• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Hvad er kosttilskud?

 

Svaret ligger i ordet selv, da det er et tilskud man indtager som et supplement, til en i forvejen sund og nærende kost. Dermed sagt, at kosttilskud ikke må træde i stedet for en kost bestående af almindelige fødevarer.

For at et kosttilskud må sælges som et kosttilskud, skal det have en virkning på kroppen. Dermed skal det indeholder vitaminer, mineraler eller andre stoffer i en mængde, så det påvirker vores krop ernæringsmæssigt eller fysiologisk.

Kosttilskud er fødevarer, som hører under fødevarelovgivningen og derfor administreres af Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen har fastsat nogle grænser for hvor højt og hvor lavt indholdet af mineraler og vitaminer i kosttilskud må være, samt hvad kosttilskuddene må indeholde af stoffer. De må bl.a. ikke indeholde lægemiddelstoffer, euforiserende stoffer eller stoffer der er omfattet af dopingloven.

 

Læs også: Gurkemeje som kosttilskud

 

Når man diskuterer kosttilskud er spørgsmålet ofte; virker de? Det skyldes at kosttilskudsbranchen har været plaget af mange virksomheder, der har benyttet sig af vildledende markedsføring, i jagten på en hurtig profit. Men der findes mange studier der dokumenterer at en lang række kosttilskud rent faktisk har en gavnlig effekt, der i blandt proteinpulver, kreatin, koffein, omega-3 osv.


Kosttilskud bliver ofte forbundet med styrketræning. Det skyldes at når kroppen træningsmæssigt presses hårdt, har den brug for ekstra næring og derfor supplerer seriøse atleter ofte deres kost, med en form for kosttilskud. I en træningsmæssig sammenhæng er de mest populære kosttilskud proteinpulver, weight gainer,  kreatin, omega-3 og multivitaminpillen. Disse kosttilskud har fra en række studier veldokumenteret effekt, og kan være en stor fordel af indtage som et supplement til kosten, da det kan være svært ellers at nå de mængder kroppen har brug for, efter daglig hård træning. Dermed ikke sagt at kosttilskud er yderst nødvendigt for at opnå resultater med din træning, men rigtig mange vælger at supplere kosten med et eller flere tilskud, for på den måde at sikre sig at kroppen får den rigtige næring.  Husk at konsultere en læge og/eller en personlig træner, inden du begynder at indtage nye kosttilskud.

 

Se vores udvalg af træningsudstyr her.

 

Find det du leder efter