• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Undgå disse 5 klassiske fejl under din diæt

25 Februar 2016

Vi har endnu engang haft besøg af Kenni Eliasen her på bloggen, og han kommer her med sit bud på 5 klassiske fejl, du skal undgå under din diæt.

Tag et kig herunder og få et par gode fif med på vejen til strandformen, eller se Kennis sidste gæsteindlæg her: Kenni Eliasens guide til naturlige fitness- og bodybuildingkonkurrencer.

Husk at du kan følge Kenni på både Instagram og Facebook!

 

Kenni Eliasen klassiske fejl diæt

 

Undgå disse 5 klassiske fejl under din diæt

 

Nu, hvor jeg selv har startet min diæt mod årets konkurrencer for mit vedkommende, som bliver GNBF 2016 i Tyskland til maj samt UKDFBA til oktober i England, vil jeg komme med et par råd omkring det, at være på diæt – og ikke mindst at holde sin diæt – som jeg har haft meget gavn af i løbet af de seneste år. For selvom diæt på papiret virker simpelt; man skal jo bare spise mindre og træne mere – så kan det i praksis være umådeligt svært at holde motivationen og lysten oppe gennem en lang og kedelig diæt. Herunder følger 5 klassiske fænomener, som har ødelagt diæten for mange mennesker.

 

Undgå de her 5 klassiske fejl under din diæt

 

 

1. Kylling og grøntsager til du brækker dig

Når diæten startes, bliver hovedet ofte slået fra, for de fleste ved på forhånd godt, at det, der venter dem de næste 3-4 måneder i form af kost, cardio, og manglende energi ikke altid vil være lige fantastisk. Og selvom det selvfølgelig ville være fantastisk, hvis man fik julelys i øjnene alle de 5 gange i løbet af dagen, man åbnede sin madkasse med daggammel stegt kylling og overkogt broccoli, så er det nok de færreste, der har den oplevelse.

Og selvom denne livsstil fungerer for nogen, og mange af os andre ville ønske, vi også bare kunne slå hjernen fra på den måde, så er sandheden for de fleste af os almindelige dødelige, at det er ufattelig svært at holde motivationen oppe under sådan et forløb, hvis det pludselig bliver en kamp at klemme de hårdt tiltrængte måltider ned, fordi maden simpelthen er så grå og kedelig.

Men der er heldigvis en løsning på problemet; LAD VÆRE MED AT GØRE DIN DIÆT MERE KEDELIG, END DEN BEHØVER AT VÆRE!

 

Blomkålsbrød
Blomkålsbrød kan være et lækkert low-carb alternativ til almindeligt brød.

 

For med bare en smule kreativitet i køkkenet, kan hvad der på kostplanen ligner et gastronomisk mareridt altså hurtigt blive forvandlet til noget langt mere inspirererende. Noget jeg selv benytter flittigt, er blomkålspizza og blomkålsbrød, og hvor underligt det end måtte lyde, så fungerer det virkelig godt i praksis. Selvom det naturligvis aldrig bliver ligeså godt som en god gammeldags pizza fra grillen, så er det altså en LANGT sjovere måde at spise kylling og broccoli på end fra en tupperwarebøtte!

 

Blomkålspizza
Blomkålspizza er et sundt alternativ til almindelig pizza.

 

Avocado og mandler kan laves til en lækker kaloriefattig chokolademousse, hørfrø kan blive til sprøde og spicy chips, og blomkål kan blive til bearnaise (seriøst), og der findes efterhånden et utal af opskrifter på lækre og kaloriefattige proteinkager, som man kan give sig i kast med. Selvom det måske virker besværligt og tidskrævende i starten, så kan det, at få indarbejdet nogle spændende diætmåltider i den plan være forskellen på, om du snubler før målstregen, eller klarer den hele vejen.

 

Proteinkage
Sund proteinkage til den søde tand.

 

 

2. Manglende tilpasninger i træningsplanen

En af de mest klassiske tilgange til træning under en diæt er, at hvis det fungerede off season, så fungerer det nok også på diæt – og det er da heller ikke helt dumt. Grundlæggende tyder det jo på, at de træningstilgange, der er mest effektive at vokse på, også er dem, der er mest effektive at vedligeholde på.

 

Samtidig er det dog også sandt, at kroppen ikke har brug for ligeså meget arbejde for at vedligeholde, som den har for at opbygge. Derfor giver det også god mening at skære lidt ned på volumen i løbet af ens diæt, og til gengæld forsøge at holde vægtene oppe. Det giver bedre mening at forsøge at holde styrken oppe på en lidt mindre samlet arbejdsmængde, end det gør at holde samme arbejdsmængde, mens styrken falder drastisk. Hvis man stadig vil holde sin forbrænding oppe på samme niveau, kan man med fordel skrue tempoet lidt i vejret under sine træningspas.

 

undgå disse 5 klassiske fejl under din diæt

 

 

3. Tidspres og dårlig planlægning

Hvis der er én ting, der for alvor kan koste energi, humør, og ikke mindst muskelmasse, så er det de her ekstreme diæter, hvor man er kommet lidt for sent i gang, eller har været lidt for lang tid om at indse, at den oprindelige plan ikke virkede. Pludselig står den på flere timers cardio om dagen, og dagens samlede kalorieindtag svarer nogenlunde til, hvad man plejede at spise til morgenmad. En sådan tilgang kan måske fungere, hvis der suppleres med de rette ’tilskud’, men for langt de fleste mennesker vil det være det rene selvmord, og man risikerer at smide alle de hårdttjente gains væk, som man har brugt størstedelen af året på at opnå.

 

Start hellere diæten i god tid, så du kan holde cardiomængden nede, kan skrue langsommere i kalorierne, og har bedre mulighed for at lave ordentlige refeeds undervejs i diæten for at modvirke nogle af de uhensigtsmæssige hormonelle tilpasninger, der vil ske under en lang diæt. Hvis du fra starten af sætter ca. 1 uge af pr. 500 gram du skal smide, så har du sikret dig et godt og sikkert udgangspunkt, og hvis du er i form 3 uger for tidligt, så er det trods alt bedre end at være i form 3 uger for sent.

 

undgå de her 5 klassiske fejl under din diæt

 

 

4. Pynte på sandheden overfor sin coach

Når man har en plan, er det vigtigt, at man også følger den. Der kan så være mere eller mindre plads til fleksibilitet i den enkelte plan, men hvis man ikke har et korrekt udgangspunkt at gå ud fra, har man heller ikke et korrekt grundlag for at lave justeringer.

 

Hvis din coach beder dig om at spise 2300 kalorier, skal du hverken gå efter at spise 2500 eller 2100 (medmindre du ærligt fortæller ham, at du har gjort dette), for de justeringer han vil lave, vil være baseret på, hvordan din krop har reageret på de 2300 kalorier, som han tror, du har sigtet efter, og spændet mellem hvad din coach tror, der sker med din krop, og hvad der rent faktisk sker vil blive større og større, og du kan havne i en situation, hvor den plan, du har købt og fået tilrettelagt til dig selv pludselig er tilrettelagt til en helt anden, fiktiv person.

 

 

I sidste ende vil du få et langt bedre resultat, hvis du ærligt fortæller din coach, at du nok har spist lidt mere end planlagt, så han kan lave justeringer på baggrund af det, og I sammen kan finde en løsning, der kan bringe dig videre i processen.

 

 

5. Panikløsninger på grund af udsving på vægten

Selvom vægten er de fleste menneskers trofaste ven under en diæt, fordi den giver os vort daglige 100% objektive bud på, om formen er blevet bedre eller dårligere, og selvom vægten for mange er et rigtig godt redskab at justere ud fra, må man aldrig glemme, at ens kropsvægt udgøres af mere end muskelmasse og fedt, og at utilsigtet vægtgain altså ikke nødvendigvis betyder, at du pludselig har taget fedt på under din diæt.

 

Specielt hvis du som nævnt ovenfor har været ærlig overfor dig selv, og fulgt den plan, der indtil nu har givet gode resultater, så ville det altså være meget mærkeligt, hvis selvsamme plan fra den ene dag til den anden skulle have ændret effekt.

 

Undgå de her 5 klassiske fejl under din diæt

 

Rigtig mange ting i vores daglige laden og gøren kan påvirke vores væskebalance, og specielt hos kvinder kan vægten være den rene tombola, når de forskellige faser af den hormonelle cyklus gennemgås.

 

Her er det vigtigt at have spejlet og/eller løbende formbilleder at sammenligne med, da det i sidste ende er det, vi ser i spejlet, der skal være vores resultat – ikke det tal, vi ser på vægten.

 

 Power red tee

Flere Indlæg

Find det du leder efter