• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Kenni Eliasens guide til naturlige fitness- og bodybuildingkonkurrencer

04 Februar 2016


Kenni Eliasen. Foto: Martzak Foto 

 

Har du lyst til at deltage i naturlige fitness- og bodybuildingkonkurrencer? – Her en lille guide

 

Jeg kommer selv til at konkurrere ved et par stævner i 2015 med en aktiv antidopingpolitik, og i den forbindelse har jeg oplevet stor interesse fra folk omkring, hvad det egentlig er for noget, og hvad man har af muligheder, hvis man gerne vil gå den vej. Jeg er på ingen måde ekspert på området, og har endnu selv min debut til gode, men jeg har dog lavet lidt research på området i forbindelse med min egen rejse, og på den baggrund vil jeg forsøge at dele lidt af dette med andre, der måtte have samme interesse.

 

Der er uden tvivl mange mennesker rundt om i landet – kvinder som mænd – der har siddet med nogle af de samme tanker, som jeg selv har gjort mig omkring det, at konkurrere; lysten er der, men det skal have et formål. Det med at gennemgå en lang og sej diæt med alt, hvad det indebærer, for at ende som nr. 11 i et felt på 13 – er det virkelig besværet værd? For det er næppe nogen hemmelighed, at det er utroligt svært at gøre sig gældende som bodybuilder herhjemme, hvis man ikke er villig til at tage det sidste skridt. Nogle få har gjort det med succes, og det fortjener naturligvis kæmpe respekt, men for de fleste af os almindelige dødelige, er det næsten utopi at tro på at kunne lave en medalje uden.

 


Kenni Eliasen i sin Panel Tank fra Power Addict. Foto: Martzak Foto

 

Der findes selvsagt klasser herhjemme, hvor det er nemmere at gøre sig gældende end andre, men i de klasser, hvor størrelsen er det vigtigste bedømmelseskriterie, er det i hvert fald svært.

Jeg vil ikke give mig ud i en diskussion omkring for og imod, men vil i stedet bare lave en kort præsentation af, hvad du har af muligheder, hvis du godt kunne tænke dig at stille op til en konkurrence med organiserede dopingtests.


 

WNBF – World Natural Bodybuilding Federation

WNBF er i den dopingtestede bodybuildingverden hvad IFBB er i den store internationale bodybuildingverden. Det er så at sige den internationale overbygning for de nationale dopingfri forbund og arrangøren af de store prestigefyldte stævner. Her bliver der hvert år afholdt VM i USA, og der er ligeledes en lang række shows i USA for både amatører som professionelle.WNBF naturlig bodybuilding

 

For nøjagtigt som man kan opnå PRO-status hos IFBB, er dette også tilfældet hos WNBF, hvis man vinder et af de amatørshows, der afholdes rundt om i Europa. Der er som nævnt tidligere også et væld af muligheder for at stille op som amatør i USA, men i det følgende vil jeg koncentrere mig om mulighederne her i Europa. Danske Thomas Nordal er professionel hos WNBF, og har repræsenteret Danmark på nogle af de største scener i verden.

 

 

Thomas Nordal naturlig bodybuilding Power Addict
Thomas Nordal på scenen.

 

Dopingtests

Hovedreglen ved de konkurrencer, der vil blive listet nedenfor, er, at top 3 i alle klasser skal afgive en urinprøve efter konkurrencen, og at alle atleter skal igennem en såkaldt løgnedetektor inden konkurrencen, hvor de skal svare ’ja’ til, at de har været clean i mindst 7 år op til konkurrencen. I nogle konkurrencer tager de ligeledes en blodprøve af vinderen. Der vil naturligvis aldrig være en garanti for, at alle atleter på scenen er clean på trods af disse foranstaltninger, men sandsynligheden for, at ham eller hende, du står ved siden af, også er clean, bliver ikke større, end den er her.

 
 

England

UKDFBA - the United Kingdom Drug Free Bodybuilding Association afholder den 16. oktober i år sit store internationale mesterskab for amatører. Konkurrencen er åben for alle. Tilmeldelse koster 45£ (35£ for indmeldelse i forbundet + 10£ for deltagelse i hver klasse). Det er et rigtig stort show, og man er sikker på at få en på opleveren her. Det bliver holdt i Coventry, som ligger ca. midt mellem London og Manchester.UKDFBA

 

De har følgende klasser på programmet:

- Bodybuilding Junior

- Bodybuilding Masters

- Bodybuilding Senior (Den letteste klasse er -65kg, den tungeste er +80kg)

- Bikini

- Men's Physique

- Ladies Fit Body

- Ladies Bodybuilding

Man kan se resultater fra sidste år her: http://drugfreebodybuilding.co.uk/2015international.shtml

Og regler for de enkelte klasser her: http://drugfreebodybuilding.co.uk/UKDFBA-Competitor-Rules.docSchweiz

Her er der ligeledes et naturligt forbund, der hører under WNBF. Der er ikke så meget info om årets show endnu, men det plejer at ligge sidst på året, og skulle være en ret stor oplevese. Danske Rasmus Hansen stillede op dernede og hentede en bronzemedalje hjem, så er man interesseret i at høre mere om showet dernede, kan man prøve at høre ham ad, og ellers følge med på forbundets hjemmeside.

 

Rasmus Hansen naturlig bodybuilding Power Addict
Rasmus Hansen på scenen. Du kan læse vores interview med Rasmus ved at klikke her: Rasmus Hansen - Bodybuilding som kiropraktor.

 

Tyskland

I Tyskland har de GNBF, hvor de den 28. maj afholder deres internationale mesterskab. Tyskland er ikke officielt et forbund under WNBF, men de følger samme regler, og deres mesterskaber er virkeligt flot sat op.

Her har de følgende klasser:

- Bodybuilding – Teenager

- Bodybuilding – Junior

- Bodybuilding – Senior (Den letteste klasse er -65kg, den tungeste klasse er +85kg)

- Bodybuilding Masters

- Bikini

- Athletic Body – kvinder (minder om Women's Physique).

Her koster det 95 euro at deltage og sidste tilmeldingsfrist er 14. maj.

Man kan læse meget mere om stævnet på deres hjemmeside her.

 

Som afrunding vil jeg nævne, at jeg selv planlægger at stille op i Tyskland og England i år, og specielt ved det tyske stævne under GNBF, ved jeg, at der vil være en række danske atleter på scenen, og i øjeblikket undersøger vi muligheden for at lave en samlet bustur derned til folk, der har lyst til at se stævnet.

 

Hvis du sidder tilbage med yderligere spørgsmål eller tanker, hjælper jeg gerne så godt jeg kan. Smid mig endelig en besked på Facebook eller Instagram, hvis det her har fanget din interesse.

 

 

Følg os på Instagram.

Flere Indlæg

Find det du leder efter