• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Foam roller massage

Foam roller massage - SMR behandling

Hvordan bruger man en foam roller til massage? Herunder kan du se en vejledning til foam roller massage, og bl.a. hvilke fordele dette medfører.

En foam roller er typisk bestående af et PVC-rør omgivet af EVA-skum. Dette giver foam rolleren den fordel, at den er hårdere end musklerne, men blødere end knogler, og den er dermed helt perfekt til massage af hele kroppen.

 


Power Addict foam roller i grøn.

SMR

Hvis du før har læst om foam rolling og foam roller massage, så er du nok også stødt på udtrykket SMR. Mange kaster omkring sig med forkortelser som denne, når de fortæller om fordelene ved foam rolling, men glemmer ofte at forklare, hvad det egentlig betyder. SMR står for "self-myofascial release". Myofascial release indebærer behandlingen af ømme og anspændte muskler ved hjælp af dybvævsmassage, og ordet "self" indebærer selvfølgelig, at man foretager behandlingen på sig selv. Foam rolling er derfor et enormt billigt og effektivt alternativ til ellers dyre massager og fysioterapi-behandlinger. 

 

Hvordan gør man?

Vi oplever ofte, at folk er meget i tvivl om, hvordan man benytter en foam roller og får fuldt udbytte af dens mange fordele. Mange kigger på den og tænker "hvad i alverden skal den gøre godt for?". Vi har derfor her samlet en række af de videoer, vi mener bedst demonstrerer brugen en foam roller.

1. Complete Foam Roller Workout, 13 Exercises

YouTube-kanalen "Foam Roller Coach" byder på rigtig mange gode videoer, og især nedenstående indeholder nogle gode, alternative øvelser. 

 

2. How To Use A Foam Roller for Muscle Recovery

Elliot Hulse's kanal "Strenth Camp" byder på en masse forskellige videoer. Elliot er utroligt karismatisk, og med hans mange års erfaring som strongman har han mange guldkorn at dele ud af.

 

3. Self-myofascial release (SMR) - let øvet

Jacob Beerman giver i videoen herunder en masse gode råd og forklaringer til foam roller massage og SMR.


 

Vi håber, du kunne bruge denne guide, og at du nu er lidt mere afklaret om, hvad foam rolling er, og hvad man kan bruge foam roller massage til. God træning!

Find det du leder efter