• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Hvad er incline bænkpres?

Incline bænkpres guide

Hvis du har undret dig over hvad incline bænkpres er, så kan du få svaret lige her i denne korte artikel om øvelsen. Læs mere om incline bænkpres i artiklen nedenfor.

incline bænkpres billede

 

Hvad er incline bænkpres?

Incline bænkpres er en bænkpres variant, hvor man ændrer vinklen på bænken (typisk 15, 30 eller 45 grader). Ved at gøre dette, flytter man mere fokus på den øvre del af brystmuskulaturen. Halter dit øvre bryst efter, vil det derfor være en god idé at lave incline bænkpres. Incline bænkpres sætter også et større fokus på skuldrene. Jo stejlere vinkel man vælger at lave den med, jo mere fokus bliver flyttet op på skuldrene og det øvre bryst.

 

hvad er incline bænkpres
Arnold Schwarzenegger i gang med incline bænkpres

 

Man kan lave incline bænkpres både med håndvægte og med en stang. For begge varianter gælder det, at man højst sandsynligt ikke kan løfte så meget, som man kan i konventionel bænkpres.

 

Hvorfor lave incline bænkpres?

Man vil ofte vælge at inkludere incline bænkpres i sit træningsprogram, hvis man synes, at det øvre bryst halter. Det kan gøre rigtig meget visuelt, hvis man kan få den øvre del af brystet til at vokse, så derfor vælger mange at fokusere på dette ved at lave incline øvelser. Det er som oftest bodybuildere eller fitness atleter, som vælger at sætte fokus på det øvre bryst. Men man kan også benytte incline bænkpres, selvom man har styrke som mål med sin træning, det er nemlig en rigtig god øvelse til at få lidt variation ind i sit træningsprogram, hvis man har ramt et plateau i konventionel bænkpres. 

 

Se i videoen hvordan incline bænkpres sætter fokus på den øverste del af brystet

 

Hvor meget incline skal bænken være? 

Hvor meget vinkel du skal have, når du laver incline bænkpres, afhænger af ,hvad du vil fokusere på. Jo stejlere vinkel jo mere fokus vil komme på skuldrene. Det mest populære er enten 30 grader eller 45 grader. Bliver vinklen stejlere end 45 grader, bliver det mere til en skulder-øvelse end en bryst-øvelse.

Vi håber, at denne korte guide var hjælpsom, så du nu har endnu bedre styr på hvad incline bænkpres er, og hvordan man udfører øvelsen. Hvis du vil læse endnu flere artikler om træning, så kan du se mange flere artikler her.

 

Tip: Til presseøvelser kan det være en fordel at bruge wrist wraps.

 

Find det du leder efter