• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Ugens Power Addict: Runa Louise

08 Maj 2016

 

 

Ugens Power Addict

 

 

Mød Ugens Power Addict: Runa Louise

 

Fulde navn: Runa Louise Ammitzbøll Flügge

Alder: 26 år

Bikini Fitness atlet – Vinder af NewComers 2016 i klassen -169.

Uddannet journalist – Bor og arbejder i Odense.

Højde: 168 cm

Vægt: Jeg vejede præcis 57 kilo inden væskeudtømningen til NewComers, og her godt en måned efter konkurrencen ligger vægten omkring 62 kilo. Målet er at holde denne vægt frem til 1. juli, hvor jeg starter diæt igen med henblik på DM til oktober.

 

 

Runa Louise Ugens Power Addict

 

 

Hvor træner du?

Jeg træner i Fitness.dk i Rosengårdcenteret i Odense, hvor jeg har været medlem, siden jeg flyttede til Odense for knap fem år siden. Jeg elsker virkelig det sted. Centeret er ikke specielt stort, men stemningen er bare noget helt særligt, og under diæten frem mod NewComers var de andre medlemmer virkelig søde til at bakke mig op. Det gav et ekstra skud motivation på de hårde dage, som jeg er super taknemmelig for.

 

 Runa Louise Power Addict
Foto: Jan Teller

 

 

 

Hvor længe har du trænet? 

Jeg har trænet on/off, siden jeg var 18 år, men det var først for godt 1,5 år siden, at jeg for alvor blev struktureret og målrettet omkring min træning. Jeg havde været ude at rejse i ni måneder og taget en del kilo på. Så da jeg kom hjem til Danmark igen, skulle der ske noget. Jeg kunne ganske enkelt ikke holde ud at være i den krop, jeg havde fået.

 

 

Power Addict Runa Louise
Runa Louise på vinderskamlen til NewComers 2016.

 

 

Hvorfor begyndte du at træne?

Som så mange andre piger meldte jeg mig ind i et træningscenter første gang, fordi jeg ville tabe mig. Jeg havde spillet lidt fodbold i folkeskolen, men aldrig været specielt aktiv. Så jeg så styrketræning som en mulighed for at komme i form og få ’den perfekte krop’. Men jeg anede intet om kost og træning og kom altid ud af rytmen igen efter et par måneder. Hver gang var det et kæmpe nederlag, og for at acceptere det bildte jeg mig selv ind, at de piger, som havde sixpack og kunne lave pull ups, var en slags overmennesker. Det var et medfødt talent, at de var sådan nogle træningstyper, mens jeg var hende med lidt ekstra på sidebenene - for sådan var min genetik.

 

Runa Louise

 

Derfor anså jeg det også som værende et fuldstændig uopnåeligt mål, da jeg første gang stødte på nogle bikinipiger på de sociale medier for tre år siden. Jeg troede vitterligt ikke, at jeg nogensinde ville være i stand til at stå så skraldet på en scene. For sådan var min krop bare ikke skabt. Men heldigvis blev min kæreste ved med at insistere på, at det kunne jeg godt. Det var bare et spørgsmål om mindset, tålmodighed og pissehårdt arbejde. Langsomt begyndte jeg at tro på ham, og i efteråret 2014 besluttede jeg mig for at stille op i bikinifitness. Men jeg sagde det ikke til nogen. Hverken venner eller familie. Der var så langt til målet, og så meget der kunne nå at gå galt, at jeg ikke ville deale med andres forventninger. Jeg ønskede at være så tæt på scenen, at jeg ikke længere kunne skjule det, før jeg meldte noget ud. Så først da jeg i september 2015 kom på et team, hvilket indebar kostplan og seks ugentlige træningspas, fortalte jeg det. Og selvom jeg selvfølgelig har mødt modstand fra forskellige kanter, har langt de fleste reaktioner været overvejende positive.   

 

 

Runa Louise
Foto: Jan Teller

 

 

Hvad er dit mål med træningen?

Lige nu træner jeg mod DM i Bikini Fitness 1.-2. oktober. Jeg gik ind til NewComers uden nogle forventninger overhovedet. Ingen – ikke engang mine nærmeste – havde på noget tidspunkt i forløbet hørt mig tale om medaljer. Det var ikke konkurrenceelementet, der var min motivation, men kampen mod mig selv. Da jeg nåede til indvejning og carb up, følte jeg allerede, at jeg på sin vis havde vundet. Hele mit mindset omkring træning og mine egne evner var endelig blevet vendt, og det var en kæmpe sejr. I tre år op til konkurrencen havde jeg fulgt sporten på sidelinjen og set op til de piger, der vandt. I mine øjne var de gjort af et helt særligt stof, og sådan så jeg slet ikke på mig selv. Derfor havde jeg på intet tidspunkt visualiseret mig selv træde op på skamlen – og slet ikke øverst. Så at vinde er nok det mest surrealistiske og overvældende, jeg nogensinde har prøvet. Det er fuldstændig ubeskriveligt.

 

 

Jeg har aldrig nogensinde vundet noget som helst før i hele mit liv – Og nu har jeg en guldmedalje hængende derhjemme som bevis for, at hårdt arbejde betale sig. Men samtidig lægger det også et helt andet pres på i forhold til at skulle præstere til DM. Folk – og jeg selv inklusiv – har pludselig forventninger til mig. Selvfølgelig håber jeg da på, at jeg kan komme i en finale og måske endda også tage metal. Men eftersom sporten er subjektiv, og jeg endnu ikke kender feltet, jeg skal op imod, synes jeg, det er svært at have en helt klar målsætning mht, placering. Det vigtigste for mig er, at jeg på konkurrencedagen ved, at jeg har gjort mit aller bedste og står i den skarpeste form, jeg er i stand til.

 

 

Runa Louise Power Addict
Runa Louise (højre).

 

 

Hvad gør dig til en ægte Power Addict?

Jeg har bevist, at man kan, hvad man vil. At man med slid og dedikation kan nå længere, end man selv tror – også selvom man ikke nødvendigvis har et medfødt talent. På halvandet år er jeg gået fra 75 til 57 kilo. Fra at være slap, lasket og ked af min krop til at stå pavestolt øverst på skamlen til NewComers med en guldmedalje om halsen. Uden at være fanatisk omkring min kost og træning (hvis man selvfølgelig ser bort fra de sidste par måneder på diæten). Og uden at tage et eneste ulovligt præstationsfremmende præparat. Det gør mig til en ægte Power Addict. Jeg håber virkelig, at jeg kan inspirere nogle af de mennesker, som hver eneste dag bruger tanker og energi på at være utilfredse med deres krops forfatning til at gøre noget aktivt for at ændre den.

 

 

Runa Louise Power Addict

 

 

Hvor kan man følge dig?

Det kan man på Instagram med brugernavnet @runalouise – og det samme på Snapchat.

 

 

 Tilføj power addict på snapchat

Flere Indlæg

Find det du leder efter