• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Portræt af Jeanne Petersen - Medalje vinder

17 November 2016

Jeanne Petersen er passioneret og gør ikke tingene halvt. Hun fortæller også om, at medaljer betyder rigtigt meget, men hvad der er endnu vigtigere, er de sejre hun vinder på vejen. Gennem hårde diæter, træningspas og andre udfordringer. Et portræt af en stærk atlet, som har taget den vej der har passet bedst til hende. 

 


 

Portræt af Jeanne Petersen


 

De hurtige:

 

Fulde navn: Jeanne Petersen
Alder: 27 år
Højde: 174 cm
Vægt: 61,7 kg
Gym: Fitness World, hvor jeg også er holdinstruktør, og PMT, som er et råt/old school styrketræningscenter i Næstved.
 
 

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?

 

Mine første spadestik indenfor styrketræningen tog jeg, da jeg gik på efterskole i Valby (KIES), hvor jeg spillede meget fodbold. Jeg spillede angriber dengang, men var lidt for spinkel af bygning til at modstå de fysiske mand-mod-mand kampe. Styrketræningen var allerede en del af vores fodboldtræning, men for at optimere mit fodboldspil, så begyndte jeg at styrketræne om eftermiddagen. Denne træning var dog meget præget af, at jeg ikke vidste noget som helst om at styrketræne, og derfor var effekten af den meget lille, men interessen var skabt.
 
Mine første tanker omkring at blive atlet startede, da Instagram begyndte at vise piger/kvinder med trænede kroppe. De personer som inspirerede mig til at tage min træning til et højere niveau var:
- Mette Lyngholm, bikinifitness atlet – nu kendt blogger
- Stine Vegsund fra Norge, som også var bikinifitnessatlet
- En veninde som hedder Maria
 
De to førstnævnte viste mig hvordan en krop kunne se ud, og jeg var dybt imponeret. Men jeg kendte dem ikke, og jeg så dem kun gennem Instagram. Denne distance gjorde, at jeg var overbevist om, at det ikke var alle som ville kunne komme til at se ud som dem – og da slet ikke mig selv!
Men den tredjenævnte; Maria, var en jeg kendte. Hende så jeg heller ikke så meget til i min dagligdag, og fulgte hende derfor mest over de sociale medier. På et tidspunkt lagde hun et billede op af hende selv på en strand iført en bikini; og hendes fysik var ”pludseligt” begyndt at ligne de to førstnævnte piger. Dette åbnede op for den tanke der havde gjort indpas hos mig: ”At jeg ikke ville kunne få atletkroppen – drømmekroppen”. Den tanke blev pludselig udfordret af, at jeg kendte en, som havde ”knækket koden”. Efter at snakke med Maria om, hvordan hun havde fået de resultater, var hendes råd til mig: ”Jeanne – du skal styrketræne noget mere og lave meget mindre cardio!”
Det tog mig nogle måneder at få overbevist mig selv om, at jeg skulle prøve at gå fra at være en primær cardio-pige, til at tage springet og begynde på den lange rejse, for at blive en primær-styrketræningspige. Men jeg har ikke fortrudt det ét sekund siden!
 
Så det blev den spæde start på at lade styrketræningen forandre min krop, og senere hen blev styrketræningen dér hvor jeg satte alt min fokus på at blive bedre, og cardio blev blot et supplement.
 
 

Portræt af Jeanne Petersen

 

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten? 

 

Det største jeg har opnået indenfor bikinifitness er:
- 2. plads ved Danmarksmesterskaberne 2016
- 3. plads ved De Nordiske Mesterskaber 2016


De placeringer er jeg utrolig stolt af! Og især min tredjeplads ved NM. For til denne konkurrence, synes jeg, at min form var bedre end nogensinde før, og jeg havde min bedste performance nogensinde!! Derudover var vi hele fem danskere i finalefeltet, og det var heldigvis også en dansker, som endte øverst på podiet. Så da nationalsangen blev spillet, der tror jeg vi alle et kort øjeblik følte os pavestolte af at repræsentere Danmark, uanset placering! Det rørte mig så dybt, at det gjorde hele oplevelsen uforenelig med noget andet!
 
Men når jeg kigger tilbage på hele min tid indenfor sporten, så er det faktisk noget helt andet, jeg dybest set er mest stolt af!
Jeg har haft fire diætforløb op mod en konkurrence. Ved hvert forløb har jeg haft fokus på at lære mere om processen, om kost og træning og mig selv, og så bruge det til at blive bedre til at håndtere hele processen.
Jeg har lært utrolig meget om kost og træning. Især om hvilke signaler min krop sender, og hvordan jeg skal afkode disse signaler.
Men..
En stor udfordring jeg har haft op til, og efter en konkurrence, er mit forhold til mad. Inden en konkurrence kunne maden være meget sort/hvid (de her madvare må jeg spise seks dage om ugen, og så er der andre ting jeg måtte spise én dag om ugen). Efter konkurrencerne overspiste jeg utrolig meget, og tog +13 kg på efter de første tre diætforløb – og dette på kun seks uger! Men i mit fjerde forløb (mod bl.a. DM 2016), der knækkede jeg koden – takket været Morten Elsøe og Morten Svanes bog: Slut med forbudt.
For da jeg ikke længere delte min mad op i må/må ikke, men mere mærkede efter om jeg havde lyst til tingene. Om det jeg havde lyst til støttede mig i min rejse mod målet; sceneformen. Der var det som om, at det åbnede op for en krop og et sind, som ikke længere fokuserede på alt det den førhen ikke måtte få seks dage om ugen.
Det gjorde, at jeg havde et sind og en krop, som var i langt større balance under en diæt end nogensinde før, og det gjorde også, at reverse diet (tiden efter en konkurrence), går langt bedre denne gang, end den hidtil har gjort! Denne gang ligger jeg på +3 kg, tre uger efter sidste konkurrence. På dette tidspunkt plejer jeg at ligge omkring +6 kg.
 
Så det største jeg dybest set har opnået er, at jeg har knækket det meste af koden til hvordan min krop og mit sind arbejder sammen. Jeg har lært at tolke de signaler begge sender. Og det har givet en meget sundere og gladere Jeanne!!
 
 

Portræt af Jeanne Petersen


 


Hvordan ser dit træningsprogram ud?


Jeg elsker at lave mine egne træningsprogrammer, og jeg elsker at udfordre mig selv ofte! Så derfor bærer mine træningsprogrammer præg af, at jeg har inddelt det i splits, men at øvelserne ikke er fastlagt på forhånd. Jeg har mine favoritøvelser som jeg næsten altid bruger. Men så har jeg også nogle øvelser som jeg skifter ud, måske fra gang til gang. Her ved jeg, at mange personlige trænere/coaches ville sige, at jeg skal køre det samme program med de samme øvelser i mellem 3-6 uger, for at få det maksimale ud af øvelserne. Og det har de helt sikkert også ret i, da de taler ud fra et videnskabeligt eller uddannelsesmæssigt perspektiv.
Men…
Jeg har fundet ud af, at jeg synes mine træninger er de fedeste og sjoveste hver eneste gang, når jeg får lov til at lave de øvelser, jeg virkelig har lyst til! For mig er det vigtigere at elske at træne hver gang, end at få det maksimale ud af min træning konstant. Så dette er min begrundelse for, at jeg afviger fra hvad eksperterne anbefaler.
 
Mine splits bliver lagt efter, hvilket fokus jeg har i mine træninger for tiden. Lige nu fokuserer jeg på større booty, og større bredde på overkroppen (skulder og vinger), for at blive mere timeglasformet.
 
Dag 1: Forlår og baglår
Dag 2: Ryg (fokus på lats) og bagskulder
Dag 3: Bryst, biceps og mave
Dag 4: Booty og triceps
Dag 5: Skulder
Dag 6: evt. off (jeg holder hviledag når jeg føler for det)
 
Favoritøvelser (dem som oftest er en del af mit program):
Dag 1: Squats, stivbenet dødeløft, elevated air squats (prøv at få hælen meget højt op, og lav mange reps, og evt. kun kom 80% op i strakte ben – jeg lover dig det brænder i forlårene), leg extension, single stivbenet dødeløft i Smith-stativet
Dag 2: Dødeløft, pull downs, narrow pull downs, incline dumbbell rear lateral raise, reverse fly/reverse pec dec rear deltoids
Dag 3: Upper cable chest flies, Curls med exetube elastik (7 halve nedefra, 7 halve fra navlen og op, 7 hele curls – lige efter hinanden), cable crunches, abs wheel, planken
Dag 4: Bulgarian split squat, Chaplin squat i smith stativ (pres knæene godt udad, så ballerne arbejder mest muligt), hip thrusters, triceps push ups, cable triceps push downs
Dag 5: Dumbbell skulderpres/Arnold pres, dumbbell lateral raises (i dropset med tre drop, siddende eller stående), upright row, front raises med skive
 
 

Portræt af Jeanne Petersen

 


 
Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag? 


Lige nu er jeg på reverse diet. Over de sidste fire uger efter konkurrencen, er jeg stille og roligt steget i kalorier fra uge til uge. Jeg startede på ca. 1.560 kcal/dag, og i denne uge (4 uger efter min sidste konkurrence) ser min dag således ud:

ca. 1.720 kcal/dag
Morgenmad: 45 g. havregryn, 35 g. proteinpulver, 8 g. mandler
Frokost 1: 25 g. ris (rå vægt), 100 g. grøntsager, 100 g. kylling (stegt vægt), 9 g. mandler
Frokost 2: 200 g. grøntsager, 60 g. laks (stegt vægt)/100 g. kylling (stegt vægt), 9 g. mandler
Pre workout: 2 stk. riskiks, 100 g. kylling/pålæg
Post workout: 2 stk. riskiks, 100 g. kylling/pålæg
Aftensmad: 10 g. ris (rå vægt), 100 g. grøntsager, 100 g. kylling, 8 g. mandler
Ekstra måltid (kan spises når jeg har lyst): 100 g. grøntsager, 80 g. kylling
 
Jeg spiser meget kylling og ris. Ris kan også sagtens byttes ud med andre kulhydratskilder; riskiks, kartofler, bulgur, rugbrød mv. Så regner jeg blot mængden om, så det passer med antal kalorier.
Jeg kan også sagtens spise andet end kylling, og gør det også. Jeg elsker bare kylling, så derfor er min kostplan baseret på dette.
 


Min kost er bygget op omkring det princip, at jeg skal have kulhydrater gennem hele dagen, men at de centreres omkring min træning og om morgenen. Om morgenen er grunden blot, at jeg kan mærke min krop responderer rigtig godt på at få en masse kulhydrater.
Ellers er de efterfølgende fokuseret omkring min træning, for at give min krop de bedste vilkår for, at have energi nok til at præstere. Så længe jeg stadig er på reverse diet, og dermed ikke har et fuldt energiniveau endnu.
Dog er min kostplan ikke sådan jeg absolut altid skal spise. Jeg kan sagtens bytte ud med andre ting, blot kalorierne passer, og næringsfordelingen nogenlunde passer. Dette er vigtigt for mig, for at jeg ikke skal sidde med min egen madpakke til sociale arrangementer. Jeg vil have plads og mulighed for at hygge mig med familien og vennerne, selvom maden ikke passer helt ind i kostplanen.
Derudover har jeg en refeed dag om ugen, hvor jeg kan spise hvad jeg nu har lyst til (Ja – også sukker, is, pizza mv ;) ).
 
Kosttilskud:
Morgenen: Multivitamin, fiskeolie, C-vitamin og chrom
Jeg skal snart til at tage D-vitamin igen pga. vinterhalvåret. Jeg har lige lært af Anders Nedergaard på #fitnesskonferencen, at det er godt for kvinder at indtage ekstra jern pga. menstruation, så det vil jeg også begynde på.

Intra workout: BCAA, for at mindske proteinnedbrydning og øge udholdenheden under træning.
Jeg har dog overvejet at prøve BA (præstationsfremmende) og Leucin (stimulerer proteinsyntesen) i stedet, da effekten af disse er dokumenteret bedre ift. effekten af BCAA.

Post workout: Kre-alkalyn (præstationsfremmende; øget styrke og muskeludholdenhed). Dette gør jeg i to måneder, og så holder jeg en måneds pause.
 
 


Portræt af Jeanne Petersen

 

 

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig ikke har lyst?


Jeg tænker ofte på den følelse det vil give mig at blive hjemme, kontra den følelse jeg vil få mens jeg træner, og efter jeg har trænet! Så jeg spørger ofte mig selv:

”Hvis du bliver hjemme, vil du så få det bedre end hvis du gik ned og trænede?”


Ofte er svaret et klart nej!, og så er det svært for mig at argumentere for at blive hjemme. For jeg ved at det betyder, at den dårlige samvittighed vil komme snigende.
 
Men med det sagt, så er der altså også dage hvor mit svar er ”Ja”. Og det er også vigtigt at lytte til! For det betyder, at kroppen/hovedet/sindet, eller det hele, har brug for en pause. Og så skal man sørge for, at lytte til de signaler!
 
 

Portræt af Jeanne Petersen

 


 
Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?


Mine fremtidige mål indenfor atletlivet er sat på standby, da jeg er færdiguddannet produktionsingeniør her til januar 2017. Så de næste par år gælder det job og karriere. På et tidspunkt også hus og familie med min kæreste.
Men jeg er stadig lige så passioneret omkring min styrketræning – og atletkroppens former. Så jeg træner stadig efter at få en bedre timeglasfigur, hvor især min booty skal have meget mere kærlighed.


Så mine fremtidige mål er at skabe en balance i min hverdag, hvor der er plads til begge af mine store passioner; mit arbejde og min træning. Og så må vi se om jeg rammer scenen igen eller ikke gør.
 


 

Portræt af Jeanne Petersen
 


 
Hvis du kunne træne med et idol, hvem skulle det så være, og hvad skulle i træne?


Hvis jeg skulle træne med et idol, så skulle det nok være Andreia Brazier! Der findes en del andre jeg også har på den liste; Justine Monro, Kristin Winnergard, Catha Wahl osv.
Men Andreia er en jeg har fulgt i mange år nu. Og for mig er hun indbegrebet af en feminin og stærk bodybuilder – som bare ligner en gudinde!

 


 Power Addict Dame Kollektion
 


Ultimative top-sæt soundtrack:


Ja.. Det skifter lidt. I øjeblikket er de her et kæmpe hit (advarsel – bered jer på gamle hits, men de fungerer bare!):

Crazy Frog – Axel F
Crazy Frog – Popcorn
Crazy Frog – I like to move it
Infernal – Banjo Thing
Eiffel 65 – Blue
ItaloBrothers – Stamp on the ground
DJ Alligator – Whistle Song
DJ Alligator – Doggy Style
Vigiland – Pong Dance
Timmy Trompet – Freaks – Radio Edit
 


 

Portræt af Jeanne Petersen
 


Dit bedste råd til læseren:


Det er kun dig som er ekspert på din egen krop! Så sørg altid for, at lytte til din krops signaler! Sørg også for at finde en coach, som tager højde for hvordan din krop reagerer på forskellige ting. Der er mange veje til Rom. I et samarbejde med en coach, der gælder det om at finde lige præcis den vej, som er den rigtige for DIG!
En dygtig coach vil ikke ignorere din krops signaler, men tværtimod bruge dem til at få det mest optimale ud af din rejse.

 

Tilføj power addict på snapchat

Flere Indlæg

Find det du leder efter