• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR. OG FRI RETUR

Interview med Asger Gerrild - Naturlig Powerbuilder

29 Oktober 2014

Vi har taget en snak med Power Addict atlet Asger Gerrild. Læs interviewet nedenfor.

Interview med Asger Gerrild

 

De hurtige

Fulde navn: Asger Gerrild

Alder: 21

Højde: 182 cm

Vægt: 90 kg

Gym: Scala Fitness og Fitness World - Grønvej

 

Før/efter billede - 4 års forskel
Før og efter billede af Asger - 4 års forskel

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?

Jeg startede med at træne et par måneder inden jeg blev 18. Dvs. at jeg ca. har trænet i 4 år nu. Jeg var en doven teenager med akne, som aldrig rigtig havde lavet noget sport inden, medmindre man kan kalde det at game World of Warcraft dag og nat for en sport? ;) Jeg blev mere og mere træt af min livstil - mere og mere træt af at min krop så værre og værre ud fra hver dag. Jeg var træt af den manglende opmærksomhed fra det andet køn, og nu skulle jeg sætte en stopper for alt det negative i mit liv! Der skulle ske noget, så jeg besluttede mig for at melde mig ind i et center, hvor jeg stille og roligt begyndte med træningen. Efter lidt tid med det og nogle samtaler med mine brødre, besluttede jeg for at starte til atletik, da vi har et sprinttalent i vores familie. Jeg havde opnået en udmærket fysik på daværende tidspunkt, dog stadig meget splejset. Men det gjorde ikke så meget, da mit fokus var på 400 meter sprint nu, hvor det ikke er en fordel at være tung! Efter 1.5 års træning og en landsholdsplads rigere, besluttede jeg mig for ikke at fortsætte med atletik, da jeg aldrig har følt, det var mit kald. Jeg savnede de tunge løft, og jeg ville have nogle flere kilo på kroppen! Så jeg begyndte igen med en masse styrketræning, hvor jeg havde fokus på både styrke og masse, hvilket er den træningsform, jeg bedst kan lide. Nu, hvor fokus lå på styrketræning, besluttede jeg mig for at stille op til styrkeløft, da jeg altid har været stærk af natur, og mine løft blev bedre og bedre. Det endte så med en dansk junior rekord, og det gav mig mere blod på tanden! Stille og roligt efter DM fik jeg mere og mere lyst til at prøve bodybuilding, som jeg stillede op i i september, hvor jeg kom i finalen til stævnet "Newcomers" og fik en kvalifikation til Danmarksmesterskaberne. Det var sjovt at prøve, selvom den generelle "bodybuilding" fysik egentlig aldrig rigtig har sagt mig noget, og nok heller ikke kommer til det.

Det var kort sagt mig selv, der fik mig i gang, dog med en masse motivation og inspiration fra mine 2 storebrødre. Jeg har gennemgået en stor personlig og fysisk forandring, og det er ikke mange af mine gamle venner fra folkeskolen, der kan kende mig længere :D

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten?

I forhold til atletik, var det største nok at blive u20 danmarksmester i 400 meter sprint tilbage i 2012, og at jeg fik en landsholdsplads udover det.

I styrkeløft var det da jeg slog Dansk junior rekord i total (-93) tilbage i 2013.

I bodybuilding har det været at få en finaleplads i stævnet "Newcomers 2014" blandt et meget stærkt felt, og at jeg har kvalificeret mig til Danmarksmesterskaberne.

asger gerrild

Asger på scenen til DBFF Newcomers 2014

 

Hvordan ser dit træningsprogram ud?

Mit split ser pt. sådan her ud:

Mandag: Underkrop - Tungt

Tirsdag: Overkrop - Tungt

Onsdag: OFF

Torsdag: Underkrop - bodybuilding

Fredag: Ryg, bagskulder og biceps - bodybuilding

Lørdag: Bryst, for/sideskulder og triceps - bodybuilding

Søndag: OFF

 

Nogle dage med fokus på lave gentagelser med en masse kilo og en masse power, og nogle dage med fokus på de højere gentagelser, lavere antal kilo og mere kontakt til musklen. Generelt ‘Powerbuilding’, som jeg er stor tilhænger af. Inspireret af Layne Nortons egen træningsform. Både at være stor og stærk!

Se Asger squatte 10*160 kg i videoen nedenfor

 

 

 

Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag?

Jeg lever efter flexible dieting, så hver dag ser anderledes ud for mig. Der er dog nogle bestemte ting, som jeg er vild med på de forskellige tidspunkter på døgnet. Havregrød med proteinpulver til morgenmad og skyr blandet i saftevand, og mandler som natmad. De er altid nogle sikre vindere for mig.

Jeg benytter mig kun af kosttilskud, der er gennemtestet og har en masse videnskabelige undersøgelser bag sig. Kreatin og beta-alanin er 2 af dem. Proteinpulver er også altid praktisk at have, og så er koffeinpiller mit fortrukne pre-workout tilskud, hvor mange andre pre-workouts er fyldt med så meget klovneri.

Læs også: Asger Gerrild giver squat tips

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig bare føler dig slap og sørgelig?

Selvom det er sjældent, at jeg ikke er frisk på træning, så plejer jeg at fyre op for noget høj musik inden + lidt koffein, og så burde jeg ellers være klar! Hvis jeg føler mig svag og demotiveret nede i centeret, plejer jeg faktisk bare at tage hjem og evt. tage derop igen senere og gennemføre. At træne når man er demotiveret, træt og svag er virkelig opskriften på en dårlig træning!

 

Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?

Mine mål for den nærmeste fremtid er at stille op til Danmarksmesterskaberne i styrkeløft 2015, hvor jeg går efter at trække en medalje med hjem. Angående bodybuilding, er jeg stadig i en tænkefase; jeg lidt går med nogle tanker om at stille op i Naturlig Bodybuilding i juni 2015 i det nye forbund (DNFF). Ellers er målet også at stille op til Danmarksmesterskaberne i Bodybuilding og Fitness (DBFF) i efteråret 2015, som jeg har kvalificeret mig til.

asger gerrild naturlig powerbuilder
Asger i gang med rygtræningen iført vores Power Addict Cap

Hvis du kunne træne med et idol, hvem skulle det være, og hvad skulle I træne?

Layne Norton, og vi skulle træne noget tung Ben!

 

Ultimative top-sæt soundtrack:

Drum and bass!

 

Dit bedste råd til læseren:

Sæt dig nogle mål og følg dem. Hvis du har ondt af dig selv og generelt føler dig som et skvat, som jeg selv gjorde, så gør noget ved det!

 

Vil du vide mere om Asger og hans træning, kan du følge ham på Facebook her.

Flere Indlæg

Find det du leder efter