• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft

13 November 2016

Sebastian Stentoft er denne uges Power Addict. Med sin inspirerende og motiverende syn på træning, og ikke mindst for hans passion. Han er dedikeret til at lære nyt hele tiden, lære om nye tilgange til sin træning og leve i en konstant udvikling. Både når han træner og som person. Fik vi sagt, at han har 3 forskellige medlemskort i lommen? 

Hver uge finder vi en ny person, der har gjort sig fortjent til titlen som Ugens Power Addict. Hvis du mener, at du fortjener at vinde, så husk at bruge #poweraddict på dine billeder på Instagram! 

 

 

Ugens Power Addict: Sebastian Stentoft

 

 

Mød Ugens Power Addict: Sebastian Stentoft

 

Fulde navn: Sebastian Berning Stentoft


Alder: 20 år


Højde: 184 cm


Vægt: 80 kg
 

 


Hvor træner du?


Min træning foregår som oftest i Fitness World på Bernhard Bangs Alle på Frederiksberg, da det er et stort og rummeligt center, som har det meste udstyr.
 
Jeg er dog helt vild med at prøve nye gyms, og er efterhånden medlem af hele 3 forskellige kæder, som udover Fitness World tæller Repeat Fitness og Urban Gym. Jeg er vild med, at der er forskellig stemning, forskelligt udstyr og forskellige locations, så man kan tilpasse og afveksle efter lyst og behov.   
 

 

 

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft

 

 


Hvor længe har du trænet?


Jeg meldte mig i ind i den lokale Fitness World i Helsinge kort efter jeg fyldte 15 år, og trænede troligt tre gange ugentligt med et par venner i et års tid, men resultaterne var mildest talt ringe – måske fordi arbejdsindsatsen i centeret var ligeså. Da jeg blev 16 år skiftede jeg til et andet lokalt fitnesscenter, og startede reelt fra bunden her. Jeg fik lavet et maskinbaseret Full-Body program, og har i løbet af de seneste fire år trænet gradvist mere og mere seriøst, i takt med at jeg har tilegnet mig mere og mere viden om træning, såvel som kost. Jeg vil skyde på, at træningen har været fornuftig, produktiv og effektiv de sidste tre års tid, men det bliver aldrig perfekt, og jeg sætter en ære i at tilegne mig ny viden på daglig basis.
 
Jeg har dog altid været aktiv, og har gennem tiden både spillet både fodbold og tennis, samt svømmet og løbet. Alt sammen i mange år, og flere af tingene i overlappende perioder, som betød at jeg i løbet af folkeskoletiden også trænede noget nær dagligt. Træningsmængden har dermed ikke ændret sig synderligt over årerne, men træningsformerne har derimod ændret sig op til flere gange. De sidste par år har jeg fokuseret primært på styrketræningen og sekundært på løb, mens jeg har lagt både fodboldstøvlerne, tennisketcheren og badebukserne på hylden.  
 

 

 

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft

 


Hvorfor begyndte du at træne?


Da jeg meldte mig ind i Fitness World som 15 årig, var det det med håbet om store arme, et ordentligt bryst og skarpe abs. Noget jeg husker, som et forsøg på anerkendende blikke fra især det modsatte køn. Da jeg blev 16 år og kom i idrætsklassen på gymnasiet skete der dog noget. Jeg blev venner med nogle drenge, som havde en helt anden passion og erfaring med styrketræningen, end jeg havde på daværende tidspunkt. De skilte sig ud, og det fascinerede mig. De spiste noget andet end os andre og de så anderledes ud – og det dengang mest besynderlige af det hele var, at de ikke engang bare gjorde det for de anerkendende blikke på stranden, men fordi de synes det var sjovt. Jeg forsøgte at suge så meget viden til mig som muligt, og må den dag i dag erkende, at det gav mig enormt meget, at omgås personer, der var langt bedre end mig indenfor træning. Det er desuden en tilgang jeg holder stædigt fast i, jeg prøver hver dag at lære af folk jeg beundrer.

 

 

Tilbage til gymnasietiden. Her kunne jeg hurtigt se, at der skete noget fysisk, og det gav mig blod på tanden. Min, mildest talt, meget lidt voluminøse drengekrop på 59 kg blev tungere samt stærkere. I takt med det, skete der også noget psykisk – styrketræningen blev sjovere og sjovere.
 
Jeg vil den dag i dag vove den påstand, at min hverdag ville være væsentlig mere trist uden træningen. Ikke kun på grund af det de fysiske resultater, omend de er med til at gøre det sjovere, men fordi jeg får energi af at bruge energi. Derudover er træningen blevet mit frirum, hvor jeg kan lukke alt ude når høretelefonerne kommer på og slappe helt af og lade op – hvor underligt det end måtte lyde for nogen. Det skal vidst opleves, for jeg har gentagende gange prøvet at forklare det til udenforstående - uden den store succes.

 

 

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft


 
Hvad er dit mål med træningen?

 

Mit helt store mål med træningen er, at have det sjovt og nyde det. Den dag jeg ikke synes det er sjovt mere, så afleverer jeg mine efterhånden mange medlemskort (…) og finder på noget andet at bruge min tid på. Heldigvis er den dag ikke nært forestående, men jeg minder alligevel ofte mig selv om, at det skal være lysten og den indre motivation der driver værket. Sådan er det gudskelov langt de fleste dage. Hvis ikke man selv oprigtigt tror på noget og kan se det blive til virkelighed på nethinden, er chancen for at det sker yderst minimal. Believe to achieve.   
 
Derudover elsker jeg, at blive klogere på alle aspekter af træning og kost. Jeg bruger derfor meget tid på, at studere forskellige tilgangsvinkler til emnet, omend jeg har besluttet mig for, at holde træningen på et hobby plan for nu. For mig er det derfor et mål i sig selv hele tiden at udvide horisonten og blive skarpere.
 
Som et sidste ben på taburetten, har jeg naturligvis også mere konkrete fysiske mål, som jeg jævnligt revurderer og evaluere på. Hvem vil ikke gerne være harder, better, faster, stronger?

 

 

 

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft

 


 

Hvad gør dig til en ægte Power Addict?

 

Det, der gør mig til en ægte Power Addict er, at jeg er arbejdsom, tålmodig og ikke bange for at stå fast på det jeg tror på i alle henseender. Det betyder, at jeg ind imellem må acceptere at jeg skiller mig ud, og evnen til at turde netop det, tror jeg er vigtig, hvis man vil nå længere end gennemsnittet. Hvis man gør det samme som alle andre, så ender man mere eller mindre samme sted som alle andre, og det ønsker jeg ikke.
 

 

 

Ugens Power Addict - Sebastian Stentoft

 

 

Hvor kan man følge dig?

 

Jeg holder primært mine træningsbilleder og videoer til Instagram (@sebastianstentoft), så følg endelig med der hvis i lyster.

 

Følg os på Instagram her

Flere Indlæg

Find det du leder efter