• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR. OG FRI RETUR

3 grunde til at have hævet hæl i squat

20 Juni 2015

Hævet hæl i squat - Hvorfor?

Vi bliver enormt ofte spurgt om råd til træning generelt, og herunder handler mange af spørgsmålene om teknik. Især spørgsmål om teknik i squat er hyppige, og dette har selvfølgelig noget at gøre med at squat er en utroligt svær øvelse at mestre. I den forbindelse får I her nogle tips i form af 3 grunde til at have hævet hæl i squat.

Læs også: Asger Gerrild giver squat tips

3 grunde til at have hævet hæl i squat

#1 - Dybere squat

Når man squatter med hævet hæl vil det helt naturligt være lettere at komme ned i en ordentlig dybde, hvilket medfører en større ROM (range of motion) og dermed større aktivering af lårmusklerne. Dette skyldes mange faktorer, blandt andet at strækket i lægmusklen og akillessenen mindskes - manglende smidighed i læggen er eks. en meget hyppig hindring for ordentlig teknik og dybde i squat. Et dybere squat vil samtidig øge fleksionen i knæet og faktisk - i modsætning til den gængse opfattelse - mindske belastningen på knæet. 


#2 - Større aktivering af vastus medialis

Når hælen hæves og squattet bliver dybere, øges som nævnt aktiveringen af lårmusklerne. Her tales der især om vastus medialis, et af muskelhovederne i quadriceps. Vastus medialis er altafgørende for knæets stabilitet, så dette er en rigtig god ting.


Her ses vastus medialis.

Læs også: Den bedste opvarmning til bendag

#3 - Mindre belastning af nedre ryg

Hævet hæl under squat vil medføre en mere opret position af overkroppen, hvilket fjerner meget af belastningen af den nedre ryg. Mange (især begyndere) belaster lænden og den nedre ryg alt for voldsomt under squat, oftest som følge af dårlig teknik og for høj belastning, og risikerer på den måde at få varige mén. Dette er yderst uhensigtsmæssigt, så undgå derfor altid at runde i ryggen, når der squattes. Det kan i værste fald risikere i en diskusprolaps i nedre ryg, og så kan der godt vinkes farvel til de tunge vægte!

Vi håber, indlægget her kunne bruges til noget, og husk nu at passe på jer selv. God træning! 

 

 

 

Flere Indlæg

Find det du leder efter