• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Niklas Grundt - Danmarksmester i Athletic Fitness

24 Februar 2016

Vi har taget en snak med Niklas Grundt, der i et spændende interview bl.a. fortæller om, hvad det kræver at blive dobbelt Danmarksmester i Athletic Fitness.

Du kan herunder læse om Niklas' træning, kost, resultater, fremtidige mål, og meget mere.

Du kan også tage et kig på vores sidste interview med Thomas Nordal, der er ved at gøre klar til sit 3. VM i bodybuilding.

 

 

Interiew Niklas Grundt

 

Interview med Niklas Grundt - Dobbelt Danmarksmester i Athletic Fitness

 

De hurtige:

Fulde navn: Niklas Grundt Hansen

Alder: 27 år

Højde: 172 cm

Vægt: 79 kilo i skrivende stund

Gym: FitnessDK Valby

 

Niklas Grundt interview
Niklas Grundt på scenen til Loaded Cup 2015.

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?

Den korte forklaring: Jeg har altid været fascineret af muskuløse kroppe.

Da jeg var helt ung, var jeg, som så mange andre pre-teenagere, glad for at se vilde actionfilm. Særligt fangede Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallones film min opmærksomhed, da de var enormt stærke og veltrænede. Jeg gik og snakkede så meget om, at jeg ville være stor, at min mor i 14 års fødselsdagsgave gav mig en lille multimaskine til at styrketræne lidt på. Derudover brugte jeg nogle lommepenge på et sæt håndvægte, og så begyndte jeg ellers at træne 15 minutter hver dag inden jeg gik i seng.

Da jeg fyldte 15, blev jeg meldt ind i det lokale fitnesscenter nede i sportshallen. Her mødte jeg som 15-16 årig flere med samme plan som mig, og vi teamede op og trænede, udvelskede fif, og pressede hinanden. Her endte vi med at være en flok på 8-10 stykker, der holdt sammen. Halvdelen af os har også senere hen været på scenen i fitness eller bodybuilding. I årene fra jeg var 16-19, trænede jeg derfor dedikeret 6 dage om ugen nede i fitnesscentret uden at tænke på, at man måske skulle variere træningen lidt, så disse år hed det bare 3-split og rekordforsøg hver eneste dag. På dette tidspunkt var jeg introduceret til proteinpulver og tanken om, at protein bygger muskler, så efter træning blev det som regel til et scoop proteinpulver og 2 liter skummetmælk.

 

Niklas Grundt
Niklas Grundt på scenen (højre).

 

Da jeg var 18 år begyndte der en ny fyr nede i fitnesscentret. Han var tidligere bodybuilder og havde været på scenen adskillige gange. Det inspirerede flere af os til at holde øje med hans træning og prøve at bruge nogle af de samme teknikker og implementere kosttilskud som kreatin og pre-workout. Efter det begyndte flere af os at se os om efter nogle udfordinger. På det tidspunkt skrev jeg træningslogbog på nettet, og her kunne jeg sammenligne min træning med mange andre mennesker, end bare de lokale drenge. Her fik jeg øjnene op for Athletic Fitness. Jeg kunne på dette tidspunkt måle på mine kropsdimensioner, at mine arme og ben allerede var lidt vel store, men at min talje var for stor, og at jeg manglede lidt på brystet.

 

 

 

Da jeg var 20 år, besluttede jeg mig for, at jeg ville prøve at stille op, så jeg lavede en et-års-plan, der lød på, at jeg skulle bulke mig op på 95 kilo til nytår, og så tage 9 måneders diæt til min første konkurrence. Det blev så til starten på min karriere, som startede med, at jeg som 21-årig i 2009 stillede op til DM i Athletic Fitness. Undervejs her havde jeg en kæmpe støtte i alle drengene fra det lokale fitnesscenter, som pressede mig, både på chins, dips, roning, og styrketræning. Det sidste stykke tid op til konkurrencen fik jeg dog hjælp af 2 tidligere Mr. Fitness, (Ronnie Hansen og Henning Kristensen).

Herfra har jeg fundet stor inspiration i at sparre med andre atleter og trænere. Her skal jeg specielt nævne Jan Moos, der lærte mig, hvordan man skal passe på ikke at overtræne, og hvordan en god formtopning ser ud, samt Anders Nedergaard, som virkelig har taget min træning et trin op i forhold til at bruge videnskab i stedet for erfaring til at optimere træningen.

 

Niklas Grundt
Niklas Grundt (højre). 

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten?

Jeg føler egentlig, at jeg har opnået rigtig mange “største” ting. Jeg har jo stillet op en del gange efterhånden, og jeg har da en hel del pokaler og medaljer efterhånden. Hvis jeg skal pege på én ting, vil det nok være da jeg vandt Loaded Cup i 2015. Da der ikke længere er EM og VM i Athletic Fitness, er stævner som Loaded Cup og Oslo Grand Prix hvor de allerbedste atleter stiller op. At vinde Loaded Cup efter 6 år med konkurrencer vil nok i min bog stå som den største sejr.

 

Interview med Niklas Grundt
En glad Niklas med sit nyerhvervede guld om halsen til Loaded Cup 2015.

 

 

Hvordan ser dit træningsprogram ud?

Mit træningsprogram er ret omskifteligt afhængig af, hvad mit næste mål er.

Jeg kører efter træningsprincippet “concentrated loading”, hvor man øger frekvensen på nogle fokusområder. Det kører jeg i 4 ugers blokke. Lige nu ser det således ud:

Dag 1: Styrke

- Chins, weighted
- Dips, weighted
- Stivbenet dødløft
- Rear laterals
- Front raise
- Straight arm kickbacks

Dag 2: Styrke

- Chin ups, teknik
- Dips, Teknik
- Lateral raise
- Rows
- Bicep curl
- Fransk pres
- Hack squat
- Cable crunches

Dag 3: Roning

- 3 x sprint
- 2 x aerob interval

Dag 4: Styrke

- Bænkpres
- Chin ups, weighted
- Dødløft
- Face pulls
- Bicep curl
-Tricep extension

Dag 5: Roning

- 15 x sprint

Dag 6: Styrke

- Dips, Teknik
- Chin ups, teknik
- Hack squat
- Lateral raise

Dag 7: Roning

- 500m roning

 

Interview med Niklas Grundt Power Addict
Niklas Grundt på romaskinen under de fysiske runder til Loaded Cup 2015.

 

Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag?

Tja, mine dage er ret forskellige. Jeg spiser som regel ting, der ikke kræver så meget forberedelse og kan købes alle steder, uanset hvor man er henne. Jeg tænker som regel over, at det skal være reel mad, der mætter og giver min krop noget at arbejde med. Jeg spiser mange kulhydrater, så jeg kan holde min intensitet høj i roningen, altså måske lidt på samme måde som en almindelig roer i den åbne vægtklasse, vil jeg tro.

En tilfældig dag kunne se sådan ud:

Morgenmad:

2 boller med ost eller kødpålæg og et hjemmelavet ingefærshot.


Formiddag:

2 bananer og 1 lille stykke chokolade.


Middag:

Kød med pasta, grønt, og noget pesto eller ketchup.


Eftermiddag:

En bolle eller noget frugt.


Aftensmad:

Mager kød med pasta, ris, eller kartofler og noget salat og dressing.

Da jeg træner om morgenen, spiser jeg som regel mine boller efter træning med noget BCAA. Generelt er jeg ikke typen, der overdriver med kosttilskuddene (medmindre, det er min mor, man spørger). Jeg bruger kreatin, beta alanine, koffein, HMB, og bagepulver (ja, det er rent faktisk et videnskabeligt dokumenteret præstationsfremmende stof).

 

Niklas Grundt interview Power Addict
Nilkas i færd med dips under de fysiske runder til Loaded Cup 2015.

 

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig bare føler dig slap og sørgelig?

Jeg har egentlig fundet ud af at bruge min døgnrytme til at undgå det problem. Jeg har altid været A-menneske, og jeg kan uden problemer stå rigtig tidligt op. Jeg fandt ud af for et par år siden, at min dagsration af viljestyrke er tanket på, når jeg vågner om morgenen, så jeg står typisk op kl 4.45 eller 5 og hopper i træningstøjet. Hvis jeg af en eller anden grund venter med at træne til efter arbejde, har jeg tendens til at få ondt af mig selv. Så de sidste år har lært mig, at hvis jeg fjerner muligheden for overspringshandlinger, så ender jeg som regel altid med at få trænet. Hvis jeg ikke er på vej til en fitnesskonkurrence, kan jeg lige så godt finde på at pumpe min racercykel og køre en tur.

 

Power Addict interview Niklas Grundt
Niklas med en Relaxed Back Pose på scenen.

 

Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?

Tja, jeg har som sådan ikke mål, der ligger så langt ude i fremtiden. Lige nu er jeg ved at træne op til Danish Open. Efter det vil tiden vise, hvad der kommer til at ske. Jeg har fået en udfordring af en ven om at cykle om kap op ad Alpe D’huez, og jeg har overvejet at stille op til DM i ergometer-roning i letvægtsklassen. Det er vist de næste realistiske mål i mit liv, men jeg kan sagtens nå at ændre mening. Derudover tror jeg også, at jeg skylder mine venner og familie lidt mere tid til sommer.

 

Hvis du kunne træne med et idol, hvem skulle det så være, og hvad skulle i træne?

Arnold, helt sikkert. Den mand har jo virkelig vist, hvad man kan opnå med arbejdsomhed, viljestyrke, og en god målsætning! Jeg har hørt at selv nu, på hans gamle dage, kan han skulderpresse mere end de fleste veltrænede unge. Det ville jeg da gerne lige prøve.

 

Niklas Grundt interview Power Addict
Niklas Grundt side om side med Christian Bladt.

 

Ultimative top-sæt soundtrack:

Jeg er af den sjældne race, der ikke hører musik under træningen, så det er vist min egen stemme, der brummer “kom nu mig selv”. Når jeg en sjælden gang skal træne til musik, er det som regel melodisk dubstep.

 

Dit bedste råd til læseren:

Hvis du skal nå et sportsligt mål, så prøv at træd ud af din egen krop, afskær alle indre stemmer og følelser - se på dig selv og vurder så objektivt, du kan, hvad der skal til for at tage dig fra personen i spejlet til den person, der opnår målet.

Læg en plan, en realistisk plan. Find ud af, hvordan du kan bruge din motivation til at skubbe dig i den rigtige retning. Hvis man bliver motiveret af at være alene eller en del af en gruppe, så vælg dét! Des bedre du kan udnytte din motivation, des mindre er du tvunget til at tære på din begrænsede viljestyrke. Jeg har fundet ud af, at den største styrke ikke sidder i kroppen, men i hovedet. Kan du bearbejde et nederlag og bruge erfaringen til at gøre dig bedre, kan du nå langt.

Jeg har haft mange nedture, nederlag, og fejl på min vej igennem livet. Jeg tror, det er min måde at blive min motivation bevidst og udnytte den, der gør, at jeg står med de sejre, jeg gør - ikke fordi jeg har en god genetik eller træner hårdere end andre.

 

Se power red tee

Flere Indlæg

Find det du leder efter