• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Hvad er bulk og cut?

Bulk og cut - Hvad er det?

Hvad er et bulk og et cut? Det har vi svaret på her.

 

Hvad er et cut?

Et cut er et diætforløb, hvor man forsøger at smide fedt. Så når folk siger, at de cutter, så betyder at de ligger i et kcal underskud og forsøger at sænke deres fedtprocent. At ligge i kcal underskud betyder, at man forbrænder flere kcal end man indtager. Så man kan enten spise mindre eller forbrænde mere ved fx. at lave cardio.

 

Vi anbefaler at man under et cut ligger i et kcal underskud på 500-1000 kcal. Det svarer til at man taber sig 500-1000g om ugen. Du kan bruge denne beregner til at udregne dit ligevægtsindtag. Når du har dét, skal du bare sørge for at spise under det. Husk dog at sådanne beregnere bare er vejledende, så hold øje med hvordan vægten udvikler sig, og justér derefter. Det er ikke godt at tabe sig for hurtigt, da du risikerer at miste muskelmasse.

 

hvad er cut og bulk
Power Addict atlet Asger Gerrild cuttet godt i bund

 

Hvad er et bulk?

Et bulk er på en måde det modsatte af et cut. Når man bulker, forsøger man at øge sin muskelmasse. Det gør man ved at ligge i kcal overskud. Vi anbefaler at man ligger i et moderat overskud på 300 kcal, da man ellers kan risikere at tage en masse uønsket fedtvæv på.

 

Planlægning af cut og bulk

Som regel cutter folk frem mod sommeren, så de står skarpt på stranden, og bulker om efteråret/vinteren. Hvis du skal forsøge at planlægge dit cut, så du er klar til ferien eller andet, så kan du bruge denne formel:


(nuværende vægt - mål vægt) / tab per uge

Så hvis man vejer 80 kg og vil ned på 70 kg inden et bestemt tidspunkt, og regner med at smide 800g om ugen, ser det sådan her ud.

(80-70)/0,8 = 12,5 uger

Du skal altså begynde dit cut 12,5 uger før du skal stå skarpt.

 

Et bulk kommer som reelt som optakt til cuttet, og din planlægning af dit bulk, er derfor meget afhængig af hvad du planlægger dit cut til. Skal du som i eksemplet bruge 12,5 uge på dit cut, skal du gerne planlægge dit bulk, så du rammer din ønskede vægt, dette antal uger før. 
Efter det kan du på samme måde som cuttet, udregne hvor mange uger før du så skal begynde bulket. 
Vejer du 65 kg og skal op på 80 kg på dit bulk, og regner med at tage 400g på i ugen, kan du ved hjælp af samme formel finde ud af hvor lang tid du skal bruge på dit bulk. I dette tilfælde:
(80-65)/0,4 ≈ 37,5 uger

 

Altså skal du begynde dit bulk ca. 37,5 uger før, du starter dit cut.

 

Snap PA 

Find det du leder efter