• Snapchat

GRATIS FRAGT OVER 500 KR.

Selvfølgelig kan du komme langt uden en coach!

17 Marts 2016

Selvfølgelig kan du komme langt uden en coach!

 

3 gode råd til at tage det næste skridt uden en coach

 

Er du en af de rigtig mange danskere, der godt kunne tænke dig at komme i form – eller måske endda træne dig op til at stille op? – så har tanken om, hvorvidt du burde få fat i en coach nok også været oppe og vende indtil flere gange! I indlægget her vil jeg beskrive, hvordan du sagtens kan få succes uden en coach!

 

Et spørgsmål, jeg har måtte svare på rigtig mange gange i løbet af de seneste år, er; ”Hvem er din coach?” eller ”Hvem hjælper dig med at komme i form?”, og folk ser lige overraskede ud hver gang, når jeg fortæller dem, at jeg ikke har en coach, og at jeg har tænkt mig at tage vejen til scenen uden coach.


 

Kenni Eliasen Power Addict.
Skud af stængerne iført en Emerald Green Logo Tee fra Power Addict.

 

Det er på rekordtid blevet en uskreven regel, at man skal have en coach for at kunne få resultater, og ikke mindst for at komme på scenen. Det pudsige i denne historie er, at for bare 3-4 år siden var coaches et yderst sjældent fænomen, og på trods af dette, har folk altså leveret fantastiske resultater på danske scener de seneste mange årtier.

 

Læs også: 4 ud af 5 træner deres mave forkert – er du en af dem?

 

Det betød ikke nødvendigvis, at folk bare kastede sig hovedløst ud i tingene og håbede på det bedste. For langt de fleste af de folk, der føler en brændende passion for træning, gælder det formentlig, at de på en eller anden måde har nogen i deres omgangskreds eller netværk, der selv har opnået store resultater. Dengang var det naturlige, at man henvendte sig til denne person og spurgte efter gode råd – men den tradition er på kraftigt tilbagetog.

 

Lightning Yellow Logo Tee

 

Og her, lidt utraditionelt, vil jeg gerne præsentere min pointe, inden jeg fortsætter; Der findes rigtig megen god viden og ikke mindst stor erfaring tæt på (næsten) os alle. Din veninde på facebook, der har tabt sig 50 kg, den lokale styrkeløfterklub, eller ham den gamle nede i centeret, der løfter så flot og har trænet i 20, år er alle fantastiske kilder til at udvikle dig, og udover at hjælpen i mange tilfælde vil være mindst ligeså kompetent, som den, du kan betale dig fra hos den seneste person med et personlig-træner kursus, så er den også langt billigere!Power Addict Kenni Eliasen

 

1. Søg selv viden hos kompetente kilder

Selvom der findes meget skidt på nettet, findes der heldigvis også rigtig mange gratis kilder til information, du kan bruge og implementere i din træning for at forbedre dine resultater. Det ultimativt bedste værktøj, du kan få til at forbedre din fysik, er at forbedre din viden. I sidste ende er der ingen, der kender din krop, og den måde, den reagerer på forskellige typer af kost og træning på, end du selv gør. Så hvis du samtidig har de rette teoretiske kompetencer til at forstå, hvad det er, der sker, hvorfor det sker, og hvordan du kan forbedre det, så har du et fantastisk grundlag til at nå rigtig langt, som ingen coach vil kunne overgå.

 

No Brain No Gain

 

Her følger et par gode kilder:

http://www.bodyrecomposition.com/articles/

Lyle McDonald, der er manden bag siden, er forfatter til en lang række bøger omkring diæt og vægttab, og har en stærk teoretisk baggrund. Det meste af det er meget letlæseligt, og det er et fantastisk sted at opbygge en stærk baggrundsviden om træning.

 

Kenni Eliasen

 

http://www.kropblog.dk/

En af de bedste danske blogs omkring kost og træning. Den indehaves af Anders Nedergaard, der er aktuel i radioprogrammet Fitness M/K på Radio 24/7, hvor han behandler alverdens emner indenfor træningsmiljøet. Derudover er Anders Nedergaard også PhD i muskelbiologi.

 

http://supertraining.dk/

Dansk blog med flere fantastiske indæg, der både går i dybden med enkelte emner og kommer med hurtige, men velfunderede tips og tricks, du let kan prøve af i træningen.

 

http://www.elitefts.com/education/

Siden dækker et meget bredt aspekt af træningsuniverset, og der kan blandt andet findes artikler om specifik træning til forskellige sportsgrene, og ikke mindst en del artikler omkring hvordan man forbedrer sig i de tre store løft, samt holder sig skadesfri.

 

Power Addict Kenni Eliasen

 

2. Meld dig ind i den lokale styrke- eller vægtløfterklub

Mens Fitness World er buldret frem i løbet af det seneste årti og efterhånden har centre i hver en by, så står det desværre generelt skidt til med kendskabet til nogle af landets største guldgruber af viden om træning. De danske styrke- og vægtløftningsklubber har alle tilknyttet dygtige og erfarne trænere, der for utroligt beskedne beløb gerne deler ud af deres viden.

Derudover har man også typisk adgang til noget af det bedste tænkelige udstyr disse steder, og ønsker man at tage sin træning til det næste niveau, er det for langt de fleste vigtigere at finpudse og forbedre sin squat, dødløft og bænkpres, end det er at få skruet 5g op for sine carbs og 5g ned for sit fedtindtag. Der er klubber rigtig mange steder i landet, og der er en oversigt her:

Vægtløfterklubber: http://www.weightlifting.dk/Klubber.aspx

Styrkeløftklubber: http://www.styrke.dk/?page=klubber

Derudover er der efterhånden også blevet samlet utrolig stor viden i mange af de danske crossfitklubber.

 

Styrkeklub

 

3. Film dig selv 

De fleste kan formentlig nikke genkendende til, at man indimellem føler sig lidt usikker på, om man nu også laver sine øvelser helt rigtigt, og om man nu også gør det så sikkert, som det bør gøres. Og har du ikke lige nogen omkring dig, som du føler dig tryg ved at lægge din skæbne i hænderne på, er det et fantastisk værktøj til at forbedre sin teknik at filme sine løft. Brug nogle forskellige vinkler fra gang til gang, så du kan få et indtryk af, hvordan det ser ud fra alle leder og kanter, og film gerne de tungeste løft, da det typisk er her, at teknikken for alvor lider, hvis der er nogle brister.

 

Og hvis du, når du har dig selv på film, stadig er usikker på, om det nu også er helt godt nok, så findes der mange fora på nettet, hvor du kan få tips og pointers baseret på dine videoer. Lyle Mcdonald, der er nævnt tidligere, har blandt andet en populær Facebookgruppe, hvor folk jævntligt lægger træningsvideoer op for at få kompetent feedback på deres teknik:

https://www.facebook.com/groups/810890695609053/

 

Kenni Eliasen

 

Der findes naturligvis super dygtige coaches rundt omkring i landet, der vil kunne få dig fra A til B på den halve tid af, hvad du selv havde kunnet opnå, men der er rigtig langt imellem der, og jeg vil vove den påstand, at med hensyn til ca. 80% af alle de coaches, der gerne vil have dine 1000-1500 kr om måneden, så kan du finde et bedre alternativ til en bedre pris i nogle af de lokale styrke/træningsklubber.

 

Læs også: Brysttræning med Kenni Eliasen - 15 uger ude

 

Power Red Logo Tee

Flere Indlæg

Find det du leder efter