• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR. OG FRI RETUR

Sådan bænker du tungt alene uden at dø!

28 Februar 2015

Har du nogensinde prøvet at faile et tungt bænkpres uden en spotter og derefter blive mast under vægten i et desperat forsøg på at vippe den ned af brystkassen? Eller er du generelt bare utryg ved at skulle maxteste eller bænke tungt pga. en manglende spotter?

De fleste kender følelsen. Du sidder på bænken alene på bryst-dag og skal til at tage sidste sæt. Du kan mærke, at den bliver sgu hård i dag, men skulle man lige smide de sidste par kilo ekstra på stangen? Ej, ikke uden spotter, det må blive næste gang.

Men der er heldigvis visse måder at undgå disse situationer på! Omar Isuf viser i videoen herunder, hvordan han benytter et Power Rack som sin personlige spotter.

 

 
Omar Isuf giver tips til bænkpres.

Hvis du træner i et ordentligt center, tænker du nu måske "hvorfor ikke bare bruge en bænk med safety-bars?". Og ja, det kan man selvfølgelig også vælge at gøre, men det er langt fra alle centre, der tilbyder denne (åbenbart) luksuriøse feature, selvom det burde være et selvfølge. Derfor ville vi lige sprede ideen her til dem af jer, der måske ikke selv havde tænkt på dette som alternativ.

Læs også: 5 grunde til at træne om morgenen

Det korte af det lange er; sørg altid for at have sikkerhedsforanstaltningerne i orden! Sikkerheden fremfor alt, og det gælder i alt, der involverer tunge vægte. For at give et eksempel på, at "spottere" ikke nødvendigvis altid kan redde dig, kan du herunder se en enormt tragisk video af en russer ved navn Igor Golushkin, der bænkpresser og taber 185kg ned over brystkassen, der bliver knust. Hans spottere gjorde dog langt fra deres job ordentligt, men ikke desto mindre sker ulykker som disse. Igor omkom senere efter ulykken. Safety first!

Advarsel: ikke for sarte sjæle!

 

 

Så husk nu sikkerheden folkens, og god træning!

 

 

Flere Indlæg

Find det du leder efter