• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Katja Lissau - Fra dans til Bikini Fitness

19 Maj 2016

Katja Lissau fortæller om sin træning, og hvordan hun gik fra at deltage i verdensmesterskaberne i HipHop-dans til at stå på den danske Bikini Fitness scene.

Kig med herunder, eller tag et kig på vores andre interviews: Fitness interviews med danske atleter.

 

Katja Lissau

 

Katja Lissau - Fra dans til Bikini Fitness

 

De hurtige:


Fulde navn: 
Katja Kosiara Malachowicz-Lissau

Alder: 21 år

Højde: 164 cm

Vægt: Off-season: 57-61 kg. On-season: 51-53 kg.

Gym: Til daglig træner jeg i Fitness World Hundige, og ved personlige træninger med min coach trænes der i Vesterbronx Gym.

 

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?


Jeg har altid været en aktiv pige med stramme træningsplaner og et konkurrencegen/viljestyrke. Da jeg var barn og i starten af mine teenageår var jeg aktiv gennem dans. Jeg har gennem årene danset Standard/Latin, HipHop og Disco, som medbragte store oplevelser i form af deltagelse ved diverse mesterskaber også i udlandet såsom Danmarksmesterskaberne, Europamesterskaberne og Verdensmesterskaberne. Her er min største præstation en 4 plads ved verdensmesterskaberne i HipHop.

 

Derudover har jeg udforsket sportsgrene som cheerleading, poledance, og da jeg var gammel nok, blev jeg meldt ind i Fitness World for at bibeholde min interesse for at være aktiv – dette var efter, jeg havde lagt dansen på hylden.  

 

Min interesse for at tage mit medlemskab i Fitness World som en almen ung pige, der blot holder sig aktiv for velværets skyld og til den yderligere interesse for vægtene begyndte at vise sig for 4 år siden. Mit konkurrencegen vendte tilbage, og jeg gik med følelsen af, at jeg måtte have et større og mere konkret mål for min træning – jeg begyndte derfor at undersøge mulighederne på nettet, og stiftede et større bekendtskab til bodybuilding og fitness konkurrenceverdenen. Jeg brugte mange timer på at kigge på videoer af pigerne på YouTube og de forskellige kategorimuligheder inde for det at konkurrere.

Jeg blev hurtig opslugt af bikini fitness, da klassen viser en flot og veltrænet kvindekrop. Derudover blev jeg fanget af, hvor meget personlighed man samtidig kan tilføje til det, at stå og vise sin fysik frem på scenen – En større del af bedømmelsen af bikini klassen bygger nemlig på den overordnede præsentation af dig og fremtoning af din fysik.

 

 

Katja Lissau Power Addict

 

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten?


Til NC i september 2013 stillede jeg op i Bikini Fitness, desværre bevidst om, at jeg ikke havde formået at ramme en konkurrenceværdig form, og jeg gik ikke videre – Det var en hård omgang med de forventninger, jeg havde til mig selv under forløbet, men det var absolut ikke noget, der skulle stoppe mig.

Jeg valgte at tørre tårerne af kinden og takke for samarbejdet med min daværende personlige træner og køre en længere off-season for at forbedre mine weakpoints, så min næste præstering på scenen skulle vise en helt anden fysik.

I august 2015 følte jeg mig overbevist om, at min off-season havde varet længe nok og jeg tog derfor kontakt til min nuværende personlige træner for at få hjælp mod NC i Junior Bikini Fitness 2016.  Jeg gik denne gang på scenen med rejst pande og en form, jeg var og stadigvæk er utrolig stolt af at have opnået.

 

 

Katja
På scenen til Newcomers september 2013. 

 

Mit samlede forløb fra efteråret 2015 til scenen i marts 2016 gav mig et vægttab på 15 kg. og en fedtreducering på mere end 16 %, og jeg beholdte samtidig en stor mængde af min opbyggede muskelmasse. Derudover havde jeg en fantastisk oplevelse med min diæt mod konkurrencen, som gik lige efter planen, og mit samarbejde og sparring med min coach er værdsat hver dag.

 

Min opnåede fysik gav mig en 7. plads med udmeldingen fra dommerne om, at en form som denne, jeg bragte til juniorrækken, ikke passede ind sammen med de resterende flotte piger på scenen, og at jeg fremover skulle placere mig i senior, og derfor er en mindre off-season med plads til forbedringer sat i gang mod DM 2016 i Bikini Fitness senior, som finder sted til oktober. Dette er fortsat i samarbejde med min personlige træner, som jeg ikke giver slip på, da han er en af mine motivationsfaktorer for denne sport og ikke mindst livsstil.

 

 

 

 

Hvordan ser dit træningsprogram ud?


Mine træningsprogrammer er aldrig nogen, jeg kører alt for lang tid ad gangen, det er godt med forandring og variation da vores kroppe er vanedannende og ved ændringer kan man give musklerne en lille ”overraskelse” og derved blive ved at skabe resultater. Derfor er jeg også tilhænger af at skifte mellem antallet af gentagelser på mine næsten altid 3 sæt.

Jeg deler gerne mine split mellem gentagelser op således: (mange = 15-20), (medium = 10-12), (få men eksplosivt 6-8) Derudover synes jeg det er en utrolig lækker følelse når man virkelig kan mærke at musklerne syre til og her er det godt at køre super-sæt som vil sige at du køre 2 øvelser sammen direkte efter hinanden inden du holder din pause.

Men et træningsprogram for mig kunne se således ud:

 

Mandag – Skulder, Bryst Biceps, Triceps:

Standing bb Press

Seated db lateral raises

Leaning lateral dB raises – skift direkte mellem armene uden pause

Seated db front raises

Rear delt machine

Seated db press - 3 sek. hold i bunden

Flat bb pres

Rope hammer curl superset rope pushdown med squeeze

Seated db curl superset Lying db/ez bar extension

 

 

Katja Lissau Power Addict

 

 

Tirsdag – Ryg, Mave, HIIT

Pull ups – Kan laves med elastic hvis ikke man løfter egen kropsvægt

One arm reverse grip pulldown

Deadlift

T-bar row

Close grip pulldown superset underhand rope pull

B.o row underhand

Wide grip pulldown

Hanging raises

Cable crunch

Floor crunches

15 min HIIT

 

Onsdag – Ben med fokus på baglår og baller

Lying leg curl superset med db walking lunges

Smith machine lunges

Bulgarian split squats - med 2 sek hold i bunden

Hack squat bredt stående med benene fremme superset med kettlebell v squat

Stiffed db deadlift

Hip trusters        

Kneeling leg curl 

 

Torsdag – Skulder, Bryst, Biceps, Triceps

Db press

Standing db lateral raises – dropsæt

Standing db front raises

Bench incline db raises – skift mellem armene direkte uden pause

Mach.  shoulder press

Db press ( chest)

Cable chest fly

Bb curl superset rope hammer curl

Db curls single

Dips – Kan udføres med elastik hvis egen kropsvægt ikke løftes

 

 

Katja Lissau interview

1 uge ude fra NC 2016.

 

Fredag – Ryg, Mave, HIIT

Deadlift

Wide grip pulldown

One arm t-bar row

Close grip pulldown - (stående) Superset medium grip pulley

B.o row overhand

Ball crunches

Abs mach

Across bench crunches

15 min HIIT

 

Lørdag – Ben med fokus på forlår

Leg extension

Front squat superset back squat

Leg press

Hack squat close stand superset jump squat

Walking db lunges

Box step ups

Leg extension negative ( 2 legs up 1 leg Down )

 

Søndag – Hviledag/Cardio

 

 

 

 

Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag?


På en typisk træningsdag her i min off-season spiser jeg typisk 7 måltider som er delt op i 6 hovedmåltider og et enkelt post-workout (inden træning). På mine bendage får jeg her tilføjet ekstra mad til hvert måltid.

 

Måltid 1: Starter hver morgen med en Xtend og min morgenmad som er min elskede proteingrød – det er simpelthen den bedste start på dagen. Min morgengrød er lavet på havregryn, ISO-100 isolat og vand. I off-season er det også tilladt at søde til med flydende sødemiddel. Her er jeg blot fan af helt neutralt sødemiddel eller zero drops med vanilje fra Bodylab. Derudover får jeg ét helt æg og følgende vitamin tilskud: Fiskeolie, B-vitamin, C-vitamin, D/Kalk og multivitamin/mineraler.

Måltid 2: Her får jeg kylling/torsk/kalkun, ris/sød kartoffel, grønne grove grøntsager og avocado. Jeg har altid været stor fan af grønne bønner, men jeg begyndte at se tilbagevendende tegn på oppustet-hed når jeg havde spist mine måltider gennem dagen og prøvede derfor at skifte bønnerne ud med broccoli, hvilket har givet mig et positivt udfald og nu kan jeg slet ikke få broccoli nok.

Måltid 3: Laks, ris/sød kartoffel og blandende grøntsager/salat.

Måltid 4: Kylling/torsk/kalkun, ris/sød kartoffel og grønne grove grøntsager.

Post workout (30 min. inden træning): ISO-100 isolat og riskiks. Derudover får jeg tilskud af glutamin.

Intra workout: Har altid en Xtend med mig under mine træninger. Den avancerede formel indeholder forgrenede essentielle aminosyrer i forholdet 2:1:1 (L-leucin, L-isoleucin, L-valin) i kombination med glutamin, citrullinemalat og B6-vitamin, som er med til at opbygge/vedvare muskelmasse og så smager det bare så fantatisk lækkert – min favorit er enten ananas eller æble – mums.

Måltid 5: Kylling/torsk/kalkun/mager steak, ris/sød kartoffel og grønne grove grøntsager. Hertil får jeg tilskud af ekstra C-vitamin.

Måltid 6: Hytteost med mandler eller skyr med bær. Dette måltid spiser jeg lige inden jeg går i seng. Jeg får ZMA som tilskud inden sengetid for optimal muskelfunktion, restitution og proteinsyntese og derudover også fiskeolie.

 

 

Katja Lissau

 

 

Som det fremgår af overstående, er min madplan meget clean, og der forekommer intet hokus pokus. Jeg har fundet ud af, at via disse ingredienser fungerer min krop mest optimalt. Jeg bliver tit spurgt, om det ikke er trættende eller kedeligt at spise det samme til alle måltider, og selvfølgelig nyder jeg, at jeg om lørdagen har en spisedag, hvor jeg må indtage hvad jeg har lyst til.

Men når det så er sagt, så elsker jeg faktisk min madplan, og synes at man kan sørge for variation ved blot at udskifte smag på protein, Xtend, og krydderier mv., som selvfølgelig er tilladt i alle mængder her i min off-season. Derudover prøver jeg mig frem i køkkenet i forhold til det, at stege kød og sikre, at det ikke bliver tørt – at stege i pepsi max er en glimrende opfindelse, og så er jeg også stor tilhænger af kylling med kanel! Jeg steger altid på en slip-let pande – på den måde kan jeg undgå at bruge nogen former for fedtstof.

 

 

Katja Lissau
På scenen til Newcomers 2016.

 

 

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig bare føler dig slap og sørgelig?


Kort sagt så niver jeg mig selv i armen og får slæbt røven ud af døren, for jeg ved at når jeg først er trådt ind i centeret og jeg mærker atmosfæren, så er jeg det rette sted hvor jeg kæmper for mine resultater, mål og drømme J

 

Selvfølgelig bliver jeg også ramt af dage hvor lysten, energien eller travlheden presser på i højere grad og mine træningspas kan virke uoverskuelige – og her tænker jeg igennem, lytter og mærker efter kroppen om det er fordi jeg har brug for hvile og kommer jeg til den konklusion, tillader jeg mig at tage en slapper og så plejer jeg gerne at give den ekstra dagen efter.

 

Andre ting, der har hjulpet mig under diæter og hårde/travle dage med at komme ud af døren har været motivationsvideoer fra youtube. At finde inspiration til træningen eller kigge på idoler/resultater for hvad jeg gerne selv vil opnå giver mig et kick og så er jeg klar til at give den alt jeg har.

På dage hvor mit udseende måske har indflydelsen til hvorfor jeg ikke har lysten til at træne enten fordi jeg er træt eller føler mig slap og sørgelig som så fint skrevet i spørgsmålet, så gør jeg gerne noget ud af mig selv, hopper i noget lækkert træningstøj og jagter pumpet – for synes jeg at jeg ser godt ud mens jeg træner, så stiger min motivation lige et par niveauer.

 

 

Katja Lissau interview 

 

 

Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?


Mit første fremtidige mål er DM 2016 i bikini fitness -163 som ligger her i oktober måned og kommer til at forgå i Herning. Jeg træner 6-7 gange om ugen intensivt for at forbedre min fysik og at have ”eye on the price” som man siger, skal hjælpe mig til at bevare motivation og lysten til at nå en bedre fysik. I forhold til det at omgås med min familie og omgangskreds så nyder jeg utrolig meget den smule frihed jeg stadigvæk har her 2 måneder endnu inden jeg går i gang med diæten til midt juli, for her er der ingen tvivl om at der vil det være mig det handler om og alle mine fravalg af sociale arrangementer mv. gradvist vil tage til. På de tider hvor jeg så bliver ramt af presset, ja så minder jeg altid mig selv om at jeg selv har valgt at hverdagen udformes som den gør, fordi jeg har valgt den skal være sådan og så er jeg glad og positiv atlet.  Efter DM må jeg tage udgangspunkt i placering for nærmere fremtidige mål, men ingen tvivl om at et ønske om at konkurrere i udlandet er noget jeg utrolig gerne vil føre ud i livet.

 

Tager jeg et kig på flere år ud i fremtiden tror jeg ikke, den vil være præget af lysten til at konkurrere, da min jobkarriere også har betydning for mig og samtidig ønsker jeg ikke at hele mit liv skal handle om diæter og til-fravalg. Dog er jeg 100% sikker på at træning altid vil være en del af mig samt det at leve sundt – det er en livsstil som har sat sig dybt i mig og jeg nyder hver dag at berige min krop med en masse lækker sund mad samt det at holde sig i gang også er vigtigt selvom man ikke har et decideret mål om scenen – jeg vil altid have et mål om at behandle min krop med respekt, omtanke og holde den sund og rask.

 

 

Power Addict Katja Lissau

På scenen til Newcomers 2016.

 

 

Ultimative top-sæt soundtrack:


Jeg skifter meget imellem hvilket musik jeg hører under mine træninger, det afhænger alt efter hvad humør jeg er i og tilmed også hvilket program jeg skal igennem. Men hvor fantastisk er det så ikke at vi har sportify – her kan jeg hurtigt skifte mellem numrene eller vælge playlister som jeg lige føler for. Men selvfølgelig har jeg enkelte sange som altid kan få min motivation i gang og disse er nogle af dem:

 

Fall Out Boy – Centuries

Fall Out Boy – Phoenix

Rob baily & The Hustle Standard- Beast

 

 

Dit bedste råd til læseren:


Mit bedste råd til læseren er at vedkommende skal leve præcis som man har lyst. Hvad angår træning skal man træne af lyst, og ikke fordi man føler sig tvunget – det at træne og holde sig i gang skal være sjovt, så hvis du ikke allerede er bevidst om hvilke former for træning der gør sig bedst for dig, så kast dig ud i at prøve lidt forskellige ting og du vil vide når du rammer rigtigt og smilet går fra det ene øre til det andet.

Supplér din hverdag med sund/nærende mad og du vil føle en utrolig dejlig energi/overskud og giv dig selv lov til også at spise søde sager – vi lever trods alt kun én gang og hvem gider sidde tilbage med tanker på alle de ting man måske gennem tiden har fravalgt – find en god balance og med det skal det være en balance som er rigtig for dig!

 

Sidder du og er en læser, som har ønske om at komme til at stå på scenen og tage din træning til næste niveau, så er her nogle spørgsmål jeg synes er vigtige at stille sig selv:

  1. Hvorfor er det vigtigt/interessant for dig lige netop at komme til at stå på en scene – overvejer du dette af de rigtige grunde? Man kan sagtens opnå en personlig udvikling uden at det skal ende i et spotlight på en scene.

  2. Har du før været så dedikeret til nogen anden form for sportsgren? Med scenen er det ikke blot en almindelig sport – det vil nemlig være en ændring af hele din livsstil og mind-set på træning/mad (og i diætperioderne vil også dette blive taget til næste niveau)

  3. Er du klar til at det kan blive en nødvendighed for dig at give afkald på din omgangskreds såsom familie/venner og diverse sociale arrangementer i tiden med forberedelserne op til en konkurrence?

  4. Kan du være stærk nok i hovedet til at adskille det psykiske og fysiske aspekt af denne sport – du vil undervejs opleve at det ikke blot er fryd og gammen og her er det vigtigt at du er stærk og er god til at få dig selv op på hesten igen – ligeledes tiden efter en konkurrence er super svær når man skal finde tilbage til en sund krop. Du skal være forberedt på at det er en nødvendighed ikke at gå rundt for evigt med den fysik du bragte til scenen.

  5. Ikke fordi det behøver at være en nødvendighed for at havne på scenen, men gør dig nogle tanker om hvordan din situation ser ud i forhold til økonomi. Det kan hurtigt blive en dyr sportsgren med kosttilskud, rene og friske råvarer og evt. betaling til en personlig træner hvis ikke man har egen erfaring, for her vil jeg klart anbefale at tage kontakt til en som ved hvad han/hun snakker om. Herudover vil der op mod konkurrencen komme ekstra beløb på scenegrej, hotel, gebyrer osv.

 

Og til sidst; bestemmer du dig for at det her er dig, så kom i gang og sæt dig dit mål og lad det bane vejen for dine valg i hverdagen og for guds skyld, knib ballerne sammen i de hårde perioder - du har trods alt selv sagt A og må derfor også sige B! Vær positiv omkring den udfordring og personlige udvikling, du har givet dig selv, og så bliver hele rejsen meget bedre.

 

 

 

Tilføj power addict på snapchat

Flere Indlæg

Find det du leder efter