• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Maveøvelser - Guide til de bedste maveøvelser

Maveøvelser - Hvilke er de bedste?

 

Ab wheel | Dragon flags | Hanging leg raises | Planken | Roman chair sit up

 

LÆS OM DEM ALLE NEDENFOR


Hvilke maveøvelser er de bedste? Det kan vi ikke svare på, da det er en helt subjektiv vurdering. Men her er en liste over 5 af de bedste maveøvelser , som du kan bruge til inspiration. De er alle sammen super effektive og udfordrende. Prøv dem og se hvilken en, der er din favorit. Alle øvelserne kan hjælpe dig med at komme et skridt nærmere den eftertragtede six-pack.

 

Dragon Flags Maveøvelse
Dragon flags er en af de mest populære og effektive maveøvelser

 

Ab wheel

Ab wheel er en rigtig god maveøvelse. Man udfører øvelsen på knæ på jorden med et ab whell. Man ruller så frem og tilbage på hjulet og på den måde træner man maven. Nedenfor kan du se, hvordan man kommer i gang med denne maveøvelse som begynder. Øvelsen er nem at komme i gang med, hvis man har et ab wheel til rådighed i fitness centeret. Har man ikke det, kan man købe et. De kan købes mange steder, og fås fra kun 39 kr. Så det er en meget lille investering, hvis man træner hjemme, og ønsker noget udstyr, som virkelig kan sætte fut i mavetræningen.

 

Arbejder man frem mod at få en stærkere eller mere markeret mave, så kan ab-wheel være et skridt på vejen.

 

Abwheel til mavetræning

 

Dragon flags

Dragon flags er en af de hårdeste maveøvelser du kan lave uden at bruge ekstra vægt. Du udfører øvelsen ved at ligge på en bænk med nakken og løfte kroppen op og ned. Du kan se korrekt udførte dragon flags på videoen nedenfor. Mange tror fejlagtigt at dragon flags træner "de nederste mavemuskler". Dette er ikke korrekt, dragon flags træner hele mavemuskulaturen, og er en god og komplet maveøvelse. Det er nemlig ikke muligt at isolere det nederste af mavemusklerne. Det er en myte, som desværre florerer meget i fitness miljøet. Det gælder i øvrigt også for dragon flags, som med alle andre maveøvelser, at du ikke kan punktforbrænde fedt på maven. Så fedtet på maven forsvinder ikke at at lave maveøvelser.

 

 Dette er en guide til at korret udførelse af Dragon Flag


Hanging leg raises

Hanging leg raises er en af de bedste maveøvelser. Man udfører øvelsen ved at hænge i en pull up bar og løfte benene. Nedenfor kan du se, hvordan man udfører øvelsen. Denne maveøvelse er nem at gøre sværere, da man blot kan løfte benene endnu længere op, for at gøre den mere udfordrende. Man kan også tilføje ankelvægte, hvis man gerne vil gøre det endnu mere udfordrende. Har du svært ved at holde fast, når du laver øvelsen, kan du med fordel benytte dig af et par hook straps. Så er grebet ikke en hindring, når du skal lave denne effektive maveøvelse.

 

Hanging leg raise er en klassisk maveøvelse. De tekniske fokuspunkter er få, da det er en simpel øvelse.

 

 

 Planken

Planken er blevet mere og mere populær blandt almindelige fitness udøvere. Det er en nem øvelse at komme i gang med, og er rigtig god for core-styrken. Se nedenfor hvordan du udfører den korrekt. Hvis man ønsker ekstra udfordring i denne maveøvelse, så kan med fordel placere en vægtskive på ryggen. Det gøres nemmest, hvis man har en til at hjælpe sig. Træner du sammen med en makker, kan I prøve at lave den overfor hinanden, så i konkurrer om, hvem der kan holde planken i længst tid. Taberen kan man så få til at lave en "straf". Det kan være en anden maveøvelse, så man træner ekstra meget. Konkurrence er en sjov måde at presse sig selv på, og denne øvelse er rigtig god til det, fordi man nemt kan lave den overfor eller ved siden af hinanden.

 

Her kan du se en god og uddybende guide til hvordan man kommer til at mestre planken.


Roman chair sit up

Roman chair sit up er en rigtig god øvelse til at få lidt variation i din træning. Det er en øvelse som fungerer rigtig godt med ekstra vægt, og er forholdvist nem at udføre. Du kan se hvordan du laver denne maveøvelse nedenfor.

 

Det var vores liste over de bedste maveøvelser. Vi håber, at du har fundet en ny personlig favorit

 

Andre øvelser der også træner maven

Udover at lave deciderede maveøvelser kan du også tilrettelægge dit træningsprogram, så det giver mere fokus på maven. Hvis du laver øvelser som eksempelvis military press, front squat, dødløft eller andre store basisøvelser, som kræver at du spænder op i coren, så træner du nemlig også mavemusklerne. Så husk at have basisøvelser med i dit træningsprogam, hvis du vil have veludviklede mavemuskler. Bruger du ofte et træningsbælte, kan du også forsøge at skære en smule ned på brugen af det, hvis du ønsker at sætte fokus på udvikling af mavemusklerne. Du kan også forsøge at minimere mængden af cheat (momentum), du bruger i eksempelvis pres over hovedet. Ved at minimere cheat, udfører du øvelserne mere korrekt, og stiller større krav til mavemuskulaturen.

 

bedste maveøvelser
Front squat kan være en formidabel maveøvelse

 

Mavetræning er ikke alt

Husk at mavetræningen ikke er alt, som skal til få at få den mave du drømmer om. Den vigtigste faktor for at få synlige mavemuskler er nemlig fedt procenten. Den kan du kun få ned, hvis du også har styr på kosten. Det er nemlig, som nævnt tidligere, ikke muligt at punktforbrænde fedt på maven, selvom man bruger nogle af de bedste maveøvelser. Det er derfor nødvendigt at smide det overskydende fedt på maven, hvis man ønsker at resultaterne af ens hårde arbejde i fitness centeret, skal kunne ses. Man kan nemlig sagtens have veludviklede mavemuskler uden at have den eftertragtede "six pack", den kan nemlig være dækket af fedtvæv. Fedtet kan du komme af med ved at gå på diæt, eller "cutte", som man også kalder det i fitness miljøet. Det går helt basalt ud på at ligge et et kalorieunderskud, så man taber sig. Hvis du gerne vil cutte (få en lavere fedt %), kan du læse meget mere om det her: Hvad er cut og bulk?

 

Læs også: Hvordan får man sixpack

 

Få flere tips til træning

Vi håber, at du lærte en masse af denne artikel om mavetræning, og at du nu er klar til at tage din træning til nye højder. Teamet bag Power Addict brænder for træning, og vi vil rigtig gerne hjælpe dig, med at tage din træning til et nyt niveau. Derfor laver vi rigtig mange artikler og guides om træning, som vi løbende smider op her på hjemmesiden. Har du et spørgsmål, som du mangler svar på, er du altid velkommen til at sende os en besked. Hvis du har lyst til at læse flere af de artikler, som vi har her på siden, kan du klikke på knappen nedenfor. God træning!

Find det du leder efter