• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Protein cookies med peanutbutter

07 August 2015

Sommeren er snart slut, og derfor er det for de fleste snart tid til at bulke. Derfor har vi fået vores madskribent Laura Oline Aalbæk til at lave en lækker opskrift på protein cookies til bulk. De her protein cookies med peanutbutter har et højt proteinindhold og indeholder næsten 200 kcal per stk. Bulker du ikke, er de også perfekte som en sund low carb snack uden sukker, der er nem at have med på farten.

Protein cookies

Opskrift på protein cookies med peanutbutter

 

Ingredienser: (12 STORE cookies)
250 g smooth peanutbutter
1 æg
1 hvide fra et æg
1 lille banan
1 scoop vanilje proteinpulver
100 gram blendet havregryn
50 g sukrin (eller andet sødemiddel der svare til 50 g. Sukker)
1 knivspids salt
1 tsk. Bagepulver
evt 30 gram hakket chokolade eller ’chocolate chips’

Klik her - For at købe billigt proteinpulver til din cookies 

 

Læs også: Lækker protein iskaffe med chokolade

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader og gør en bageplade klar med bagepapir. 

Kom peanutbutteren i mikroovnen i 20-30 sekunder så den er lidt nemmere at arbejde med. Herefter blandes peanutbutteren med ægget, æggehviden og bananen indtil blandingen får en jævn og glat konsistens. Lad være med at bruge en (stav)blender, det gør ikke arbejdet nemmere. Brug i stedet en grydeske og brug armkræfterne og sørg for at få most bananerne godt.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser, undtagen chokoladen. Blandt de tørre ingredienser er de blendede havregryn. Jeg tog bare nogle almindelige havregryn og gav dem en tur i minihakkeren i 10 sekunder.

Den tørre og den våde skåls indhold blandes sammen og herefter tilsættes eventuelt chokolade. Det er nemmest og bruge hænderne til det her. Kom hænderne ned i den bløde blanding og tilsæt lidt efter lidt den tørre. Når de to er blevet til en ensartet masse tilføjes den hakkede chokolade og den æltes lidt mere, så chokoladen fordeler sig.

Lad dejen hvile i køleskabet i 10 minutter så den bliver lidt mere fast og nemmere at have med at gøre når den skal rulles til cookies.

Tag dejen ud af køleskabet og læg dejen ud på bordet. Form herefter en lang pølse, som skæres ud i 12 lige store dele. Gør hænderne fugtige og form protein småkagerne med hænderne til runde kugler og læg dem på bagepladen. Herefter trykkes de med en gaffel så de får et ’kryds’, og de må gerne få et godt tryk. Dyp gaflen i vand når du skal lave krydset, så undgår du at gaflen hænger fast i dejen.

Småkagerne skal herefter i ovnen i ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af inden du spiser dem.

Næringsindhold pr. cookie:
Kcal 199
Protein 10,9 g
Kulhydrat 10,6 g
Fedt 11,9 g

Tip: Ønsker du mindre cookies (og dermed et mindre kcal indhold per stk.), kan du lave 24 stk. i stedet for 12 stk. Vær dog opmærksom på at det kan påvirke hvor længe småkagerne skal være i ovnen.

Artiklen er skrevet af Laura Aalbæk, du kan følge hende på instagram lige her: laura_oline

Power Addict - Instagram

Flere Indlæg

Find det du leder efter