• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Intermittent fasting på dansk - Hvad er fordelene?

Dansk guide til intermittent fasting

Intermittent fasting bliver mere og mere populært. Men hvad er egentlig fordelene ved at følge denne filosofi? Det kan du læse her i vores guide til intermittent fasting på dansk. Intermittent fasting kan i øvrigt i grove træk oversættes til periodevis faste.

 

Intermittent fasting

Intermittent fasting er en form for diæt, hvor man kun spiser i et vindue på 8 timer i stedet for de normale 16 timer. Det vil sige, at du faster i de resterende 16 timer. En af de mest kendte fortalere for denne form for diæt er Martin Berkhan, som er opfinderen af LeanGains metoden, som han har opnået imponerende resultater med.intermittent fasting dansk
Martin Berkhan, opfinderen af LeanGains metoden

 

Videnskaben bag intermittent fasting (IF)

Baggrunden for IF er at mennesket evolutionært skulle være programmet til at lede efter mad hele dagen også spise det om aftenen. Men moderne teknologiske fremskridt har gjort, at vi ikke lever sådan mere. Nu spiser vi faktisk hele dagen, og det er dét, som skulle gøre en stor forskel i følge fortalerne for IF. Når først vi faster længere end de 8 timer, som de fleste mennesker sover, bliver vi meget bedre til at forbrænde lagret fedt. Det er derfor intermittent fasting er meget effektivt til at sænke fedt procenten, og kan give mange der praktiserer det en følelse af mere energi.

 

 

Læs også: Hvad er IIFYM? - Guide til If It Fits Your Macros

 

Intermittent fasting er nemt i en stresset hverdag

En af de helt store fordele ved intermittent fasting, er at det er rigtig nemt at følge. Man slipper nemlig for at have madpakker med i skole, på arbejde osv. Man kan bare nøjes med at spise, når man er derhjemme. Derfor vælger studerende eller travle mennesker også IF af rent praktiske årsager. For mange der træner seriøst, kan det med at skulle spise ofte være et stort stress element, og det eliminerer IF fuldstændig.

 

Videoen giver indblik i intermittent fasting, og fortæller om fordelene og ulemperne. 

 

Læs også: Undgå disse 5 klassiske fejl under din diæt

 

Mulighed for at opnå mæthed på få kcal

En anden fordel ved IF er også, at man kan få en god mæthedsfornemmelse og følelse at få et stort måltid, selvom man spiser ret få kcal, simpelthen fordi de kcal man må få et samlet på et kort tidsrum. Det er der mange, som er meget begejstrede for, fordi de ikke føler, at de i samme grad skal give afkald på mad.

Det er dog ikke alle der er lige begejstrede for intermittent fasting. I denne artikel kan du læse lidt om de negative sider ved IF.

 

Læs også: Bliv klogere på kosten og få mere ud af din træning

 

 

Power Red tee

Find det du leder efter