• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Box jump

 

Box jump er en øvelse, som efterhånden er blevet meget populær i de danske fitness centre. I denne artikel kan du læse alt, hvad du har brug for at vide om øvelsen, så du er klar til at komme i gang med at hoppe højt.

 

Guide til box jump

 

Box jumps er en meget simpel øvelse, som navnet også antyder. Den går faktisk bare ud på at hoppe op på en kasse. Du kender nok øvelsen fra de vilde videoer på Youtube, som der findes, af atleter som hopper rigtig højt. Det kunne eksempelvis være en video som den nedenfor. 

Sådan kommer du i gang med box jumps

For at komme i gang med box jump, skal du bare bruge en kasse at hoppe op på. Så simpelt er det. Når du har det, kan du begynde at øve dig i at hoppe op på den. Der er tre faktorer, som er meget vigtige, hvis du gerne vil lave høje box jumps.

 

Teknik

Teknikken er ekstremt vigtig, hvis du vil være i stand til at hoppe højt. Det er nemlig vigtigt at du lærer at hoppe med så meget kraft som muligt. En af de vigtigste dele af det, er at du lærer at bruge armene i hoppet, så du får så meget power som muligt. En anden vigtig del af en god box jump teknik, er at du lærer at lande rigtigt på boxen. Hvis du kan lande dybt, kan du hoppe højere op.

 

Mobilitet

Som skrevet ovenfor, er det nemmere at hoppe højt, hvis du kan lande i en dyb squat position på toppen af boxen. Derfor er det nødvendigt, at du arbejder på din mobilitet, hvis du gerne vil lave høje box jumps. Det kan du gøre ved at lave forskellige former for udtrækning, og ved at have en god opvarmningsrutine. Du kan læse mere om hvordan du kan forbedre din mobilitet i denne artikel: Øg din mobilitet med denne opvarmningsrutine.

 

Styrke / eksplosivitet

Hvis du har stærke ben, er det nemmere at hoppe højt. Derfor skal du forsøge at øge styrken i dine ben, hvis du vil hoppe højere. Til at gøre det vil squat være en glimrende øvelse, specielt hvis du kører en form for styrkecyklus. Det kunne eksempelvis være Wendler 5/3/1.

Nedenfor kan du se en video om, hvordan du får styr på teknikken i box jumps.

Vi håber, at denne guide har hjulpet dig til at blive klogere på hvad box jumps er, og hvordan du bliver bedre til dem. God træning!

Find det du leder efter