• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR. OG FRI RETUR

Timmy Wæxfældt - Danmarksmester i styrkeløft og Athletic Fitness

23 Marts 2016

Vi har taget en snak med Timmy Wæxfældt, der i et spændende interview fortæller om sin træning, kost, og hverdag.

Timmy har en lang række imponerende resultater på CV'et, herunder adskillige Danmarksrekorder i bænkpres, guldmedaljer fra både DM i styrkeløft, Newcomers, og DM i Athletic Fitness. Derudover er Timmy indehaver af UnlimitedPerformance.dk, hvor han udbyder personlig træning.

Kig med herunder og få et indblik i Timmys træning, eller se vores andre interviews ved at klikke her: Fitness interviews med danske atleter.

 

 

Interviw med Timmy Wæxfældt

Interview med Timmy Wæxfældt - Danmarksmester i styrkeløft og Athletic Fitness

 

De hurtige:

Fulde navn: Timmy Wæxfældt              

Alder: 27

Højde: 174 cm

Vægt: 84,7 kilo

Gym: SPH Gym

Bedste løft:

- Træk: 112 kg

- Stød: 136 kg

- Rå squat: 175 kg

- Rå bænkpres: 172,5 kg

- Rå dødløft: 245 kg

- Squat med udstyr: 240 kg

- Bænkpres med udstyr: 217,5 kg

- Dødløft med udstyr: 250 kg

 

 

Timmy Wæxfældt

 

 

Hvornår startede du med at træne, og hvad/hvem inspirerede dig til det?

Jeg startede med at træne lige efter min konfirmation, hvor jeg fik specialtilladelse til at komme i gang, da min familie var bekendt med bestyrelsen i centret. Jeg blev inspireret af filmstjerner som Arnold og Sylvester, men jeg havde det skidt med mig selv, da jeg var ret tyk! Jeg havde dårlige spisevaner og spiste MEGET junk.

Jeg besluttede mig for, samtidig med min start på træning, at jeg skulle gøre noget. Jeg startede med 3 gange om ugen i træningscentret og et stærkt forøget indtag af grøntsager. Det blev i løbet af et år til 4-5 gange om ugen i centret og stadig mere fokus på kost.

Årene gik, og jeg endte i militæret, hvor jeg havde MAX fokus på træningen. Jeg vidste, at træning skulle være en stor del af mit liv fremover. Jeg besluttede mig derfor for at starte på Aalborg Sportshøjskole, da jeg vendte hjem fra min udsendelse. Dette var et springbræt til at konkurrere i styrkesport og fitness. For nyligt er det blevet mit fuldtidsjob at træne andre og hjælpe dem med deres kropslige mål, igennem min og min vens virksomheds Unlimited Performance.

 

 

Timmy Wæxfældt interview
Timmy til Copenhagen Weightlifting Cup 2014.

 

 

Hvad er det største, du har opnået inden for sporten?

- Danmarksmester i styrkeløft -83 kg Junior – 2011, 2012, 2013

- Danmarksrekord bænkpres enkelt -83 kg Junior (180 kg)

- Danmarksrekord bænkpres 3-kamp -83 kg Junior (185 kg)

- 4. Plads Junior-Nordiske Mesterskaber 2012

- 6. Plads Junior-Europamesterskabene 2012

- Udtaget til Junior-Verdensmesterskaberne 2012

- Danmarksrekord bænkpres enkelt -83 kg Junior (185,5)

- Halvmarathon 1:47:07 – 2013

- Deltager Copenhagen Weightlifting Cup -85 kg (112-136-248) – 2014

- Danmarksmester Bænkpres Raw -83 kg (165 kg)

- 2. Plads Danmarksmesterskaberne Bænkpres udstyr -93 kg (210 kg) - 2014

- 2. Plads Holdturnering Dansk Styrkeløftforbund Bænkpres (212,5 kg) – 2014

- 1. Plads til Newcomers i Athletic Fitness -175cm i 2015

- 1. Plads til Danmarksmesterskaberne i Athletic Fitness -175cm i 2015

 

 

Timmy Wæxfældt interview
På scenen til Newcomers 2015.

 

 

Hvordan ser dit træningsprogram ud?

Gid det kunne siges så simpelt!

Lige nu ser det således ud:

5 x bænkpres om ugen (jeg træner for at komme på landsholdet i bænkpres)

3 x vægtløftning om ugen 1 let dag, 1 moderat dag og 1 tung dag

4 x pres øvelser

3 x maveøvelser

2 x dødløft

2 x squat

2 x biceps

Det er dét, en uges træning indeholder, men dette kan skifte alt efter hvor i periodiseringen, jeg befinder mig.

 

 

Timmy Wæxfældt Power Addict
En glad Timmy kort efter præmieoverrækkelsen til DM 2015.

 

 

Hvad spiser du på en typisk træningsdag, og hvad er tankerne bag? 

Er lige startet fuld tid som personlig træner, så det bliver ud fra sådan en dag:

Morgenmad: Supershake eller æg med spinat (jeg vil gerne nøjes med protein og grønt om morgenen, så jeg kan time mine kulhydrater ift. træning). Og så smager det bare PISSE GODT! + En masse kaffe, jeg elsker det sorte guld!

Formiddag: Kød og grønt med olie. Dette kan være alt fra krabbe til pastrami. Dog ender jeg typisk med enten oksekød eller kylling med frysegrønt og et par spsk. olie.

Forsøger igen at spare på kulhydrater, til jeg nærmer mig træning.

Eftermiddag: Kød og grønt med olie. Dette kan være alt fra krabbe til pastrami. Dog ender jeg typisk med enten oksekød eller kylling med frysegrønt og et par spsk. olie.

Forsøger igen at spare på kulhydrater til jeg nærmer mig træning.

Der er ikke noget gyldent ved disse madvarer, udover at det er billigt, nemt, og hurtigt at lave!

 

lever weightlifting belt

 

Omkring træning: Shake med 1 scoop whey og 100-200 gram carbs, alt efter hvad jeg har planer om til aften.

Aften: Alt mellem himmel og jord. Jeg laver altid en madplan 1 uge frem i tiden. Her forsøger jeg gerne at lave det, jeg ikke får til frokost. Det er ofte steg, suppe, fisk, eller wraps, alt sammen med rigeligt med grønt til. Hvis der er stivelser til aftensmaden får jeg færre carbs i min shake omkring træning.

Efter aften: 100-200 gram havregrød med en scoop proteinpulver. Det fylder virkelig godt, og man falder næsten i søvn efter at have spist det. Jeg forsøger at få meget af min stivelse/kulhydrat igennem fiberrige kilder, og jeg er kæmpe fan af havregryn.

Nogen gange går jeg også i min kærestes skyr og All-Bran/müsli, hvis det skal være et ekstraordinært måltid.

 

 

Interview Timmy Wæxfældt
Første samling med junior-landsholdet i styrkeløft 2012.

 

 

Hvad gør du for at slæbe dig selv ned i centeret på dage, hvor du virkelig bare føler dig slap og sørgelig?

Jeg vil være bedre end andre! Jeg tænker tit, at det er de tidspunkter, hvor mine konkurrenter/andre ville blive hjemme, så det motiverer mig, at jeg kan blive bedre end dem, ved at tage afsted.

 

 

Hvad er dine fremtidige mål, og hvordan vil du nå dem?

Jeg har et mål om at komme på bænkpreslandsholdet i slutningen af 2016 og komme/kvalificere mig til enten EM eller VM i bænkpres i 2017. Jeg har en masse bænkprestræning, og har været nødt til at lade vægten være let, for at kunne fokusere meget på bevægelsen. Dette kræver en stor omvæltning i min tankegang. Jeg er langt mere resultatorienteret end procesorienteret, men er så småt ved at have styr på det.

 

Ny kollektion

 

Hvis du kunne træne med et idol, hvem skulle det så være, og hvad skulle i træne?

Hmm. Der er et par vægtløftningscoaches, jeg godt kunne tænke mig at besøge, og af de mere populære ville jeg gerne prøve en træning med Charles Poliquinn og Nick Mitchell. Charles pga. hans indsigt i kroppens bevægelser og alternative måder at træne på. Nick Mitchell ville være pga. hans engagement i sine kunder, og hans konstante fokus på active tensions, dvs. aktive spænd i musklerne.

 

 

Interview Timmy Wæxfældt
Træning mod Newcomers 2015.

 

 

Ultimative top-sæt soundtrack:

Jeg er rigtig glad for electric swing, og Robbie Williams’ Swing Both Ways ville også være mig et godt album. 

Jeg vil meget gerne have rolig musik omkring mig, da jeg koncentrerer mig, når jeg løfter, og ikke ”bare” arbejder. Jeg har før trænet mod marathon, og der kunne jeg godt lide Skrillex og Lukas Graham.

 

 

Dit bedste råd til læseren:

Prøv! Prøv ting af, forsøg forskellige måder at gøre tingene på. Hvis ikke du er top-atlet og økonomisk afhængig af din præstation, har du råd til at fejle med nogle ting, og på den måde bliver man klogere på sig selv og træning/kost!

 

 

se vores power red t-shirt

Flere Indlæg

Find det du leder efter