas i, og som samtidig holder dig varm og tør. Samtidig er det også en mulighed at løbe med pandebånd, hvis man foretrækker det. Det holder dog ikke på varmen i samme omfang, men det gør det også til en bedre mulighed end huen i perioder, hvor man fryser ørene men ikke resten af hovedet eller i det hele taget kroppen.

Handsker er nok den del af træningstøj til vinteren, der deler vandene lidt. De fleste benytter handsker, hvis der er minus 10 grader, men der er også en del, der allerede trækker i dem, når det er 10 grader varmt. Det er meget et spørgsmål om, hvad, man føler, er bedst.

En af de værste følelser er at fryse om fingrene, selvom det nok ikke påvirker dit løb på samme måde som at fryse på eksempelvis læggene. Samtidig skal du selv prøve dig lidt frem, når det kommer til handsker. Hvor varme de skal være, afhænger meget af dig.

Og det samme gælder faktisk huer og pandebånd. Samtidig kan både handsker og huer fås både med og uden vindstopper. Det vigtigste er blot, at du ikke fryser. Huen og handskerne skal dog være markant tyndere, end du normalt ville vælge, hvis du skulle gå en tur. Ellers får du for hurtigt varme og svedige hænder. Så lægger du muligvis dine handsker i lommen, og så går det stærkt med at få kolde fingre.

Dog kan du sagtens benytte de løbesko, du normalt benytter. Dog skal dit valg af sokker igen afhænge af, hvad du foretrækker. Det kan være en fordel at prøve lidt forskelligt. Det handler også om kulden. Der er stor forskel på 5 grader og minus 5 grader.

Sørg derfor for:

 • Tætsiddende træningstøj – inderst
 • Svedtransporterende træningstøj – inderst
 • Vindtæt træningstøj – yderst
 • Hue/pandebånd
  • Typen er op til den enkelte og afhænger af varmen/kulden
  • Ikke ren bomuld
 • Sokker efter egen præference
 • Gode løbesko

Det vigtigste er, at du føler dig komfortabel i dit træningstøj, så i vinterhalvåret kan det være nødvendigt at have to forskellige slags træningstøj. Et, du benytter, når det er meget koldt, og et, du bruger, når det er for koldt til dit almindelige løbetur, men ikke koldt nok til det helt varme træningstøj.

Hvis du cykler i vinterhalvåret, skal du selvfølgelig huske lappegrej. Det er særligt vigtigt, hvis vejene er våde, fordi der er øget risiko for punkteringer. Samtidig kan det være en god idé at have en hue på under cykelhjelmen, som du selvfølgelig bruger, hvis du kører racercykel, mountainbike eller noget helt tredje. Desuden holder cykelhjelmen også lidt på varmen, så her har vi bare endnu et argument for at benytte en.

Om du løber, cykler, styrketræner eller noget fjerde udendørs, gælder samme principper. Tætsiddende svedtransporterende træningstøj inderst og vindtæt yderst. Så er du sikker på ikke at fryse.

Træningstøj til sommerhalvåret

Her er det vigtigt, at du sørger for at have svedtransporterende træningstøj på. Selvom vi snakker dansk sommervejr, kan det være ret varmt. Det kan selvfølgelig også regne og blæse, men vi tager udgangspunkt i, at der er omkring 25 grader, når vi snakker sommertøj.

Det vigtigste er selvfølgelig, at du finder noget, du føler dig godt tilpas i. Om du foretrækker løst eller tætsiddende tøj, er op til dig, hvilket også er nævnt tidligere, men du skal sørge for, at din hud ikke er våd. Som løber er der mange, der foretrækker løse shorts og en relativt løs t-shirt med tights under og ankelstrømper, mens andre foretrækker lange tights og generelt tætsiddende træningstøj. Det er selvfølgelig op til dig, hvad du foretrækker. Du skal bare kunne komme af med varmen!

Selvom det måske kan virke en anelse ulogisk at have lange bukser på, kan lange tights faktisk også benyttes om sommeren. Det handler om at finde nogle tights, der ikke holder på varmen. Og det kan være en fordel, hvis du ikke kan lide at mærke sveden krible ned langs benene. Det handler om at finde “kølige” tights, som ikke holder på varmen, og det kan sagtens være en fordel at benytte, hvis du kan lide at træne med lange bukser.

Det samme gælder armene. Du kan godt benytte en langærmet undertrøje, men hvis du ikke ønsker at løbe i helt stramt overtøj, er det ikke nødvendigvis den bedste idé. Det er nemlig en god idé at holde sig til et enkelt lag træningstøj om sommeren, og det må ikke være vindtæt.

Husk, når du løber om sommeren:

 • Et lag træningstøj (selvfølgelig med underbukser under shortsene, hvis du foretrækker det)
 • Syntetisk træningstøj
 • Svedtransporterende træningstøj

Træningstøj mellem sommer og vinter

Under afsnittet om træningstøj til vinterperioden, kan du læse lidt om, hvad man kan gøre med handsker, hue og træningstøj, når det ikke er helt koldt, og det er en god idé at have noget træningstøj til overgangsfasen.

Den store udfordring særligt om efteråret er, at vejret skifter fra dag til dag. Regn bør ikke påvirke for meget, med mindre det drejer sig om cykling, og her kan det være en stor udfordring. Derfor er det en god idé at have regntøj, hvis man cykler meget, og det skal være vindtæt, fordi det hurtigt kan blive koldt, når man cykler i regnvejr.

Hvis du løber, er det mere et spørgsmål om præferencer. Dog er det en god idé at overveje, om man ønsker varmt tøj eller noget, der er lidt køligere. Det er samtidig et spørgsmål om, hvordan man løber. Nogle løber fint, selvom de er en anelse kølige på de første par kilometer, mens andre løber bedre, når de er varme under hele turen. Derfor skal du overveje, om du foretrækker træningstøj, der er varmt, så du kan starte godt, eller om du foretrækker køligere tøj, så du ikke er for varm under løbeturen.

Hastigheden bestemmer også træningstøjet

Jo hurtigere du løber, desto mindre tøj skal du have på. Derfor ser du ofte professionelle løbere have meget lidt tøj på, selvom det er relativt koldt. Men hvis du derimod skal jogge en tur på en kold vinterdag, er det en god idé at have nok tøj på, fordi kroppen ikke producerer ret meget varme, når man ikke løber så hurtigt. Men det er igen et spørgsmål om præferencer. Hvis du derimod skal forsøge at løbe lidt hurtigere, end du plejer, er det en god idé ikke have have lige så meget tøj på, som man plejer, og netop på baggrund af det her, er det ret svært at finde et definitivt svar på, hvad skal have på, hvis man dyrker intervaltræning.

Intervaltræning

Inden du løber, skal du overveje, hvordan du vil løbe. Løber du et minut og går et halvt? Løber du 5 minutter og lunter 2? Der er mange muligheder for forskellige intervalløb, og jo mere du løber, desto mere varme producerer kroppen. Dog køles kroppen meget hurtigt, hvis det er koldt, og det kan være svært at dyrke intervaltræning om vinteren. Men hvis det ikke skal stoppe dig, er det helt essentielt at have svedtransporterende tøj på inderst. Det er meget vigtigt, at du ikke køles for hurtigt, og dermed holde på den varme, du har oparbejdet under løbet. Den går hurtigt tabt om vinteren.

Det vigtigste ved intervalløb i vinterperioden er, at du holder dine ben varme. Musklerne og leddene i benene skal være varme uanset hvilken form for løb, du dyrker, men ved intervaltræning belaster du benene mere, end du gør ved længere distancer i konstant tempo. Generelt belaster løb knæene, og det er derfor, det er så vigtigt at have gode løbesko.

Hvad er det bedste træningstøj for dig?

Som du kan læse, er fokusset, at det er det vigtigt, at du selv finder det træningstøj, der passer til dig. Dog er det en god idé at investere i noget ordentligt, da du sikrer, at motivationen ikke påvirkes negativt på den front. Samtidig er det en god idé at have sæsonbaseret træningstøj. Så sikrer du nemlig samtidig, at du ikke har en periode, hvor der er risiko for, at du ikke kan dyrke motion. Det er farligt at blive påtvunget ufrivillige pauser, fordi motivationen for at dyrke motion ofte kommer gennem den forbedring, man ser i undervejs processen.

Find det bedste træningstøj, der passer til din stil. Brug guiden, inden du skal købe ind, og mærk dig frem til, hvad du foretrækker. Det vigtigste er, at du har mere end ét sæt træningstøj, så du ikke er begrænset af at skulle vaske tøj, inden du kan dyrke motion. Køb det, du har brug for, løb, cykl, gå eller hop en tur! Vi vil i hvert fald ønske dig en god tur og god vind på ruten!