Find det bedste fiskeolie – fiskeolie test

Fiskeolie har flere gavnlige virkninger på kroppen, og derfor har vi undersøgt markedet for det bedste fiskeolie. Vi har derfor lavet en guide, hvor du kan blive klogere på hvad fiskeolie er, og hvordan det påvirker din krop. Vi har fundet frem til de 6 bedste fiskeolie produkter, så du nemt kan vælge det produkt, som dækker dit behov.

For at finde frem til det bedste fiskeolie har vi i vores test kigget nærmere på 5 forskellige parametrer:

  1. Næringsindhold
  2. Eftersmag
  3. Pris på produktet
  4. Kundeanmeldelser
  5. Vores vurdering
bedste fiskeolie bodylab
Gå til produkt

1# Bodylab Omega 3

Bodylab topper listen over bedste fiskeolie, da de har lavet et 100% rent fiskeolie produkt, som du kan købe til en meget lav pris sammenlignet med tilsvarende produkter. Fiskeolien i pillerne bidrager til et sundt hjerte og en velfungerende hjerne.

En daglig dosis på 3 kapsler indeholder 3000 mg fiskeolie, som vil være et godt supplement til din daglige kost. Produktet er af høj kvalitet, og kunderne er meget tilfredse med produktet.

Bodylabs omega 3 kommer til en virkelig skarp pris, så du får virkelig meget for dine penge. Er du i tvivl om du indtager den anbefalede mængde fiskeolie, så vil det være en god ide at supplere med dette produkt.

bedste fiskeolie
Gå til produkt

2# Puori Omega 3

Puori kommer med deres svar på et godt supplement til den fede fisk, som indeholder det vigtige fiskeolie. Hver dose indeholder 2000 mg omega 3, som desuden er fanget bæredygtigt i Stillehavet.

Alle produkter som kommer fra Puori bliver testet af 3. parts laboratorie, hvilket er din sikkerhed for at købe et produkt af høj kvalitet. Puori Omega 3 har en positiv virkning på dit hjerte, hjerne og syn.

Du får som minimun 74% omega-3 fedtsyrer i hver kapsel du indtager, som er i forholdet 5:2 EPA:DHA. Du er med andre ord dækket godt ind, hvis du vælger at supplere din daglige kost med omega 3 fra Puori.

bedste fiskeolie
Gå til produkt

3# Solaray All Omega 3-6-9

Solaray er testens dyreste fiskeolie, men også testens bedste fiskeolie produkt. Kosttilskuddet indeholder 3 forskellige olier, hvilket er fiskeolie, planteolie fra hørfrø og kæmpenatlysolie. EPA og DHA bidrager bl.a. til en normal hjertefunktion.

Hvis du indtager 2 Solaray All Omega kapsler om dagen, så vil du indtage den anbefalende daglige mængde af EPA og DHA, som vil birdrage til at vedligeholde en normal hjerne- og synsfunktion.

Prisen er lidt højere end de andre fiskeolier i denne test, men der er heller ikke en finger og sætte på denne pille. Omega 3-6-9 vil være et godt supplement til din daglige kost, da du indtager flere gode olier på en gang.

bedste fiskeolie
Gå til produkt

4# Biosym EPA-GLA+

EPA GLA+ er en god kilde til fiskeolie, men den kan meget mere end bare det. Pillen lader dig indtage omega 3-6-7-9 på samme tid, hvilket er en god kombination af olier, som har en positiv virkning på hjerte, hjerne og syn.

EPA GLA+ fra Biosym har et unikt indhold af de livsnødvendige Omega 3 og Omega 6-fedtsyrer, som optages bedst af kroppen, hvilket giver dig den bedste effekt ved brug af pillen.

Denne fiskeolie bidrager til mange forskellige livsvigtige processer i din krop, og den vil uden tvivl have en positiv effekt på din krop. Produktet er certificeret, så du er sikker på at olien kommer fra bæredygtigt fiskeri, og dermed er af høj kvalitet.

bedste fiskeolie
Gå til produkt

5# Pureviva Omega 3

Pureviva Omega 3 hopper også med i denne test over den bedste fiskeolie på market, da de har lavet et godt omega 3 kosttilskud. Fiskeolien kommer i en lille kapsel, som er let at indtage.

Pillen giver dig den rette mængde DHA og EPA, som er de vigtige elementer i forhold til at opretholde en normal funktion af hjertet, et normalt syn og en normal udvikling af hjernen. Du får 2000 mg fiskeolie ved indtagelse af 2 kapsler om dagen.

Fiskeolien er pakket i Danmark og er blevet udvundet bæredygtigt, så du kan være sikker på at købe et produkt af høj kvalitet. Prisen på produktet stemmer godt overens med lignende produkter, og vil uden tvivl have en gavnlig virkning på din krop.

bedste fiskeolie
Gå til produkt

6# Bodylab Vegan Omega 3

Vi har valgt at tage Bodylab Vegan Omega 3 med på denne liste, da der også skal være et omega 3 kosttilskud til dig der spiser vegansk. Vegan Omega 3 er 100% plantebaseret og olien stammer fra mikroalger, som er en god kilde til essentielle fedtsyrer.

Pillen indeholder DHA og EPA hvilket har en dokumenteret effekt på dit hjerne og blodtryk. Kapslen er fremstillet af plantefibre, og emballagen er lave af sukkerør. Så hvis du vælger at købe dette produkt, så køber du et 100% vegansk produkt.

Vegan Omega 3 koster ikke mere end det traditionelle fiskeolie, og den er samtidig en god kilde til det vigtige omega 3. Så hvis du lever vegansk og gerne vil indtage den anbefalede mænge omega 3, så er Bodylab Vegan Omega 3 det perfekte produkt for dig.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er i de seneste år blevet et meget populært kosttilskud. Både unge som gamle er vilde med kapslerne, hvis indhold har fået flere rosende ord med på vejen. På grund af fiskeoliens popularitet er der også blevet foretaget rigtig mange undersøgelser og studier omkring oliens egenskaber og effektivitet. 

Fiskeolien indeholder flerumættede omega-3 fedtsyrer, der findes i fisk og andre havdyr. Vores kroppe har brug for disse essentielle fedtsyrer, for at kunne fungere optimalt og holde gang i de mange vigtige processer i kroppen. Fiskeolien styrker derfor blandt andet vores centralnervesystem, stofskiftet og cellernes funktion. Omega-3 fedtsyrerne findes primært i fed fisk som makrel, laks, sild, hellefisk og ørred, men er naturligvis også i mindre fede fisk. 

Det anbefales at voksne indtager 350g fisk om ugen, hvoraf 200g af det gerne skulle være fed fisk. Det giver nemlig kroppen den rette mængde af omega-3. 

Fordele ved fiskeolie

Fiskeolie har mange fordele. Ifølge Hjerteforeningen indeholder olien de sunde flerumættede fedtsyrer, der kan være med til at stabilisere hjerterytmen og udvide blodkarrene, så blodtrykket falder. 

Ved at tage fiskeolie som kosttilskud kan du være sikker på at få dækket din krops omega-3 behov. Hvis du ikke spiser fisk, eller i hvert fald ikke nok af det, er fiskeolie et godt alternativ. Så får du de sunde omega-3 olier, selvom du ikke kan lide fisk. 

Dog anbefaler Kræftens Bekæmpelse også at dem der spiser fisk også holder øje med, hvilke fisk de spiser. Nogle større rovfisk har et højere indhold af tungmetaller og dioxin, så det kan derfor være en god idé at fokusere på mindre fisk som fx sild. Husk at fiskene er sundest for dig, hvis de erstatter et par måltider, der ellers ville have indeholdt kød.  

Der er foretaget mange studier om fiskeoliens positive effekt, og mange af dem er flertydige, så der kan ikke entydigt gives et facit på hvorvidt fiskeolien kan afhjælpe stress, vægttab og hjerte-kar sygdomme. Du kan komme langt med en sund og varieret kost, men kosttilskud kan hjælpe dig i den rigtige retning med den. 

Fiskeolie og træning

Du behøver ikke nødvendigvis at træne hård styrketræning for at kunne spise kosttilskud med fiskeolie. Olien kan være gavnlig for alle, både unge som gamle, aktive som inaktive. 

Men en sundere krop er altid et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil træne og forbedre din overordnede sundhed. En krop i balance har meget bedre forudsætninger for at præstere og opnå gode resultater, end en krop i ubalance og med dårlig kost. 

Alle aspekter af din sundhed går ind og påvirker de resultater du får ud af din træning. Udover kost og motion, går både din søvn, fordøjelse og stofskifte også ind og påvirker din generelle sundhed. Det kan derfor ikke skade at optimere din kost og de kosttilskud du tager, så de passer til dig og din situation.  

Døjer du for eksempel med stress eller uren hud, kan fiskeolie gå ind og afhjælpe problemet. Olien har anti-inflammatorisk virkning, hvilket betyder at den bekæmper betændelsestilstande som for eksempel akne eller et for højt niveau af stresshormonet kortisol i kroppen. Andre betændelsestilstande som gigt og overbelastning af musklen kan også afhjælpes med fiskeoliens positive virkning. 

Fiskeolie gennem kosten 

Du kan sagtens få dækket dit behov for fiskeolie gennem kosten. Desværre er langt de færreste danskere gode til at spise nok fisk i deres travle hverdag, og her kan et kosttilskud med fiskeolie hjælpe. For mange er det lettere at huske deres piller hver dag, og på den måde får de taget den vigtige fiskeolie hver dag.

Spiser du fisk, skal du huske på at det især er fede fisk, der indeholder de vigtige flerumættede fedtsyrer. Derfor skal over halvdelen af den fisk, der indtages, være fede fisk. Men prøv gerne at variere dit fiskeindtag, så du også spiser mindre kendte fisk, og gerne færre rovfisk. 

Ved at spise fisk frem for at tage fiskeolie som kosttilskud får du også del i de andre vitaminer og mineraler, der befinder sig i fisken. Det får du ikke ved at tage kosttilskuddet. 

Dosering af fiskeolie 

De fleste producenter af fiskeolie anbefaler mellem 1-3 kapsler om dagen – indtaget med måltider. De præcise dosering kommer an på det enkelte mærke fiskeolie, husk altid at læse på pakken inden du begynder på kosttilskuddet.

Tal dog altid med din læge, hvis du overvejer at gå imod den anbefalede dosis. Nogle sygdomme og andre medikamenter kan gå ind og arbejde imod fiskeolien, så det er altid bedst at være på den sikre side. 

Bivirkninger ved fiskeolie

Hvis du oplever bivirkninger ved fiskeolie, er de heldigvis ikke-alvorlige som diarré, kvalme og luft i maven. Bivirkningerne kommer kun ved store doser af fiskeolie, og burde ikke komme hvis du holder dig inden for den anbefalede dosis. 

Undgå den harske fiskeolie

Hvis du har prøvet at smage harsk fiskeolie, ved du hvor ubehageligt det smager. Fiskeolie skal helst ikke være harsk, men det kan ske, hvis fiskeolien ikke er frisk. Den harske fiskeolie kan komme til udtryk ved sure opstød, der smager af den harske fiskeolie. 

Du kan tjekke om din fiskeolie er frisk ved at skære en af kapslerne op og smage på olien. Hvis olien er af god kvalitet, vil den smage svagt af fisk, men ikke overdrevet, og slet ikke harsk. Køb gerne din fiskeolie fra danske producenter, eller i hvert fald inden for EU, da du så er garanteret at de overholder EU’s strenge krav til kvalitet.

Mange producenter tester kun deres produkter internt, og det er ikke den mest optimale måde at sikre kvaliteten på. Ved at kigge efter certificeringer som IFOS (International Fish Oil Standards) og FOS (Friends of the sea), kan du sikre dig at fiskeolien lever op til nogle standarder. 

IFOS sikrer at kvaliteten på olien lever op til de gældende retningslinjer og til hvad der står på varedeklarationen. De kigger blandt andet på koncentration, renhed og på mængden af tungmetaller i fiskeolien

FOS er en certificering, der sikrer at fiskeolien kommer fra bæredygtigt fangede fisk. 

Fiskeolien skal opbevares koldt og uden sollys, da en for varm og solrig placering vil gøre fiskeolien harsk.