• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Lean bulk - Hvad er fordelene ved lean bulking?

 

Guide til lean bulk / lean bulking

 

Hvad er lean bulk, og hvordan lean bulker man? Det kan du få svaret på her.

 

Lean bulking

At bulke "lean" vil sige at man forsøge at holde sin fedt % lav imens man bulker. Man ligger altså i et lavere kcal overskud end ved at normalt bulk. Idéen i det er, at man ved at tage langsomt på, undgår at tage for meget fedt på, og derved holder sin fedt % lav. Man kan ikke undgå helt at tage en smule fedtvæv på, men det kan faktisk godt lade sig gøre at bulke sig til en lavere fedt %, hvis man lean bulker. Har man fx en fedt procent på 12%, og tager 3 kg muskelmasse på mens man tager 300g fedt på, så vil ens fedt procent være lavere end før. Så man forsøger måske at ligge 100-200 kcal i overskud om dagen i stedet for de ca. 500 kcal som mange anbefaler.

 

Læs også: Undgå disse 5 klassiske fejl under din diæt

 

lean bulk
Asger Gerrild ser lean ud i sin Thirteen Tank Top

 

  

Hvad er fordele og ulemper ved et lean bulk?

Fordelen ved at lean bulke er at man kan holde en lavere fedt %. Det er en stor fordel i sig selv, men det er også en god ting, fordi man ikke skal bruge lang tid på at cutte, fordi man ikke har særligt meget fedt, man skal smide. Det betyder i praksis, at man har mange flere måneder om året, man kan bruge på at bygge muskelmasse, hvis man gør det rigtigt. Ulempen er at det er svært at lean bulke, og det kræver streng kontrol over kosten, hvis man skal gøre det rigtigt. For man kan risikere at ligge for tæt på sit ligevægtsindtag, også tager man ikke muskelmasse på. En anden ulempe er at man højst sandsynligt ikke vil opleve samme styrke-fremgang, som hvis man bulker hurtigere op. Det er nemlig en fordel at veje mere i langt de fleste løft.

 

I denne video gennemgår Damian Patrick de grundlæggende koncepter indenfor lean bulking

 

Det er svært at svare på, om et lean bulk er det rigtige for dig. Men man kan også bare bruge principperne i forhold til et "normalt bulk", så man husker ikke at bulke for hurtigt op, og derved slipper for lange hårde cut perioder. Man behøver ikke nødvendigvis lave det så lean, at man skal kontrollere alt. Vi håber, at du er blevet klogere på lean bulk. God træning!

 

Læs også: Hvad er bulk og cut?

 

 power red t-shirt fra power addict

Find det du leder efter