• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR. OG FRI RETUR

Cardio under cut - Hvor meget cardio skal man lave?

Cardio på diæt

Hvilken form for cardio skal man lave under et cut, og hvor meget cardio? Det vil vi forsøge at give et svar på her.

 

Cardio under cut
Det er svært at svare på hvor meget cardio, man skal lave under et cut. Det kommer an på mange faktorer, men det korte svar er; så lidt som muligt!

cardio under cut asger gerrild
Hvor meget cardio skal man lave, hvis man vil være cut som Asger Gerrild?

 

Undgå cardio og bevar muskelmassen
Det vigtigste under et cut, er at bevare så meget muskelmasse som mulig,t mens man taber fedt. Derfor er det meget vigtigt, at man ikke laver alt for meget cardio. Det kan have negative effekter på ens vægttab. Du kan læse mere om de negative effekter ved at lave for meget cardio under et diæt forløb ved at læse denne artikel om vægttab og træning.

 

Kort og hårdt frem for langvarigt
Hvis det er nødvendigt for dig at lave cardio for at tabe dig (hvilket det nok bliver på et tidspunkt uanset hvad), anbefaler vi at du laver HIIT eller anden interval træning i stedet for steady state cardio i lang tid. Både fordi du ved interval træning får mest bang for your buck, men også fordi, at du ikke i samme grad risikerer at miste muskelmasse, som ved lange cardio pas. Du kan læse mere om fordelene ved HIIT i denne artikel.


cardio under cut
Interval træning som fx. sprint er rigtig godt under et cut

 

Det skal selvfølgelig ikke forstås sådan, at man ikke må lave cardio under et cut. Det er bare vigtigt, at man er klar over, hvilke konsekvenser overdreven cardio kan have. Så husk at begrænse dig lidt, specielt i starten af dit diæt forløb, hvis det er muligt. Det er fristende bare at give den fuld gas med cardioen fra start og stå i flere timer på crosstraineren. Men det ikke den smarteste løsning, hvis man vil have et succesfuldt fedttab. Husk også, at du selvfølgelig ikke behøver begrænse dig, hvis den form for cardio du laver, er din primære sportsgren, så dyrker du badminton, fodbold, tennis eller noget helt andet, skal du ikke holde dig tilbage.

 

Gå til shoppen

Find det du leder efter