• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Gurkemeje som kosttilskud

Gurkemeje er måske mest kendt som et krydderi der forhandles pulveriseret og er rodstokken fra en ingefærlignende plante. Planten stammer fra Indien og er her specielt kendt for sin gule farve og anvendelse i medicin.


Men en ting hvad du måske ikke vidste, er at gurkemeje også kan fås som et kosttilskud i enten kapsel- eller tabletform.


Når man køber gurkemeje som kosttilskud er salgsargumenterne mange. Det skulle, blandt andet, have et højt indhold af antioxidanter, som gavner kroppens immunforsvar, være inflammatorisk, give en naturlig rensning af kroppen, og sidst men ikke mindst; være en effektiv stopper for kroppens naturlige evne til at gro fedtceller og dermed gå op i vægt.


Først, hvad er gurkemeje mere præcist?

De medicinske egenskaber i gurkemeje kalder man for curcuminioder, hvoraf den mest betydningsfulde er curcumin, som også ofte er det man ser i piller sammen med ingefær.  Det har vist sig at curcumin i gurkemeje har en kraftig anti-inflammatorisk virkning og er et meget stærkt antioxidant. Indholdet af curcumin i gurkemeje svarer til 3% af vægten.

 

 

Studierne af gurkemeje er få og usikre, men herunder har vi samlet hvilke sundhedsmæssige fordele curcumin roses for at have, og hvorfor kosttilskuddet i flere sammenhænge er blevet kaldt et mirakel-tilskud:

  • Undersøgelser viser, at curcumin er et bioaktivt stof der bekæmper inflammation på det molekylære niveau, hvilket betyder at stoffet skulle være anti-inflammatorisk.
  • Curcumin skulle indeholde mange antioxidanter og dermed øge antioxidant niveauet i kroppen.
  • Curcumin skulle være sundt for hjernen ved at forbedre hjernens funktioner og medføre en lavere risiko for hjernesygdomme.
  • Curcumin har en positiv virkning på flere faktorer, der er kendt for at forårsage hjertelidelser.
  • Cucumin medfører ændringer på det molekylære stadie, der kan hjælpe med at forebygge og måske kurere cancer.
  • Studier viser at curcumin kan være nyttigt i forebyggelse og behandling af Alzheimers sygdom.  
  • Man har foretaget studier, der skal vise om gurkemeje har en virkning på mennesker med gigt. Enkelte af disse studier har vist, at gurkemeje kan medføre færre smerter og samtidig forbedre funktionen svarende til gigtmedicin.
  • En undersøgelse på 60 depressive mennesker viste, at curcumin er gavnlig mod depressionssymptomer.
  • Hvis ovenstående punkter er rigtig vil curcumin kunne øge vores levetid. Det har også gjort kosttilskuddet populært som anti-aging supplement.

Tilsammen kan det gøre gurkemeje til et mirakel-kosttilskud, men som nævnt er studierne få og usikre.

 

Læs også: Kosttilskud - vejen til sundhed?

 

Find det du leder efter