• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Hvad er front squat?

Front squat er en rigtig god øvelse som supplering til konventionel squat, eller hvis du har brug for lidt afveksling i dit program på din ben-dag. Men hvad er front squat egentlig, og hvordan udføres øvelsen korrekt?

 

Hvad er front squat
Arnold front squatter i de gode, gamle dage.

 

Front squat guide


Når man front squatter foregår det på en lidt anderledes måde end back squat. Front squat aktiverer blandt andet mere forlåret samt mavemusklerne, hvorimod back squat i større grad rammer balderne, da vægtfordelingen er anderledes. I udgangspositionen lægger man stangen på skuldrene foran halsen og løfter den ud af stativet. Det er enormt vigtigt at spænde op i maveregionen og holde opspændet under hele løftet, for at mindske skadesrisikoen. Hertil kan det evt. anbefales at bruge et træningsbælte.

Hænderne kan placeres på to forskellige måder, som vist på billederne herunder:

hvad er front squat
Traditionelt clean greb                                                 Krydsgreb

Hvis man går op i vægtløftning vil det nok være en fordel at benytte sig af clean grebet, men mange bodybuildere bruger krydsgrebet, simpelthen pga. manglende mobilitet.

Bevægelsen påbegyndes ved at skubbe hoften tilbage og squatte ned, som det også ses på billederne ovenfor. Det er enormt vigtigt at holde ryggen rank under hele løftet, da en krumning kan medføre slemme skader, bl.a. diskusprolaps i nedre ryg.

 

Hvis du ikke føler, at du har den fornødne mobilitet til at udføre bevægelsen kontrolleret og sikkert med en rank ryg, så kan det evt. være en god ide at investere i et par vægtløftningssko. Disse har en hævet hæl, hvilket gør det lettere at komme langt ned, når man squatter. Har du derimod ikke lyst til at smide en sum penge efter sådan nogle kan du med fordel lægge et par af de tynde 1,25kg skiver under hver hæl.

Du kan i videoen herunder se en instruktion af front squat:


Jacob Beerman instruerer i front squat.

Power addict knæbind

Find det du leder efter