• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 400 KR. OG FRI RETUR

Mathias Redsted - Fra Brøndby IF til Men's Physique

28 April 2016

Mathias Redsted fortæller her i et spændende interview om sin motivation for at træne og vejen fra at være på kontrakt med Brøndby IF til at stå på den danske scene og konkurrere i Men's Physique.

Kig med herunder, eller tag et kig på vores andre interviews lige her: Fitness interviews med danske atleter.

 

Mathias Redsted interview Power Addict

 

Interview med Mathias Redsted - Fra Brøndby IF til Men's Physique

 

De hurtige:

Fulde navn: Mathias Redsted

Alder: 22 år 

Højde: 178 cm

Vægt: Min vægt er pt. 80 kg i off-season, hvor den ugen op til konkurrence var nede omkring 72-73 kg

Gym: The Gym i Køge, Multifitness og Kroppens hus i Sorø, og Fitness World

Jeg træner en del forskellige steder, da jeg godt kan lide den variation, der ligger i det, og derudover afhænger det også af de maskiner, centeret er udstyret med, eller om jeg skal træne alene, med mit team, eller sammen med mine venner.

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?

Jeg har altid været glad for sport og har dyrket elitefodbold i mange år. Jeg startede som 4-årig i en lille lokal klub Slaglille-Bjernede, nær Sorø. Fodbold blev på kort tid en stor passion for mig og i en alder af 10 år blev jeg hentet til Brøndby IF. Her blev jeg i mange år kørt frem og tilbage flere dage om ugen af mine fantastiske forældre, og på min 15-års fødselsdag underskrev jeg min første kontrakt.

Da jeg blev gammel nok, flyttede jeg derind og boede sammen med 3 andre holdkammerater hos et værtspar, hvoraf manden i huset var ansat i klubben og min træner igennem flere år. Samtidig med at jeg flyttede til Vestegnen, begyndte jeg ved siden af fodbolden at studere på Brøndby Gymnasium.

 

Mathias Redsted interview

 

I en alder af 18-19 år løb jeg desværre ind i en skade, der satte mit fodbold på pause i en længere periode, hvoraf min kontrakt heller ikke blev forlænget. Tilværelsen i Brøndby kunne dog ikke have været bedre, og personligt gav de 12,5 år i klubben mig mange gode oplevelser, bl.a. guld med Brøndbys U17 & U19 hold, guld med Brøndbys Superligareserver samt 20 kampe på diverse danske ungdomslandshold.

 

Mathias Redsted interview

Mathias (nederst til højre) og holdet hyldes foran 15.000 tilskuere efter at have vundet DM i Reserveligaen for Brøndbys Reserver.

 

Efter min tid i Brøndby og skaden kvit, besluttede jeg mig for at prioritere spilletid i førsterække, så jeg kunne komme tilbage i omdrejninger igen. Her blev det til optrædener hos diverse divisionsklubber igennem de seneste par år. Henover efteråret 2015 havde jeg lidt gået med tanken om at stille op til Newcomers, da jeg desværre havde mistet den samme gnist ved min fodbold.

For at holde mig i topform med mit fodbold, har jeg gennem mange år gået meget op i sund kost og de rigtige kosttilskud, samt suppleret min fodboldtræning med fitnesstræning. Så for mig var det en anderledes, men naturlig vej at gå. Samtidig har jeg et stort konkurrencegen og havde nu et nyt mål at gå efter.

Vinteren 2015 stoppede jeg med mit fodbold og kontaktede derefter lidt forskellige teams, hvoraf valget endte med Team Køge, som jeg er utroligt glad for og stadig er hos. Vi snakkede sammen på daværende tidspunkt og takket være min gode grundform, var målet Newcomers i marts 2016, hvorefter jeg startede min diæt i starten af januar 2016. Til Newcomers endte jeg med at få en 3. plads, der gav kvalifikation til Danish Open, som jeg også deltog i. Næste mål er DM til oktober i år.

 

Mathias Redsted Power Addict

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten?

Mine resultater i Newcomers og Danish Open er de første og dermed også de største for mig. Jeg havde ikke regnet med de resultater, jeg endte med, så dem er jeg utrolig stolt af. Det giver samtidig blod på tanden til fremtidens stævner. 

 

Newcomers:

- 3. plads - Men's Physique Junior 175+

 

Danish Open:

- 1. plads - Men's Physique Junior

- 3. plads - Men's Physique Senior

- 2. plads - Men's Physique Over All

 

Træningsudstyr

 

Hvordan ser dit træningsprogram ud?

Mit træningsprogram ser pt. således ud:

 

Mandag: Bryst/triceps/forskulder

Tirsdag: Ryg/biceps/bagskulder

Onsdag: Hviledag

Torsdag: Skulder

Fredag: Bryst/ryg/læg

Lørdag: Ben/arme

Søndag: Hviledag

Har ligeledes forskellige maveøvelser til sidst i hver træningssession, hvor jeg også varierer i gentagelser samt vægt.

 

Mathias Redsted

 

Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag?

Min kostplan pt. i off-season ser således ud:

Jeg prøver så vidt muligt at få mindst 8 timers søvn, hvilket også vil sige 8 timers faste. Derfor er det en prioritet at få fyldt depoterne op hurtigst muligt, når jeg er vågnet.
Morgenmad er efter min mening ét af de vigtigste måltider, da det skal danne et solidt grundlag for resten af dagen.

 

Morgenmad:

- 100 g havregryn

- 20 g proteinpulver

- 50 g mandler

- 50 g bær

Her plejer jeg at blande havregrynen og proteinpulveret sammen, som laves til havregrød. Herefter drysser jeg bær og nødder over som topping.

 

Mellemmåltid:

- 50 g havregryn

- 50 g banan

- 50 g æggehvide

- 1 æggeblomme

Her blander jeg alle ingredienserne sammen til en 'proteinkage'.
For at gøre det mere overskueligt, laver jeg en stor kage til 4 dage ad gangen og deler den så efterfølgende op i 4 stykker, én til hver dag.

 

Træningstøj mænd

 

Middag og mit 2. mellemmåltid består af det samme:

- 150 g kylling

- 200 g kogt ris/pasta

- 2-300 g grøntsager

 

Jeg prøver at time mit 2. mellemmåltid således, at det ligger 1-1,5 time før min træning. Det føler jeg giver en god energi til træningen. Hvis jeg har haft en lang dag bruger jeg pre-workout, som jeg tager ca. 30 min inden træning.

 

Efter min træning får jeg 6 riskiks samt min post-workout shake, som består af 30 g proteinpulver. Både før og efter tæning får jeg ligeledes 5 g kreatin og glutamin.

Aftensmad:
- 250 g oksekød (3-7%) eller steak/laks
- 100 g kogt ris/pasta
- 3-400 g grøntsager

Som det sidste inden sengetid får jeg en nat-snack bestående af:

- 250 g skyr

- 150 g jordbær

 

Derudover sørger jeg for at få nok vitaminer og mineraler igennem diverse kosttilskud:

- Multivitamin, C-vitamin, Omega 3 og CLA og er noget af det, jeg gør brug af i løbet af dagen, samt ZMA inden sengetid. 

I løbet af dagen drikker jeg mellem 2-3 liter vand, så jeg hele tiden sørger for at holde mig hydreret.

 

Mathias Redsted

 

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig bare føler dig slap og sørgelig?

Jeg har heldigvis sjældent dage, hvor jeg mangler energien eller lysten til at tage ned og træne, da jeg elsker det overskud, det giver én efter. 

Jeg fandt det naturligvis som en større udfordring under min diæt, da dagene, hvor den står på cardio kl. 05.30 som det første om morgenen, ikke altid var den bedste start på dagen, når man i forvejen lå i underskud på kalorier. Her skulle man hive sig selv op og huske på, hvor skuffet man ville blive, hvis man gav op nu, efter at være kommet så langt. Og at der nu kun var en dags mindre cardio, og man var kommet en dag tættere på sit mål.

Her kan de mindste udfordinger til tider føles som de mest uoverskuelige. Samtidig skal man huske at tage de små succeser som de største. 

 

Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?

Pt. arbejder jeg på at få bygget en smule mere masse på frem imod DM til oktober i år. Her er målet at komme på scenen i en bedre udgave af mig selv, ifht. de forrige stævner ved Newcomers og Danish Open.

Derudover har jeg et mål om at komme til et større internationalt stævne. Det ville uden tvivl være en spændende og lærerig oplevelse at prøve kræfter med en masse dygtige udenlandske atleter, samt at få noget mere erfaring, da jeg stadig er ret ny i gamet. 

For mit vedkommende handler det hele tiden om at være den bedste udgave af sig selv og forbedre sine svagheder, da det i sidste ende er dig selv, du kæmper imod.

Lad dig inspirere af andre, men hold fokus og koncentrer dig om din egen udvikling, da du bruger unødvendige kræfter i at spekulerere over dem, du står oppe imod. Sørg for, at du kan se dig selv i spejlet med det arbejde, du har lagt for dagen. Så længe du kan dét og har gjort dit bedste, er der ikke mere, du kan gøre. Man bliver hurtigt sin egen største kritiker, men det er med til hele tiden at holde sig selv ved ilden og fokuseret på det mål, man har sat sig i tankerne.

 

Mathias redsted interview

 

Hvis du kunne træne med et idol, hvem skulle det så være, og hvad skulle i træne?

Uha. Den var straks sværere. Jeg har længe fulgt og set op til dygtige atleter og fitness-ikoner som Steve Cook, Greg Plitt, Rob Riches, Ryan Terry, og Sadik Hadzovic.
For mig er det ikke kun deres fantastiske fysik, der imponerer én, men deres personligheder er mindst ligeså inspirerende og motiverende.
Hvis jeg skulle vælge én ud til en træning, skulle det nok være Steve Cook.
Her skulle vi træne en god omgang ryg og biceps!

 

Power Addict Dame Kollektion

 

Ultimative top-sæt soundtrack:

Jeg hører oftest hip-hop, house, trap, eller rock, men generelt alt med gang i, da jeg har en meget bred musiksmag.

Det vigtigste er som sagt, at jeg mentalt forbereder mig på, at træningen for alvor skal til at starte. Musikken hjælper mig til at lukke af fra alt udenfor og lægge al min fokus og energi i min træning. Det fungerer bedst for mig.

Hvis jeg træner med mine venner, har jeg stadig musik i ørerne under øvelserne. Så får man i stedet en hurtig snak imellem sættene, samt før og efter træningen, når man sidder og drikker sin shake sammen.

 

Dit bedste råd til læseren:

Det lyder som en kliché, men husk: Vær tålmodig. 

En flot fysik ikke er bygget på en dag, en uge, men flere måneder og sågar år. Hårdt arbejde er ligeledes vejen frem. Jo mere arbejde, man lægger i det, og jo mere seriøs man er med kosten og træningen, så kommer resultaterne også derefter. Ligesom ved så mange andre ting, så får man det tilbage, man lægger i det. 

Der er ingen nemme løsninger eller smutveje, men det er det hele værd, når man så belønnes med det, man har arbejdet så hårdt for.
Sæt dig nogle mål og vær ikke bange for hverken at fejle eller drømme stort.
Man ærger sig kun over de ting, man ikke gav chancen og kastede sig ud i.

 

 

Tilføj power addict på snapchat

Flere Indlæg

Find det du leder efter